spot_img

Proiecții speciale, în premieră în România și o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar, la Festivalul Internațional de Film DaKINO

În perioada 1-5 martie 2017, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului – Studioul Horia Bernea, Primăria Municipiului București prin ARCUB vă invită la Festivalul Internațional de Film DaKINO.

Sediul central DaKINO 26 se va instala în spațiul ARCUB (str. Lipscani 84-90), care va deveni punct de întâlnire pentru cei care vor participa la festival și va găzdui:

– Competiția de Scurtmetraj DaKINO 26 și Gala de închidere (în cadrul căreia vor fi anunțate scurtmetrajele câștigătoare);

– Filme prezentate în premieră în România;

– Workshop-uri și programe speciale dedicate publicului nostru.

Competiția de Scurtmetraj DaKINO 26 va fi prezentată și premiată la ARCUB de joi până duminică, începând cu ora 19.00. Competiția va fi urmărită de Juriul DaKINO 26 prezidat de actorul Adrian Titieni (Bacalaureat, Fixeur, Ilegitim), alături de criticul de film Cristina Corciovescu, programatorul cinematografului Elvire Popesco din București, Boglarka Nagy, actrița Andreea Vasile (De ce eu?, Fixeur) și regizorul Andrei Gruzsniczki (QED, Cealaltă Irina). Aceștia vor acorda duminică, 5 martie, în cadrul Galei de Premiere: Trofeul DaKINO 26, Premiul pentru regie și  Premiul pentru scenariu, precum și Premii speciale ale Juriului. În cadrul aceleiași Gale, în urma voturilor primite de la spectatori, se va acorda și Premiul publicului.

Dintre proiecțiile pe care le puteți vedea la ARCUB menționăm:

I, DANIEL BLAKE, prezentat în avanpremieră în România, joi, 2 martie, ora 21.00, câștigătorul unor premii importante: Palme d’Or, Festivalul de Film de la Cannes 2016, Premiul BAFTA pentru Filmul Britanic Excepțional al anului 2016.

CAPTAIN FANTASTIC, prezentat în premieră în România, vineri, 3 martie, ora 21.00; filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar, Globurile de Aur și Premiile BAFTA 2017 pentru Cel mai bun actor în rol principal – Viggo Mortensen și a câștigat Premiul pentru Regie, Un Certain Regard, Festivalul de Film de la Cannes 2016;

FIXEUR, în regia lui Adrian Sitaru, programat sâmbătă, 4 martie, de la ora 17.00; proiecția va fi urmată de o discuție cu echipa filmului.

DaKIDS este secțiunea din cadrul festivalului dedicată copiilor. În cadrul acestei secțiuni  se vor organiza o serie de proiecții dedicate copiilor din centrele de zi, la care accesul este gratuit.

Selector’s Choice este un program special, cu 3 scurtmetraje văzute și plăcute de selectorii DaKINO 26, cei 3M – Ionuț Mareș, Cristi Mărculescu & George Mihalcea. Proiecția va fi urmată cu o discuție cu publicul. Intrarea este libera.

Duminică, de la ora 17.00 se vor proiecta și 3 scurtmetraje românești,. Proiecțiile vor fi urmate de discuții cu echipele de filmare.

Festivalul se încheie duminică, 5 martie cu Gala de închidere DaKINO 26. Premierea va fi urmată de proiecția scurtmetrajelor câștigătoare.

Programul integral al Festivalului este disponibil pe site-ul www.dakinofestival.ro.             Biletele pot fi achiziționate de la casele de bilete ale sălilor de cinema sau de pe site-ul  www.eventbook.ro.

DaKINO 26 este organizat de Asociaţia FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și al Primăriei Municipiului București prin ARCUB.

Eveniment susținut de ALPHA Bank.

Parteneri: Stella Artois, InterComFilm Distribution, Independența Film, Ro Image, Forum Film Romania, Odeon Cineplex, Freeman Entertainment, Clorofilm, iCover.ro, Evergreen Concept, Film Festival,  Evian, Mouton Cadet, Metaxa, Giusto Natura, Julius Meinl, Shift Pub.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Cinemagia, AaRC.ro, Cinefan.ro, Urban.ro.

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. În 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatură a orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, reușind să aducă Bucureștiul în finala pentru titlul acordat de Comisia Europeană.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival, al festivalului de muzică alternativă Sound& Vision și al Zilelor Bucureștiului.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508