spot_img

… Şi iată prima zi de HOP!

Ion Caramitru şi Corina Şuteu, Ministrul Culturii, au deschis ieri Gala HOP 2016. Preşedintele UNITER a urat bun venit tuturor profesioniştilor din lumea teatrului prezenţi la gală, baftă şi vânt prielnic concurenţilor. În discursul de deschidere, Corina Şuteu, Ministrul Culturii a evocat prezenţa constantă la Gala HOP, dar şi încrederea pe care o are în tinerii artişti.  În fiecare zi, cei 29 de concurenţi de la HOP încep programul dis-de-dimineaţă, pe malul mării, cu o încălzire kineto alături de Andrei Flaviu Fălcuşan şi continuă cu workshopul coordonat de Andrea Gavriliu – coregraf, Petre Ancuţa – actor, Tudor Lucanu – regizor şi Horia Suru – regizor, ore de lucru care se vor finaliza cu spectacolul „Ne-bun pentru această lume”, prezentat în ultima zi de Gală. Foarte importante pentru participanţi sunt întâlnirile zilnice de la ora 09.00 cu juriul, precum şi cele ale după-amiezii cu personalităţi ale culturii prezente la Costineşti. Ieri, prima întâlnire a avut-o actorul Marian Râlea, astăzi concurenţii vor discuta cu regizorul Alexander Hausvater. Miercuri, revine Corina Şuteu, ministrul Culturii, care propune tinerilor actori o dezbatere, în încercarea de a identifica aşteptările pe care le au de la sistemul în care lucrează şi cum pot contribui la îmbunătăţirea lui.

Concursul merge mai departe! Marți, 6 septembrie, îi urmărim la SECŢIUNEA INDIVIDUAL pe Cătălin Asanache, Adela Bengescu, Daniel Chirilă, Loredana Cosovanu, Bogdan Florea, Daniel Nuţă, Cosmin Teodor Pană, Alina Petrică, Eduard Cristian Trifa, Ciprian Valea, Mihaela Velicu, Andrei Radu, Andrada Fuscaş, Raluca Marina Radu, Ştefan Pavel, Maria Panainte, iar la SECŢIUNEA GRUP – spectacolul „Visul lui Ariel”, cu Florin Ionuţ Crăciun, Tudor Morar şi Marian Olteanu.

O altă noutate a acestei ediţii este expoziţia de fotografie semnată de Adrian Bulboacă,  o suită de 29 de portrete ale tinerilor concurenţi de anul acesta.

Sunteți așteptați şi marți, 6 septembrie, de la ora 17.00 să urmăriţi LIVE Gala Hop, pe www.galahop.ro, pe contul oficial de Facebook (www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

Vă reamintim că puteţi să îi VOTAŢI pe cei favoriţi la finalul probelor de concurs, începând cu data de 7 septembrie, ora 21.00, până în data de 8 septembrie, ora 20.00, atunci când începe decernarea premiilor. Regulamentul de vot îl puteţi consulta pe site-ul nostru: www.galahop.ro.

Aici puteţi vizualiza o primă galerie foto a zilei de ieri:

galahop.ro/foto-gala-hop-ziua-1-foto-maria-stefanescu/

ORGANIZATORI:

UNITER

Vox Maris Grand Resort Costineşti

PROIECT CULTURAL FINANŢAT DE:

Ministerul Culturii

COPRODUCĂTOR:

Societatea Română de Televiziune

SPONSOR PRINCIPAL:

MOL România

SPONSORI:

SILVA

Stage & ShowTech

Fundaţia A.E.F – Arbitrii eleganţei

VĂZUT DE:

Radio Guerrilla

PARTENERI:

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti

TIFF – Festivalul Internaţional de Film Transilvania

MyStage

PARTENER DE TRADIŢIE:

SRR – Societatea Română de Radiodifuziune

PARTENERI MEDIA:

mediaTRUST

Ziarul Metropolis

Yorick

RoEvents

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508