spot_img

S-au pus în vânzare biletele la Platforma Internațională de Teatru București #3

Platforma Internațională de Teatru București #3 (PITB), organizată de Primăria Municipiului București prin ARCUB și ARPAS, se desfășoară în perioada 6-9 octombrie și reunește spectacole și conferințe ale unor companii cunoscute din Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și România. Ediția din acest an este consacrată temei ”Celălalt/Migrație”. Biletele pentru spectacolele din cadrul PITB #3 sunt puse în vânzare la casa de bilete ARCUB (Str. Lipscani 84-90), în rețeaua agențiilor Eurolines și TUI TRAVEL CENTER, BiletFan – stația de metrou Unirii 1, Librăria Mihai Eminescu, punctul de vânzare bilet.ro de la Palatul Copiilor, Teatrul Elisabeta și online.

Curatoarea platformei, cunoscutul critic de teatru Cristina Modreanu, a ales această temă care afectează întreaga Europă și a selectat cele mai reprezentative producții și prezentări care o dezbat. Astfel, prin spectacolele prezentate în cadrul acestui eveniment, publicul are ocazia să cunoască modalități prin care poate negocia relația cu Celălalt, cum îl poate accepta în mediul său și totodată, cum se poate integra mai ușor pe un teritoriu străin.

Între 6 și 9 octombrie, PITB #3 aduce în sălile ARCUB Gabroveni spectacole care arată publicului modul în care îl afectează pe Celălalt percepția noastră despre el, modul în care migrația schimbă dinamica familiilor peste tot în lume, modul în care fiecare om este tentat să admită mai degrabă dovezile care îi confirmă prejudecățile decât să asculte cu adevărat.

Monoloage din azil, o producție a Heimathafen Neukolln din Berlin, prezintă trei povești de viață, desprinse din experiențele reale a trei tinere din Togo, Etiopia și Turcia. Artiștii ating subiectul drepturilor omului și al felului în care întâmplările nefericite nu reușesc totuși să doboare ființa umană și să îi diminueze dorința de a trăi. Spectacolul va avea două reprezentații în sala de spectacole a ARCUB Gabroveni, pe 6 și 7 octombrie, de la ora 19:00.

În 7 și 9 octombrie, de la stația de metrou Eroii Revoluției, pornește Harta senzorială a Bucureștiului, un tur ghidat performativ care poartă privitorul prin locuri din București cu povești memorabile. Producția ARPAS – Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului este realizată de o echipă de artiști și invitați speciali legați emoțional de spațiile parcurse, prin intermediul unor instalații video și audio inovative.

Privatopia. Despre ideea de celălalt este o prezentare a regizoarei Handan Ozbilgin despre experiența pe care a trăit-o montând, în Centrul La Guardia din New York, piesa Privatopia a dramaturgului grec Maria Efstathiadi. Producția acestui text, care vorbește despre xenofobia tot mai prezentă în societatea modernă, a reunit actori din Grecia, Turcia, America, India, Columbia și Pakistan, iar tema prezenței „celuilalt” a căpătat, în acest context multicultural, o nouă perspectivă. Prezentarea va fi susținută la UNATC „I.L. Caragiale”, în 7 octombrie, ora 19.00.

În 8 și 9 octombrie, sala ARCUB Gabroveni găzduiește spectacolul britanic Confirmare, scris și interpretat de Chris Thorpe. Desemnat Cel mai bun spectacol Fringe în 2014, Confirmare vorbește despre distanțele care ne despart și barierele de comunicare pe care nu le putem traversa în cadrul discuțiilor din pricina unor convingeri adânc înrădăcinate în conștiința noastră. Un dialog onorabil, real și imaginar, cu extremismul politic.

Două brațe și un zgomot, programat în 8 și 9 octombrie, în Sala Studio a Hanului Gabroveni, vorbește despre o categorie specială de victime ale migrației: femeile lăsate să își poarte singure de grijă după ce bărbații au plecat să facă bani în alte țări mai prospere. Textul se bazează pe interviuri și întâlniri pe care autoarea, Elena Araoz, le-a avut cu femei din Anzii Peruvieni.

Programul PITB #3 este completat de un spectacol-lectură a textului Migraaaanți sau Prea suntem mulți în aceeași barcă de Matei Vișniec, prezentat în premieră în fața publicului bucureștean. Lectura, programată joi, 6 octombrie, la Sala Studio a ARCUB, va fi înregistrată de Teatrul Național Radiofonic în viziunea regizorală a lui Mihai Lungeanu, un sensibil regizor al dramaturgiei lui Vișniec.

Biletele pentru spectacolele din cadrul PITB #3 sunt puse în vânzare la casa de bilete ARCUB (Str. Lipscani 84-90), în rețeaua agențiilor Eurolines și TUI TRAVEL CENTER, BiletFan – stația de metrou Unirii 1, Librăria Mihai Eminescu, punctul de vânzare bilet.ro de la Palatul Copiilor, Teatrul Elisabeta și online.

Mai multe detalii despre program găsiți pe www.arcub.ro.

Platforma Internațională de Teatru București este co-produsă de ARCUB-Centrul Cultural al Municipiului București,  în colaborare cu ARPAS – Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, cărora li s-a alăturat în acest an prestigioasa asociație americană Drama League din New York și Goethe Institut din București.

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. În 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatură a orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, reușind să aducă Bucureștiul în finala pentru titlul acordat de Comisia Europeană.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Parteneri media ARCUB: RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST, orasulm.eu, 4arte.ro, inoras.ro, ziarulmetropolis.ro, teatral.ro, orasulvechi.ro, IQOOL.ro, Cărturești, Yorick.ro, sub25.ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508