spot_img

Impresii din turneul prin țară al spectacolului ”Carina pe drumul spre casă”

Joi, 6 aprilie 2017, s-a încheiat turneul prin țară al spectacolului ”Carina pe drumul spre casă”, organizat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă (ACEA). Spectacolul a putut fi văzut de micii spectatori la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad (28 martie), la Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Timișoara (30 martie), la Teatrul “George Ciprian” din Buzău (4 aprilie) și la Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de mare” din Constanța (6 aprilie). Turneul a făcut parte din modulul educațional cu același titlu, adresat copiilor cu vârste între 6 și 11 ani. Proiectul cultural a fost co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și susținut de Ministerul Educației Naționale.

Echipa de artiști care a creat spectacolul Carina pe drumul spre casă și-a cunoscut tânăra audiență după fiecare reprezentație. Copiii s-au fotografiat cu personajele, au avut ocazia să-și exprime entuziasmul pe scenă și să ceară autografe de la preferații lor.

Mai jos, am adunat impresiile artiștilor după întâlnirile cu cei mici din cadrul turneului Carina pe drumul spre casă.

Actrița Adina Lucaciu, interpreta Carinei:

Am jucat de fiecare dată cu mare bucurie acest spectacol! Dar felul în care au reacționat copiii în timpul reprezentațiilor și după, m-a făcut să mă bucur și mai tare. Modul simplu și rapid în care ei au înțeles, s-au conectat și s-au lăsat duși de poveste, pentru mine e ca o nouă carte foarte bună pe care tocmai am citit-o și care mă ajută să mai urc o treaptă în călătoria mea prin această lume. Le mulțumesc și le rămân datoare acestor minunați spectatori, pentru veselia și încântarea cu care ne-au însoțit.

Actrița Irina Velcescu, interpreta pisicii orașului – Margo:

Cel mai frumos moment pe scenă a fost cel în care, din culise, am auzit toată sala încurajând-o pe Carina să joace Jocul Semnelor. Margo dispăruse la piață și Carina o căuta. Și atunci am auzit o sală întreagă spunându-i Carinei să mă caute folosind Jocul Semnelor.

Actorul Andrei Barbu, înterpretul cățelului Oj:

„Foarte mi-o plăcut”. Asta mi-a spus un baiețel din Arad. La Timișoara, mama unei fetițe care suferă de autism, mi-a marturisit cât de atentă și de liniștită a fost fiica ei în timpul reprezentației noastre. La Buzău, am dat autografe peste autografe, iar la Constanța ne-am simțit mai ceva ca la Cannes. Pe scurt, multa bucurie îmi oferă acest spectacol.

Scenarista – regizor Oana Răsuceanu:

Întâlnirile Carinei cu publicul sunt mereu pline, dar absolut pline de emoții, pentru mine. Ce e foarte ciudat este că tipul de emoție diferă. Cel puțin așa mi s-a întâmplat în toate aceste noi locuri și orașe unde am jucat. Înainte de fiecare reprezentație mă întrebam cum vor primi povestea copiii din sală. Cum se vor raporta la personaje, la situații (în funcție de orașul unde jucam). Cât de aproape de ei vor fi stările și gândurile Carinei. Peste tot, însă, am primit același tip de reacții uimitoare – arădeni, timișoreni, buzoieni sau constănțeni, copiii-spectatori devin una cu povestea micuței Carina și iși doresc, la final, să aibă parte de o întâlnire magică și de o prietenie (pe viață) cu o pisică precum Margo. Iar asta nu poate decât să mă bucure enorm. Și să mă facă să îmi doresc să putem călători în cât mai multe locuri din România pentru ca un număr cât mai mare de copii să îi fie alături Carinei în mereu surprinzătorul ei drum spre casă.

Aici puteți urmări un teaser al spectacolului: www.youtube.com/watch?v=UH4gse23I9k

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508