spot_img

Bucharest Jazz Festival, ediția a cincea

Cu șapte zile de festival, o gamă variată de evenimente conexe, cinci zile de concerte live cu 15 trupe și artiști de jazz din America, România, Germania, Finlanda, Bulgaria și India, Primăria Municipiului București prin ARCUB pune Bucureștiul pe harta capitalelor Europene în care jazzul dă start-ul melancoliei de toamnă, cu ocazia celei de-a cincea ediții Bucharest Jazz Festival, ce se desfășoară între 19 și 25 septembrie, atât în Piața George Enescu, cât și la ARCUB – Hanul Gabroveni.

La fel ca în fiecare an, ARCUB pregătește un element nou și pentru această ediție Bucharest Jazz Festival. După premiera New Jazz Works de anul trecut, o inițiativă ARCUB de impulsionare a compozitorilor români de jazz, și după ce, începând cu ediția a treia, Bucharest Jazz Festival a inaugurat evenimentele conexe de la sediul ARCUB, în acest an, Bucharest Jazz Festival încurajează publicul tânăr să guste o porție fină de jazz, alături de artiști internaționali aflați în premieră in România.

Noul director artistic al festivalului, interpreta de jazz Teodora Enache, dezvoltă în acest an workshop-urile Bucharest Jazz Festival, unde tinerii muzicieni și fani ai jazzului au ocazia să îi întâlnească, față în față, pe câțiva dintre artiștii internaționali din line-up-ul festivalului, într-o serie de ateliere și master class-uri susținute la ARCUB.

”Un nou aspect al festivalului din această ediție îl reprezintă educația tinerilor muzicieni români. În acest sens, Bucharest Jazz Festival 2016 propune publicului valoroase workshopuri, în care modele ale generației tinere dezvăluie din secretele și poveștile unor cariere cu decenii de experiență în spate.” (Teodora Enache – director artistic Bucharest Jazz Festival)

Cu o agendă ticsită de evenimente conexe în fiecare zi a festivalului, Bucharest Jazz Festival 2016 a pregătit pentru deschiderea de luni, 19 septembrie, un vernisaj de fotografie, ce explorează legătura dintre corp și instrumentele muzicale, dar și o întâlnire în exclusivitate cu unul dintre jurnaliștii revistei Jazz Hot.

Pe 19 septembrie, de la ora 19:00, vă așteptăm așadar la sediul ARCUB, din strada Lipscani 84-90, la vernisajul expoziției de fotografie Musical Body Sounds semnată de Jakab Tibor, artistul român deținător a 865 de premii internaționale. În aceeași seară, avem ocazia de a sta de vorbă cu jurnalistul Michel Antonelli de la Jazz Hot, una dintre cele mai influente reviste de jazz din Europa și lume, în cadrul conferinței ‘’Jazz Hot: O prezență esențială în istoria jazzului’.

Masterclass-ul susținut de Kenny Werner (24 septembrie, ora 12, ARCUB), workshop-ul ’’O abordare a muzicii dincolo de genuri și instrumente’ – susținut de doi dintre cei mai talentați multi-instrumentiști de jazz Mino Cinelu și Theodosii Spassov (25 septembrie, ora 12, ARCUB), expoziția de fotografie Musical Body Sounds’’ ce are loc între 19 și 25 septembrie la ARCUB (Jakab Tibor), workshop-ul  „JAZZ beyond Lingua Franca” cu Dan Ionescu și David Restivo (vineri, 23 septembrie, ora 12, ARCUB), filmul despre viața lui Joe Albany ‚’Low Down’’ cu John Hawkes și Glen Close în roluri principale (22 septembrie, ora 12), și cele două întâlniri de la ARCUB cu muzicologul Florian Lungu (20 septembrie, ora 12PM), apoi cu jazzologul Florian Lungu împreună cu jurnalistul rocker Doru Ionescu (21 septembrie, ora 12PM), iată cateva evenimente conexe de neratat în această toamnă, la Bucharest Jazz Festival 2016.

Organizat de PMB, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Bucharest Jazz Festival susține candidatura orașului București la titlul de Capitala Europeană a Culturii #Bucuresti2021.

Accesul la toate evenimentele conexe din cadrul festivalului este gratuit.

Programul complet al evenimentelor conexe este disponibil online pe:

www.bucharestjazzfestival.ro/program și Facebook

Detalii pe arcub.ro.

Facebook și Twitter!

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival Internaţional de Jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică, Bucharest Music Film Festival, al Festivalului de Muzică Alternativă Sound & Vision și al Festivalului Internațional al Luminii Spotlight.

Partener Internațional: Jazz Hot Magazine

Parteneri media: DIGI FM, UTV, RFI România, Radio România Cultural, Elle, Forbes Romania, Revista Sunete, Revista Zeppelin,  Nine O’Clock,  Ziarul Metropolis, hotnews.ro, orasulm.eu, inoras.ro, i-concert.ro, anyplace.ro, 4arte.ro, modernism.ro, infomusic.ro, radioclasic.ro,  sub25.ro, feeder.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508