spot_img

Adunarea Generală Ordinară a Uniunii Scriitorilor din România

Preşedintele şi Consiliul Director al Uniunii Scriitorilor din România (USR), asociație de drept privat (cu sediul în București, Calea Victoriei nr.133, Sector 1, Cod poștal 010071, CIF 2786991, cont IBAN RO65RNCB0082000508720001 deschis la BCR Sucursala Unirea), au trimis redacţiei AgenţiadeCarte.ro anunţul prin care convoacă Adunarea Generală Ordinară a membrilor asociației, care va avea loc în data de 06.01.2017, ora  11:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I din Bucureşti, Calea Victoriei, nr.88, Sector 1, Bucureşti. Conform prevederilor OUG 26/2000 şi prevederilor Statutului USR legal adoptat şi înregistrat, în cazul în care la prima convocare nu se întruneşte cvorumul necesar, Adunarea Generală Ordinară este reconvocată pentru data de 07.01.2017, ora 11:00, cu aceeași ordine de zi, în  în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, B-dul Pache Protopopescu, nr. 62, Sector 2. „Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, prin Hotărârea Civilă nr.20929/2016 din data de 24 noiembrie 2016, a respins ca neîntemeiată excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant a reclamantului Dan Mircea Cipariu în raport de Uniunea Scriitorilor din România. Pârâţii Varujan Vosganian şi Răzvan Voncu, precum şi intervenienta Uniunea Scriitorilor, au arătat instanţei de judecată că Dan Mircea Cipariu nu a făcut dovada calităţii de vicepreşedinte al USR. Instanţa a respins ca neîntemeiată cererea formulată de pârâţi şi intervenientă. Sunt convins, astfel, că tot mai mulţi colegi din USR vor da curs respectării legalităţii şi a prevederilor OG26/2000, prin care asociaţiile şi fundaţiile sunt obligate să facă adunări generale anuale. Voi solicita direcţiei de specialitate a USR toate informaţiile financiare şi economice necesare pentru a le prezenta Adunării Generale Ordinare, conform prevederilor legale în vigoare.”, a declarat Dan Mircea Cipariu, Vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor din România. AgenţiadeCarte.ro vă prezintă anunţul primit de la Uniunea Scriitorilor din România.

În atenția membrilor UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA

CONVOCATOR

Preşedintele şi Consiliul Director al Uniunii Scriitorilor din România (USR), asociație de drept privat (cu sediul în București, Calea Victoriei nr.133, Sector 1, Cod poștal 010071, CIF 2786991, cont IBAN RO65RNCB0082000508720001 deschis la BCR Sucursala Unirea), prin prezenta, convoacă Adunarea Generală Ordinară a membrilor asociației, care va avea loc în data de 06.01.2017, ora  11:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I din Bucureşti, Calea Victoriei, nr.88, Sector 1, Bucureşti.

Conform prevederilor OUG 26/2000 şi prevederilor Statutului USR legal adoptat şi înregistratîn cazul în care la prima convocare nu se întruneşte cvorumul necesarAdunarea Generală Ordinară este reconvocată pentru data de 07.01.2017, ora 11:00, cu aceeași ordine de zi, în  în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, B-dul Pache Protopopescu, nr. 62, Sector 2.

Adunarea Generală Ordinară a UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA are drept scop respectarea legalităţii şi a prevederilor OUG 26/2000.

Ordinea de zi şi procedura Adunării Generale Ordinare:

–        Deschiderea lucrărilor Adunării Generale Ordinare de către preşedintele USR;

–        Constatarea situaţiei cvorumului de membri USR necesar întrunirii şi desfăşurării lucrărilor Adunării Generale Ordinare;

–        Validarea componenţei şi a funcţionării Secretariatului  Adunării Generale Ordinare; Alegerea unui preşedinte de şedinţă a Adunării Generale Ordinare prin votul majorităţii simple a membrilor prezenţi;

–        Aprobarea ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare USR şi validarea Secretariatului în vederea redactării  Procesului-Verbal al Adunării Generale Ordinare;

–        Desemnarea prin vot a membrilor Comisiei de Centralizare şi Numărare a Voturilor pentru adoptarea Hotărârilor Adunării Generale Ordinare;

–        Raportul de activitate a Preşedintelui USR și a Consiliului USR şi validarea lui prin vot;

–        Raportul Comisiei de Cenzori şi validarea lui prin vot;

–        Adoptarea prin vot a Hotărârii Adunării Generale Ordinare privind modificarea listei de asociaţi/fondatori a asociaţiei UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA;

–        Stabilirea şi  adoptarea unui plan de măsuri organizatorice şi financiare pentru evitarea colapsului financiar  şi pentru asigurarea accesului transparent şi democratic al membrilor USR la resursele financiare ale asociaţiei;

–        Diverse;

–        Închiderea lucrărilor Adunării Generale Ordinare a UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA.

Articole recomandate

17 COMENTARII

  1. Cu îndreptățire vă comunic că SOCIETATEA ROMÂNĂ DE HAIKU este societate afiliată UNIUNII SCRIITORIOR DIN ROMÂNIA, cu toate drepturile, conform unui protocol încheiat cu o anterioară conducere a USdR, una dintre șednțele noastre de bilanț având loc în Sala Oglinzilor a vechiului sediu, și nu a exista nici o hotărâre a Conducerii USdR de revocare a acestei hotărâri-protocol. Florin Grigoriu, prim- vicepreședinte SRH, afiliată și Asociației Mondiale de Haiku. 8.12. 2016, București

  2. Stimate dle. Florin Grigoriu, Protocolul de asociere la care faceti referire il tine Nicolae Manolescu inchis in seif si il pazeste Varujan Vosganian cu o cruce mare, batuta in pietre scumpe. Din aceasta cauza, noi nu l-am vazut pe Protocol, deci nu ne putem pronunta in niciun fel asupra lui necunoscindu-i continutul. Asa ca o sa va rugam sa-l faceti dumneavoastra public, ca sa ne dumirim si noi ce si cum cu afilierea.

  3. Un raport al siruației USR poate primi nu numai noul CONSILIU, în curs de legalizare, ci orice cetâțean român, iar un membru al Uniunii în mod obligatoriu. Dacă aceste documente nu sunt prezentate, la cerere înregistrată, situația intră în competența Parchetului. Cei din echipa lui Manolescu sunt in situatia unor infractori. Dupa aceasta Adunare Generală anuală dinozaurii nu vor ceda, și vor fi scosi din institutie cu mascații. Delapidările și infracționalizarea structurii Uniunii Scriitorilor, în domeniul literar, îi obligă să țină de putere exact ca Ceausescu. La fel ca acesta vor dispărea.

  4. Un raport al siruației USR poate primi nu numai noul CONSILIU, în curs de legalizare, ci orice cetâțean român, iar un membru al Uniunii în mod obligatoriu. Dacă aceste documente nu sunt prezentate, la cerere înregistrată, situația intră în competența Parchetului. Cei din echipa lui Manolescu sunt in situatia unor infractori. Dupa aceasta Adunare Generală anuală dinozaurii nu vor ceda, și vor fi scosi din institutie cu mascații. Delapidările și infracționalizarea structurii Uniunii Scriitorilor, în domeniul literar, îi obligă să țină de putere exact ca Ceausescu. La fel ca acesta vor dispărea.

  5. Manolescu și o gașcă de grafomani, în frunte cu Vosganian și mulțiiiiiiiiiii……alțiiiiiii, s-au împroprietărit cu Uniunea Scriitorilor. E a lor, pentru că au falsificat STATUTUL să fie a lor ! Alo…Parchetul!

  6. Eu ninteleg un lucru.De ce niciun membru al USR si a gr de reformă nu au făcut plăngere la Parchet ?????

  7. Eu ninteleg un lucru.De ce niciun membru al USR si a gr de reformă nu a făcut plăngere la Parchet ?????

  8. Sint membru al Uniunii Scriitorilor din ’74, recomandat de Constantin Țoiu, Marin Preda și Eugen Simion. Din 1990, trăind mai retras, deh, ca artistul !, nu am fost convocat niciodată să votez, însă dacă nu aș plăti cotizația risc sa fiu tras pe dreapta, să mi se ia adaosul la pensie! Adaos pe care mi-l dă Statul, nu Uniunea Scriitorilor. Și nu Uniunea Scriitorilor (m-a) ne-a făcut scriitor, ci cărțile pe care le-am scris. Mie nu-mi plac lucrurile astea cu Parchetul și alte instituții de forță, dar ce se întîmplă acum la Uniune, pe mine mă obligă să anunț, și pe această cale, că are loc o gravă încălcare a tuturor legilor din țara asta. Că nu s-a sesizat nimeni din oficiu e suspect, eu trag aici un semnal de alarmă.

    Pe, teoretic, noul președinte, Cristian Teodorescu, îl cunosc din scris, și pot spune că este un confrate talentat, bătăios, fără aere de activist PCR, la o adică, demn de a fi presedintele nostru, cum si este . Dacă vin la Adunarea Generală sigur mă vor exclude, cu Manolescu nu am relație de amiciție, nu mă interesează tipul sub nici o formă. Am discutat cu alți confrați, sînt în aceeasi situație. Cu toate că nu îmi place deloc propunerea, alta cred că nu există. In Uniunea noastră numai Parchetul mai poate face ordine, nimeni altcineva, ținând cont de pensii și de abuzurile care s-au întâmplat. O bătaie de joc și o amenințare la adresa scriitorilor nu a a proferat nici regimul securist. Numai pentru asta cred că se poate face pușcărie !

  9. Minunată poziția Dvs, cu atat mai mult cu cat banuiesc cine sunteti. Și eu cred că trebuie trimisă o adresă Parchetului cu situatia lui Manolescu care a incalcat STATUTUL USR și contiună să fie președinte al Uniunii, plus sistemul de abuzuri: revistele, premiile, pensiile, indemnizațiile. TOTUL. Totul la UNIUNE este ilegal, nu mai reprezintă un sindicat, ci am ajuns membri onorifici ai unei FUNDAȚII a UNIUNII. SCANDALURILE DIN ULTIII ANI s-au derulat fara posibilitatea de a fi oprite de cineva. Scriitorii sunt amenințați, nu mai pot reacționa !

    VĂ ROG, ÎN NUMELE SCRIITORILOR CĂLCAȚI ÎN PICIOARE, la ADUNAREA GENERALĂ FACEȚI PLÂNGERE LA PARCHET pentru îndepărtarea grupului infracțional MANOLESCU-APOLZAN !

  10. Văd că sunteți radicali, domnilor. E BINE. De mult spun că Uniunea ar trebui desființată, cum sunt toate semnele ca se va întâmpla. Grupul de Reforma a facut un act eroic de rezistența. EROIC ! Măcelul actualilor, foștilor, de fapt, va trebui plătit cu bani grei ! Cum sa excluzi din Uniune ? Asta e curată imbecilitate, numai niște nimeni ca Manolescu, Chifu, Vosganian, si adunătura de Vonci, Enachi se pot erija în judecători absoluți ai scriitorilor! Numai niște retardați pot face așa ceva, sperând ca nu vor plăti. E așa de gravă mizeria ăstora că nu au cum să scape! Zic și eu că o plângere la Parchet, la ăla adevărat, nu la ăla pe care calcă slugile Uniunii, e foarte necesară. Numai așa se poate reforma ceva în cloaca lui Manolescu care crede că legile acestei țări pot fi încălcate de adunarea slugilor dumisale cum vor mușchii săi de comentator . Cu mulți ani in urmă, cand jurizam pentru premiile Uniunii, am primit ordine de la Manolescu cui sa dam unele premii. Pe vremea aia tocmai candidă, candidase, la Președinția României !!!!, va imaginati ce face acum cand e un rebut, bătrân și îngâmfat ca un prostavan din țigănie. Ion Horea, autor prea de cacao, ceaușistul Adj. Al RLiterare, Irina Horea, fosta vicepreședinta a USR, fiica, traducătoare mediocra, nevasta lui Manolescu, toți candidează la premiile lui Manolescu. Oameni buni, aud ca ar fi o solicitare de desființare a Uniunilor de creație. Peste tot ele au fost radiate, la Praga, Budapesta, Moscova, Varșovia. Scriitorii au primit drepturile cuvenite și adio cenzura asupra vieții literare. Sper sa fiți la înălțimea celor din Europa. Șandramaua veche e pe ducă, dați-i brânciul meritat.

  11. Eu in care uniune sunt? Se vehiculeaza ca sunt două, n-as zice asta, nu se poate în condițiile actuale.. Avem un patrimoniu, si de patrimoniu! Unul din care se adăpa Chifu, Manolescu și ceata lor de pițigoi. Clarificați, pentru toți membrii USR ca este vorba de adunarea generală USR, ca acolo, la Manolescu este problema falsificării statutului si a lipsei adunărilor generale .

    Secretara lui Manolescu mi-a zis de Iaru ca este un rahat, ca totul e o minciuna, că dl Manolescu e președinte bla bla., unele si altele, ca sa nu i -au în considerare prostiile.! Mai Florine, e de oaie și ai săi, bietul de tine, ai încurcat -o rau, mă apucă răul de Romania ! Dupa discuția cu secretara aia grasa si ponosita a lui Manolescu, nevasta lui Petrică Stoica, marele, regretatul, m-am lămurit iute ca nu fac parte dintre ai lui Manolescu, spre norocul meu și al altora. Fie pâinea cat de rea, tot mai buna e la masa mea cu opozanții ipochimenului.

  12. Bună dimineața !

    Citesc și mă crucesc. Ietați-mă, dar nu pot să cred. Scriitorii din România au ajuns dependenți de o singură Uniune, de drepturile pe care le are o majoritate? Și, la o adică, ți se pot lua meritele, calitățile, calitatea de…? Scrieți undeva chestia asta, la Parlament, de exemplu? La UE ! La Parchet, cum vă somează unii, și bine zic.
    LA TELEVIZOR, SĂ AUDĂ CINE TREBUIE. SCRIITORII ROMANIEI SUNT ARESTATI LA UNIUNEA SCRIITORILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!! BRAVOS NAȚIUNE ! Știam de ce mi-am luat bilet de avion acum 15 ani !

  13. Au vopsit zidurile uniunii, pardon, filialei cazinoului, i au facut gard, au amenajat intrarea ca la cimitir, ca tot plătim cotizații reformiste. Cum sa plece, nu au unde pleca, poate la pârnaie., e singura posibilitate reala!

  14. Ca tot veni vorba, vrem situația de la cazinou si hotel, câți bani intra in conturile USR, si unde s-au dus

  15. Dacă instanța va va declara legali, pentru un an averi toate atributele de a conduce USR, NIMENI nu va poate contesta, si nu exista soluție la aceasta formula …legală !

  16. Dacă instanța va va declara legali, pentru un an aveți toate atributele de a conduce USR, NIMENI nu va poate contesta, si nu exista soluție alternativă la aceasta formula …legală !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508