spot_img

Celebrarea Francofoniei în Israel

În perioada 10-18 martie 2017, la Cinematecile din Haifa și Holon, și la Teatrul Evreo-Arab din Yaffo, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv şi Ambasada României în Israel vă invită la celebrarea Francofoniei în Israel prin Festivalul de Film dedicat Francofoniei și Târgul Francofoniei. În cadrul festivalului de film vor fi proiectate, cu subtitrare în limba ebraică, filme din România, Franţa, Elveţia, Canada, Belgia, Cipru, Grecia, Bulgaria şi Coasta de Fildeș.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, filmul ”Câini”, regia Bogdan Mirică, va reprezenta România și va fi proiectat în cadrul programului oficial al festivalului în datele de 13 martie, ora 20:30 la Cinemateca din Haifa și 16 martie, ora 20:30 la Cinemateca din Holon.

Câini (2016, 104 minute, subtitrare în limbile engleză și ebraică)

13.03.2017, ora 20:30, Cinemateca din Haifa

Bilete: 04-8338888 sau online www.haifacin.co.il

16.03.2017, ora 20:30, Cinemateca din Holon

Bilete: 03-5021552 sau online www.cinemaholon.org.il

Regia: Bogdan Mirică

Distribuție: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov, Gheorghe Visu

Sinopsis: Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Celebrarea Francofoniei în Israel se va încheia cu Târgul Francofoniei care va avea loc vineri, 17 martie 2017, orele 11:00-14:00 la Teatrul Evreo-Arab din Yaffo (Str. Mifratz Shlomo nr.10, Oraşul Vechi din Yaffo, tel: 03 518 5563).

Programul evenimentului va include standuri cu materiale informative de interes cultural, turistic și istoric aparținând celor 13 țări participante (Belgia, Canada, Elveția, Franța, Republica Congo, Coasta de Fildeș, Bulgaria, Vietnam, Republica Democrată Congo, Camerun, Cipru, România, Grecia), precum și un bufet cu produse gastronomice tradiționale. Standul românesc este organizat în colaborare cu Ambasada României în Israel. Trupa Groove Ambassadors din Israel va susține un recital în cadrul târgului începând cu ora 12:30 pe esplanada teatrului din Yaffo.

În paralel, începând cu ora 10:30, în Piața Kedumin din Orașul Vechi din Yaffo, va avea loc o expoziție de lucrări semnate de artiști francofoni, precum și o reprezentație a spectacolului ”L’amour dans tous ses états” susținută de trupa La Boheme (Israel).

Programul complet al Festivalului de Film dedicat Francofoniei:

Sâmbătă, 11.03.2017: Cinemateca din Haifa – ora 21:00 – Un juif pour l’exemple (Elveția, regia: Jacob Berger), proiecție în prezența regizorului

Duminică, 12.03.2017:

Cinemateca din Haifa – ora 20:30 – Guibord s’en va-t’en guerre (Canada)

Cinemateca din Holon – ora 20:30 – Cloudy Sunday (Grecia)

Luni, 13.03.2017:

Cinemateca din Holon – ora 18:30 – Braquage à l’africaine (Coasta de Fildeș)

Cinemateca din Holon – ora 20:30 – Les chevaliers blancs (Belgia)

Cinemateca din Haifa – ora 20:30 – Câini (România)

Marți, 14.03.2017:

Cinemateca din Holon – ora 19:00 – La vache (Franța)

Cinemateca din Holon – ora 21:00 – Un juif pour l’exemple (Elveția) – proiecția va fi urmată de o discuție în limba engleză cu regizorul Jacob Berger și criticul de film Avner Shavit

Cinemateca din Haifa – ora 20:30 – Family members (Cipru)

Miercuri, 15.03.2017:

Cinemateca din Holon – ora 19:00 – Guibord s’en va-t’en guerre (Canada)

Cinemateca din Holon – ora 21:00 – Thirst (Bulgaria)

Cinemateca din Haifa – ora 18:30 – Les chevaliers blancs (Belgia)

Joi, 16.03.2017:

Cinemateca din Holon – ora 18:30 – Family members (Cipru)

Cinemateca din Holon – ora 20:30 – Câini (România)

Vineri, 17.03.2017: Cinemateca din Haifa – ora 19:00 – Braquage à l’africaine (Coasta de Fildeș)

Sâmbătă, 18.03.2017: Cinemateca din Haifa – ora 15:45 – Thirst (Bulgaria)

Începând cu 1998, în fiecare an, pe 20 martie, se sărbătoreşte la nivel mondial Ziua Internaţională a Francofoniei. Ambasada Franţei și Institutul Francez, în colaborare cu reprezentanţe diplomatice ale diverselor țări francofone organizează în Israel o serie de evenimente culturale sub titlul „Zilele Francofoniei”. În acest an, seria de evenimente va cuprinde: Festivalul de Film dedicat Francofoniei, Târgul Francofoniei și o serie de conferințe în cadrul forumului de studii francofone.  Alături de Franţa (Institutul Francez din Israel şi Ambasada Franţei) vor participa ambasade și institute culturale din Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Grecia, Elveţia, Vietnam, Republica Democrată Congo, Coasta de Fildeş, Republica Congo, Camerun şi România.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508