spot_img

Nonfiction Polirom la Gaudeamus 2016

Cele mai recente apariții Polirom din aria nonfiction – semnate atît de autori români, cît și străini – vor fi lansate la standul editurii în cadrul Tîrgului de Carte Gaudeamus, ediția 2016. Noi titluri semnate de Ileana Mălăncioiu, Marta Petreu, Ruxandra Cesereanu, Cristian Tudor Popescu, Mircea Mihăieș, Robert Șerban, Vasile Ernu, Bill Bryson etc. vor putea fi achiziționate de la standul Polirom, cu reducere (20-30%).

Cîteva dintre titlurile de nonficțiune lansate de Polirom la Gaudeamus 2016

Summa theologica. Volumul III, de Toma din Aquino, ediție îngrijită și traducere coordonată de Alexander Baumgarten, cea mai importantă operă a lui Toma din Aquino, ce oferă spectacolul unei magnifice vieți intelectuale, răspunzînd unor exigențe didactice de sistematizare a cunoașterii teologice și filosofice din secolul al XIII-lea.

Lansare la stand: vineri, 18 noiembrie, ora 18.00

Am reușit să rămîn eu însămi, de Ileana Mălăncioiu, un volum de interviuri despre poezie, dar şi despre moarte, despre rănile trecutului şi problemele prezentului.

Lansare la stand. sîmbătă, 19 noiembrie, ora 13.00

Generația ’27 între Holocaust și Gulag. Mircea Eliade și Klaus Mann despre generația tînără, de Marta Petreu

Din cuprins: Generaţia ’27 şi elita ei criterionistă • Opţiunile politice ale membrilor generaţiei ’27 • Trei pledoarii antitotalitare • De ce mai mulţi la dreapta decît la stînga? • Convertirea politică a lui Eliade. Studiu de caz • Despre culpă, adică despre tinerii ideologi şi despre victime

Lansare la stand: duminică, 20 noiembrie, ora 14.00

Ulysses, 732. Romanul romanului, de Mircea Mihăieș, scriitorul anului 2016 (Gala Uniunii Scriitorilor din România, ediția I), prima încercare în România de a face atît o istorie exhaustivă a celei mai celebre cărţi de proză scrisă în limba engleză în secolul XX, cît şi de a expune pentru publicul larg temele, tehnicile şi mizele existenţiale ale acesteia.

Lansare la stand: sîmbătă, 19 noiembrie, ora 14.30

Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX, de Ruxandra Cesereanu, o carte încărcată de tensiunea poveştilor unor oameni dispuşi să plătească orice preţ pentru a fi liberiLansare la stand: sîmbătă, 19 noiembrie, ora 16.00

Viața și Opera, de Cristian Tudor Popescu

Triste sau amuzante, profunde, provocatoare, emoționante. Sînt doar cîteva dintre caracteristicile prozelor lui Cristian Tudor Popescu. Acest volum, antologie de autor plus texte inedite, acoperă o mare diversitate de teme, de la literatură, film, politică, religie, sport, la mici întîmplări din viața de zi cu zi, ușor de trecut cu vederea, dar impresionante în simplitatea lor. Prin prospețimea scriiturii și acuitatea observației, Viața și Opera ne schimbă percepția pe care o avem despre lumea în care trăim.

Lansarea volumului Viața și Opera va avea loc sîmbătă, 19 noiembrie, ora 13.00, la standul Dacia.

• Scriitori la poliţie (coord. Robert Șerban), o carte care reuneşte declaraţii pe proprie răspundere ale oamenilor de litere despre ciocnirile lor cu oamenii legii.

Volumul Scriitori la poliţie va fi lansat sîmbătă, 19 noiembrie, ora 18.00, la standul editurii.

• Adam Burakowski va fi prezent la standul Polirom – sîmbătă, 19 noiembrie, ora 12.00 – pentru lansarea unei noi ediții a volumului Dictatura lui Nicolae Ceaușescu (1965-1989). Geniul Carpaților, eveniment ogranizat în parteneriat cu Institutul Polonez din București.

Alte cîteva volume de neratat la Gaudeamus 2016

Geneza culturii române moderne. Instituţiile scrisului şi dezvoltarea identităţii naţionale (1700-1900), de Alex Drace-Francis, traducere de Marius-Adrian Hazaparu, o contribuţie remarcabilă la dezbaterile istoriografice privind educaţia, cultura tiparului, formarea statului şi identitatea naţională română.

1927. O vară care a schimbat lumea, de Bill Bryson, traducere de Ioana Aneci, un volum în care autorul readuce la viaţă o vară uitată, în care America s-a maturizat, a păşit în centrul scenei şi a schimbat lumea pentru totdeauna.

Republica Populară a Amneziei. Tiananmen, 1989, de Louisa Lim, traducere de Ovidiu-Gheorghe Ruța, una dintre cele mai bune analize ale impactului pe care Tiananmen l-a avut asupra întregii Chine în anii de după 1989.

Oamenii-şobolani. În subteranele interzise ale Chinei, de Patrick Saint-Paul – corespondent în China al ziarului Le Figaro – , traducere de Nicolae Constantinescu.

În perioada 16-20 noiembrie 2016, va avea loc cea de-a XXIII-a ediţie a Tîrgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, ce se va desfăşura în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. China este invitatul de onoare al acestei ediții.

Editurile Polirom şi Cartea Românească vor fi prezente la această ediţie Gaudeamus cu peste 1000 de titluri, cu reduceri de preţ şi oferte speciale accesibile publicului larg. Nelipsite vor fi cărţile la preţul de 10 lei, dar şi reducerea de 20-30% pentru volumele prezente la stand.

Programul complet de evenimente Polirom și Cartea Românească, aici.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508