spot_img

„Vara s-a sfârșit”, regizat de Radu Potcoavă, la Festivalul Internațional de Film de la Montréal 2016

ICR New York susține participarea filmului românesc „Vara s-a sfârșit” / „Summer’s Over”, regizat de Radu Potcoavă și produs de ICONproduction, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Cinema City (2016, 105 min, filmat în Cernavodă, România), în competiția mondială din cadrul celei de a 40-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Montréal (FFM) (www.ffm-montreal.org/), care are loc în perioada 25 august – 5 septembrie 2016.

Scopul declarat al Festivalului este „de a încuraja diversitatea culturală, de a promova arta cinematografică de pe toate continentele prin stimularea dezvoltării unui cinema de calitate, de a face cunoscute filmele de autor și de inovație, de a descoperi și a încuraja noi talente, de a favoriza întâlniri între profesioniștii filmului din întreaga lume”. FFM este singurul fesival competitiv din America de Nord recunoscut de FIAPF (Fédération internationale des associations de producteurs de films). Festivalul prezintă cca. 400 de filme, provenind din cca. 80 de țări, și cuprinde mai multe secțiuni, între care „World Competition” / „Competiția mondială” – în care va concura filmul lui Radu Potcoavă – reprezintă „vârful de lance” al Festivalului. Este secțiunea în care sunt incluse premierele internaționale și mondiale și la care se acordă cele mai importante premii ale Festivalului. Conform spuselor lui Serge Losique, Președintele FFM, Festivalul reprezintă evenimentul cultural din Québec care înregistrează cea mai mare acoperire mediatică în presa internațională.

„Vara s-a sfârșit”, cel de-al treilea lungmetraj semnat de Radu Potcoavă, are premiera mondială în cadrul FFM în data de miercuri, 31 august 2016, orele 11.00, la Cinéma Impérial.

Sinopsisul filmului: Atunci când Alex îl roagă pe Mircea să îl ajute să își însceneze răpirea pentru a-l pedepsi pe tatăl său, care nici anul acesta nu a venit în România să-l vadă, Mircea acceptă fără ezitare, nerealizând implicațiile pe care astfel de jocuri periculoase le pot avea.

La festival vor fi prezenți, pentru promovarea și proiecția de gală a filmului, regizorul Radu Potcoavă și cei doi actori principali, copii minori Nicholas Bohor (Mircea) și Dan Hurduc (Alex). Cu acest prilej, regizorul va susține o serie de prelegeri, iar echipa va participa la o sesiune de Q&A după proiecție.

Din distribuție mai fac parte: Șerban Pavlu (Geo), Ofelia Popii (Elena), Dorian Boguță (Toader). Scenariu: Cristina Bîlea. Director de fotografie: Oleg Mutu. Montaj: Cătălin Cristuțiu. Sunet: Marius Obretin. Scenograf: Mălina Ionescu. Costume: Svetlana Mihăilescu. Producător: Velvet Moraru.

Regizorul și scriitorul Radu Cristian Potcoavă (n. 1978, București) a absolvit Facultatea de regie de film la Universitatea Hyperion din București (2001) și a urmat un program de specializare pentru scenariști la Binger FilmLab din Amsterdam (2006). Filmografia sa, ca regizor și scenarist, include: Mă cheamă Costin / My Name Is Costin (2015, Premiul Special al Juriului la Transylvania IFF 2016), Mesagerul / The Message (2015), Cuscrii / The In-Laws (2014, pe locul 3 în topul celor mai vizionate filme românești în 2014), Tatăl meu e cel mai tare / Daddy Rulz (2012, Mențiune Specială a Juriului la Sarajevo IFF 2012), Dănuț pleacă pe vapor / Tiger Danny (2008), Aceeași gară pentru doi / The Same Station for Two (2001).

Un reportaj AaRC (All About Romanain Cinema) realizat pe platourile de filmare poate fi văzut aici: www.youtube.com/watch?v=wEjgh1Igmc4

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508