spot_img

O seară cu Nicu Mihoc, la Round Table Târgu – Mureș

Joi, 2 martie 2017, de la ora 19:00, la Teatru 74 (din Strada Avram Iancu nr. 2, Târgu – Mureș ), va avea loc cel de-al patrulea eveniment Round Table România al acestui sezon, care se va desfășura la Târgu – Mureș, cu o ediție specială dedicată actorului Nicu Mihoc – una dintre personalitățile emblematice ale culturii târgumureșene. Evenimentul va fi moderat de Ana Maria Galea, jurnalist dar și una dintre cele mai apreciate voci pe scena jazz-ului din România.

Ediția Round Table Târgu – Mureș va fi transmisă în direct pe EnjoyTV.ro, pentru spectatorii din mediul online.

La eveniment vor fi invitați să susțină intermedii live:

Trio-ul:

Erika Kecskés Ávéd – vioară,

Csilla Kecskés Ávéd – violoncel și

Éva Ávéd – pian

și duo-ul de jazz:

Koszika – voce

Szasz Csaba – chitară

Intrarea va fi liberă, iar accesul la eveniment se face, în limita locurilor disponibile, după o rezervare în prealabil la adresa neumarktevents@gmail.com

Inițiat de UCIMR în toamna anului 2015, proiectul spectacolelor – conferință Round Table însumează până în prezent 28 de evenimente, cu zeci de mii de vizualizări pe internet. Începând cu acest sezon, Round Table se va desfășura după un format itinerant, cu ediții în București, Brașov, Sibiu și Târgu-Mureș, nelipsind intermediile artistice live. Cu acest prilej, organizatorii au completat numele proiectului, devenind Round Table România. Primii invitați ai Sezonului 4 au fost Judith State, Horia Mihail și Irina Sârbu (cu ediții disponibile integral pe YouTube), iar următoarele evenimente pregătesc ediții dedicate artiștilor: Dan și Lia Perjovschi (9 martie la Sibiu), Luiza Zan (23 martie, București) și Tiberiu Soare (30 martie, București).

„Programul Round Table România urmărește, și în acest sezon, promovarea artiștilor români ce s-au făcut remarcați pe scenele internaționale, printr-un efort de redobândire a unei mentalități frumoase: aceea de a ne revalorifica elitele actuale românești.” Valentina Sandu – Dediu

Despre Nicu Mihoc

Născut într-o zi de vară la Arad, Nicu Mihoc este unul dintre cei mai apreciați actori târgumureșeni. Cunoscut recent publicului larg prin rolul din filmul lui Tudor Giurgiu „De ce eu?”, Nicu Mihoc joacă pe cele mai importante scene din țară și din străinătate, este colaborator permanent al Teatrului Național din Târgu – Mureș dar și al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, iar unul dintre cele mai dragi proiecte ale sale este „Teatru 74”.

Pornit dintr-un vis, „74” este primul teatru independent din Târgu – Mureș care a dat, de-a lungul timpului, ocazia tinerilor actori dar și actorilor consacrați de a juca în piese actuale. Sunt 74 de scaune în sală, iar sala este în turnul Cetății din Târgu – Mureș. Cetatea – după cum mărturisește Nicu Mihoc – „devenise groapa de gunoi a orașului, toți aduceau aici ce nu puteau arunca altundeva” – astfel că proiectul „74” a însemnat și salvarea acestui monument istoric. Criteriul de selecție al repertoriului este „contemporaneitatea”. S-au jucat piese precum „Closer” de Patrick Marber, „Crize” de Mihai Ignat, producții din dramaturgia irlandeză actuală ca „Eden” de Eugen O’Brien și „Vestul singuratic” de Martin McDonagh. Tot aici se desfășoară o serie de evenimente culturale reunite sub numele de „Conferințele Cetății”.

În anul 2013, Nicu Mihoc a fost nominalizat la premiile UNITER pentru cel mai bun rol principal în spectacolul „Platonov” regizat de Alexandru Dabija.

La Round Table Tîrgu Mureș Nicu Mihoc va povesti despre alegerile care l-au determinat să fie ceea ce este azi, despre felul în care vede orașul Târgu – Mureș și, mai ales, despre arta pe care o iubește din tot sufletul  arta actorului.

La cel de-al patrulea sezon Round Table România, scenografia cuprinde mobilierul Delta Studio, companie implicată de peste 20 de ani în promovarea design-ului românesc la cele mai bune standarde, alături de branduri renumite la nivel internațional. Masa în jurul căreia se vor purta dialogurile cu artiștii invitați face parte din colecția „Țol” creată de arh. Cristina Bulat după inspirație folclorică românească, proiectele arhitectului primind numeroase aprecieri în reviste de profil internaționale.

La fiecare final de ediție, prin parteneriatul cu Organizația Somelierilor din România, publicul este invitat să descopere o gamă nouă de vinuri. În Sezonul 4, vinurile aduse în prim plan fac parte din portofoliul Senator Wines – realizate 100% organic în România, renumite îndeosebi pentru piața internațională. Ca de fiecare dată, somelierul Istvan Pentek va înlesni degustarea vinurilor.

Round Table București este un proiect al UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, inițiat în toamna anului 2015, prin programul „Oportunități la Tine Acasă” dedicat tinerilor muzicieni excepționali, oferindu-le reale oportunități de afirmare pe scenele din România. Arhiva completă a evenimentelor Round Table România este disponibilă pe canalul de YouTube al EnjoyTV România.

Despre Ana Maria Galea – solist jazz, actriță și realizator de emisiuni radio

Ana Maria Galea este născută la Galaţi. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Târgu – Mureş la Secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007, fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate, între care amintim „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz şi Poezie la Palatul Mogoşoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva dar şi în cluburi de jazz sau teatre din întreaga ţară.

Artista a avut prilejul să evolueze alături de Mat Maneri şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene” organizat de Filarmonica de Stat din Târgu – Mureş.

Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate şi printr-o rară capacitate de sinteză combinând într-un mod inedit arta dramatică şi pasiunea pentru muzică. Îndrumătorii şi mentorii ei în domeniul muzical sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu şi Mircea Tiberian.

Pe lângă concerte, Ana Maria susţine în permanenţă o campanie de promovare a muzicii de jazz prin acţiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea şi promovarea de concerte.

Despre UCIMR

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508