Deschiderea Pasajului FNT 2016

oct. 19th, 2016 | By | Category: Postcard

Începând de luni, 17 octombrie 2016, Pasajul Universităţii a devenit, din nou, pentru două săptămâni, Pasajul FNT.

Sunteți așteptați până în 30 octombrie, să descoperiţi informaţii despre tentaţiile celei de-a 26-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru, să urmăriţi momente dedicate Festivalului, sau în strânsă legătură cu acesta, pe plasmele răspândite în întreg spaţiul pietonal, să vă opriţi în faţa istoriei teatrului ajutaţi de expoziţiile pe care vi le propunem, sau să va încetiniţi paşii când treceţi pe lângă titlurile cărţilor oferite de standurile editurilor partenere.

Deschis într-un loc aglomerat şi cu oameni grăbiţi, Pasajul FNT oferă trecătorilor imaginea unei lumi şi stabileşte punţi de legătură: între public şi eveniment, între ediţiile anterioare şi cea de-acum a Festivalului Naţional de Teatru.

Amplasate pe culoarele ce traversează întregul Pasaj, cele două expoziţii refac un peisaj al memoriei teatrale.

Produsă şi vernisată în ediţia 2014 a Festivalului Naţional de Teatru, expoziţia „Magistre fără seamăn, slavă !”, dedicată actorului George Constantin este un memento perpetuu dedicat acestui mare artist şi efortului său creator de-o viaţă. Cu imagini din spectacole celebre sau din arhiva personală, expoziţia este, totodată, şi un traseu al memoriei culturale pentru mulţi dintre trecători.

Tot la categoria retrospective se situează şi cealaltă expoziţie de fotografie, semnată de Maria Ştefănescu şi Sorin Radu. Expoziţia a fost vernisată în anul 2007 (la sfârşitul primului mandat de director artistic al Marinei Constantinescu), şi cuprinde momente din spectacolele participante la ediţiile 2005, 2006 şi 2007 ale FNT.

Pe plasmele din Pasajul FNT puteţi urmări seria de proiecţii „The Complete Walk”, produsă de Teatrul Shakespeare’s Globe din Marea Britanie, ca parte componentă a programului „Shakespeare Lives”, şi difuzată în România prin British Council. „The Complete Walk” reprezintă o călătorie printre cele 37 de piese de teatru semnate de Marele Will, concretizată într-o serie de scurtmetraje, cu o distribuţie fenomenală, printre care se regăsesc unii dintre cei mai buni actori din întreaga lume – James Norton, Gemma Arterton, Dominic West sau Simon Russell Beale.

Seria de proiecţii cuprinde şi interviurile FNT de la Adevărul Live, difuzate zilnic, de luni până vineri, de la orele 11.00 şi 14.00, precum şi interviurile realizate de MyStage pentru FNT cu artiştii implicaţi în această ediţie a Festivalului sau filmele demo ale spectacolelor din programul evenimentului.

Tot în Pasajul FNT vă aşteaptă standurile editurilor Institutului Cultural Român, Casa Radio, Nemira, Adevărul, Tracus Arte – cu ofertă de carte de teatru şi albume de artă.

Şi, deloc în ultimul rând, de aici vă puteţi informa despre tot ce se întâmplă în Festival: spectacole, distribuţii, realizatori, unde mai sunt bilete şi cum se pot cumpăra, vernisajele expoziţiilor şi lansările de carte, adresele teatrelor şi tot felul de amănunte care să faciliteze spectatorului participarea în Festivalul Naţional de Teatru.

Număr de vizualizări :611


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro