spot_img

Administrația Fondului Cultural Național la Gaudeamus 2016

În perioada 16 – 20 noiembrie 2016, Administrația Fondului Cultural Național este prezentă la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură, care are loc la Romexpo. Sunteți așteptați la standul AFCN din Pavilionul central (217, etajul intermediar) unde, pe lângă informații despre instituție și despre oportunitățile de finanțare, vor avea loc o serie de evenimente: dezbateri, prezentări, lansări.

„Prin această prezentă în cadrul Târgului Gaudeamus dorim, pe de o parte, să venim în întâmpinarea potențialilor beneficiari, și pe de alta, să subliniem importanța susținerii financiare a culturii scrise în acest moment de configurare a bugetului pentru 2017”, a subliniat Irina Cios, directorul AFCN.

PROGRAM EVENIMENTE AFCN LA GAUDEAMUS

JOI, 17 noiembrie:

– La standul AFCN – Prezentări de proiecte editoriale noile media finanțate de AFCN în 2016

12:00 DOCUART.RO, platforma de cultură cinematografică – Asociația Docuart Prezintă : Daniela Apostol

16:00 UN SECOL DE ARHITECTURĂ ROMÂNEASCĂ, enciclopedie online – Fundația META. Prezintă: Radu Pervolovici, Andreea Drăghicescu.

17:00 AGORA EXPERIMENTS – PLATFORMĂ DE PROMOVARE A PROIECTELOR ARHITECTURALE EXPERIMENTALE – Fundația Arhitext Design. Prezintă: Arpad Zachi, Lidia Ivanovici.

18:00 GAZETA DE ARTĂ POLITICĂ 2.0 – PLATFORMĂ CRITICĂ DE ARTĂ CONTEMPORANĂ – Asociația O2G. Prezintă: Ioana Florea, Mișa Dumitru.

– La BURSA DE CONTACTE:

14:00 – 15:30 FINANȚAREA CULTURII SCRISE

Participă: dna. Corina Șuteu, Ministrul Culturii, dl. Matei Martin, Preşedintele Consiliului AFCN, dna. Irina Cios, Director AFCN.

Dezbaterea propune următoarele teme: Cum putem identifica cel mai adecvat prioritățile de finanțare privind cultura scrisă? Care sunt ariile critice? Cum se pot îmbunătăți mecanismele de finanțare?

VINERI, 18 noiembrie:

– La standul AFCN – Prezentări de proiecte editoriale noile media finanțate de AFCN în 2016

12:00 FEEDER INSIDER ART & SOUND, platforma de știri și evenimente de artă și muzică – Save or Cancel Production SRL. Prezintă: Andrei Racovițan, Cristina Popa

13:00 B-CRITIC, hotspot de promovare a consumului cultural – Asociația Entheos. Prezintă : Cristina Rusiecki, Carmen Corbu, Nicu Ilie

14:00 TINERI ȘI NEÎNFRICAȚI, rubrică a platformei online Modernism.ro – Asociația Postmodernism Museum. Prezintă: Cosmin Năsui

15:00 WWW.E-ZEPPELIN.RO – S.G. STUDIO SRL. Prezintă : Ștefan Ghenciulescu

– La standul AFCN Eveniment de lansare

16:00 REVISTA ARCHAEUS, Studii de istoria religiilor vol. 19-20 (2015-2016) / Douăzeci de ani de istorie a religiilor în București (1996-2016) – Institutul de istorie a Religiilor, Academia Română

Participă: Eugen Ciurtin, Andrei Oișteanu, Bogdan Tătaru Cazaban, Alina Isac Alak, Ionuț Tudorie, Vlad Șovărel, Ciprian Tudor, Matei Martin

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508