spot_img

2.000 de participanți la ediția pilot a festivalului „La Vie”

Sâmbătă, 3 septembrie 2016, a avut loc ediția pilot a festivalului „La Vie”, eveniment ieșean ce s-a bucurat de succes instant, organizatorii estimând un număr de 2.000 de participanți. Printre aspectele apreciate de vizitatori s-au numărat conceptul festivalului, artiștii invitați, activitățile culturale diverse din timpul evenimentului, inclusiv pentru copii, produsele locale degustate, precum și workshop-urile profesionale de degustare a vinului.

Artiștii invitați, de asemenea, au apreciat buna organizare și au încurajat eforturile echipei.  Dan Iliescu (Timpuri Noi) a declarat: „Oameni calzi și primitori! Organizare impecabilă! Sunet excelent! Oddity Events merită felicitări!”. De asemenea, Raul Sălăgean (trupa Big Tonez, Cluj) și-a manifestat încântarea față de festival și a subliniat necesitatea continuității festivalului: „Festivalul La Vie a fost exact genul de eveniment de care ai nevoie într-o sâmbătă după-amiază: o degustare de vinuri de calitate în mijlocul viei, pe o vreme perfectă și ascultând muzică bună! Suntem extrem de onorați că am fost invitați să cântăm la această primă ediție la care ne-am simțit foarte bine în compania unui public atât de numeros și primitor! Felicitări pentru profesionalism și mulțumiri multe organizatorilor, care au fost foarte atenți la detalii! Este festivalul la care ne-am simțit cel mai bine primiți dintre toate festivalurile la care am cântat vreodată! Așadar, le urăm mult succes pentru ediția următoare, pentru ca un astfel de festival trebuie neapărat să devină o tradiție!”.

Cosmin Vaman, unul dintre cei mai cunoscuți artiști ieșeni, a declarat: „Deşi am plimbat muzica noastră prin toată ţara în ultimii ani, sufletul nostru este cel mai prezent aici la Iaşi. Unii dintre noi aici am început să cântăm, avem cântece despre Iaşi, aici ne-am lansat primul album. A fost cu atât mai mare bucuria să aflăm că vom face parte din prima ediţie a acestui festival foarte proaspăt şi ambiţios născut aici la Iaşi. Pentru noi a fost o experiență minunată, aşa cum ne-am dat seama că a fost şi pentru mulţi participanţi. Locul este superb, organizatorii  inimoși  si profesioniști, pur si simplu nu credem ca are cum să nu devină un succes constant pentru multe ediții de acum încolo. Mulțumim, La Vie!”

Evenimentul a fost organizat de Oddity Events, în parteneriat cu Camera Agricolă Județeană Iași, Primăria Comunei Bârnova,  Asociația „Mai Bine” și Crama Gramma. De asemenea, evenimentul s-a bucurat de susținerea Autorității Naționale pentru Turism.  Festivalul a pornit de la ideea punerii în valoare a potențialului vitivinicol din zonei Moldovei și de a oferi o alternativă culturală sănătoasă de petrecere a timpului liber la început de toamnă. Dacă ediția de anul acesta a durat doar o zi, organizatorii promit 3 zile de festival în anii următori: „A fost nevoie doar de o pauză de 10 secunde pentru a ne confirma succesul festivalului: crepuscul, 2.000 de oameni răspândiți în natură, relaxați și prietenoși, acompaniați de partenerii invitați. Am primit un public divers și activ, iar mulți dintre ei s-au dovedit conștienți de eforturile ce implică organizarea unui asemenea festival și primim încântați încurajările lor. Vă așteptăm, așadar, și anul viitor, de trei ori mai mulți și de trei ori mai mult!” (Adrian Murariu, coordonator festival)

Detalii despre festival, precum și fotografii, se regăsesc pe site-ul www.lavie.vin, precum și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508