spot_img

I.D. Fest 17 – Un festival cât un carnaval

Între 10-19 iulie 2016, peste 250 de tineri din toată țara vin să se joace așa cum știu ei cel mai bine și  transformă zilele obișnuite de iulie într-o sărbătoare aparte. The Ingenious Drama Festival – Festivalul Național de Teatru pentru Tineri revine la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău, cu cea  de-a XVII-a ediție. Spiritul tinerilor organizatori și participanți se va face simțit anul acesta printr-o veritabilă atmosferă de carnaval. Cele 10 zile vor purta spectatorii printr-un carusel de reprezentații scenice: 13 spectacole și 8 One Man Show-uri de teatru tânăr, și 4 spectacole profesioniste.

Cele 13 trupe de adolescenți (dintre care multe cu o tradiție de peste 10 ani) vor aduce pe scena de la Bacău totul de la clasic la contemporan, cu multă originalitate între: ,,Spectatorul condamnat la moarte”, de Matei Vișniec (A.C.T. – Bacău); „Un spectacol pamfomatic”, de Anamaria Codiță (Atelierul de Teatru – Botoșani); ,,Împăratul Muștelor”, după William Golding (Drama Club – Botoșani); „Circus Olympus”, după Lindsay Price (Nobody’s Group – Bacău); „The Breakfast Club”, după un film de John Hughes (Brainstorming – București); „Cerere în căsătorie”, după A.P. Cehov (The Hooleelogans – Timișoara); ,,Pe aici nu se trece. Stradă închisă pentru reparații”, după Cristina Iancu (In The Spot – Bacău); „Harap-Albuș”, de Luiza Dabija (Transparency – Bacău); „Oz”, după L. Frank Baum (Heavenly Hell – Timișoara); „Colecția”, după Iorestina Florea (The Knockers – Suceava); „Deșteptarea primăverii”, de Frank Wedekind (AICI – Constanța); „Cercul poeților dispăruți”, după filmul lui Peter Weir și Bob Schulman (Teatrul Pi – Suceava); „Break the Wall” (Victoria Art – București).

Secțiunea de One Man Show, înființată acum 3 ani și susținută de Festivalul Internațional al Recitalurilor Dramatice „GALA STAR”, a prins aripi cu fiecare nouă ediție, iar anul acesta de selecție au trecut 8 recitaluri: „Despre cochilii și clești”, după Alessandro Boffa (Constantin Grigorescu); „Rușinea”, de Claire Castillon (Cristine Hambaseanu); „Fiicei mele”, text scris și susținut de Alexandru Ivănoiu; „București-Constanța”, susținut și scris de Șerban Melnic; „Lena”, adaptare după ,,Avioane de hartie”, de Elise Wilk (Maria Moroșan); „Gabriel”, de Dumitru Georgescu (Tudor Nicorici); „Medeea Redux”, de Neil La Butte (Mara Oprea); „Da, sunt nebună”, susținut și scris de Bianca Trandafir.

Textele scrise de către Bianca Trandafir și Alexandru Ivănoiu intră în concursul de Dramaturgie alături de următoarele scenarii originale (care deși nu au trecut de selecția pentru spectacole, au dat dovadă de calitate la nivelul textului): „Marfa”, de Diana Smeu; „Respirație”, de Andreea Carabulea; „Când dragostea nu moare”, de Constantin Grigorescu; „80 sau mai puțin”, de Carla Lăzău; „Defecțiuni printre pasageri”, de Andreea Tănăsie.

Juriul de anul acesta se află sub semnul câtorva noutăți de bun augur. În primul rând, vor reveni veteranii – actrița Isabela Neamțu, regizorul Horia Suru (unul dintre artiștii formați chiar de primele ediții ale festivalului) și criticul de teatru Doru Mareș. Apoi, aflat pentru prima dată la ID Fest, actorul Marian Râlea se alătură juriului cu aceeași energie cu care a crescut atâtea generații ce l-au urmărit ori ca „Magicianul” de la televizor, ori ca unul dintre cei mai versatili actori de teatru și film de la noi. Și nu în ultimul rând, după o pauză de câțiva ani, ID Fest o întâmpină din nou pe vechea sa prietenă, și președintele onorific al festivalului, actrița Coca Bloos. Și probabil una dintre cele mai bune dovezi că festivalul este o rampă de lansare, anul acesta juriul se va bucura și de prezența a doi tineri actori care au performat mulți ani pe scena ID Fest: Alexandru Voicu (nominalizat anul acesta la Premiul UNITER pentru Debut) și Vlad Bălan (unul dintre protagoniștii principali ai miniseriei „Valea Mută”, care urmează a fi lansată în toamnă de către HBO România).

Proaspeții absolvenți și tinerii actori vin și ei la ID Fest în număr din ce în ce mai mare. Miercuri, 13 iulie, de la ora 20:00, va începe spectacolul „LUNGS”, de Duncan Mcmillan, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, cu Denisa Nicolae și Liviu Romanescu. O producție a Companiei VANNER Collective, în colaborare cu Teatrul LUNI de la Green Hours, care spune povestea unui cuplu tânăr ce se luptă cu hotărârea de a face un copil  într-o perioadă marcată, la nivel global, de anxietate, terorism, stări meteo instabile și vremuri politice nesigure.

Joi seară (14 iulie, ora 20:00) publicul băcăuan va putea savura o piesă de Peter Shafer – „Amadeus” – o producție a clasei conf.univ.dr Ion Mircioagă (Arta Regizorului de Teatru, Anul III, UNATC, București), în regia Iuliei Grigoriu. Spectacolul parcurge viața compozitorului Antonio Salieri, invadat de fantomele trecutului și bântuit de cel în umbra căruia s-a aflat mereu – Wolfgang Amadeus Mozart.

Ultima seară de spectacole se va termina în două tonuri contrastante. Spectatorii vor putea alege dintre cele două reprezentații care vor avea loc în același timp. Astfel, vineri, de la ora 20:00, la Berăria cu Noroc din Bacău, trupa de improvizație Backstage Boys vine să demonstreze ce înseamnă umorul în stare concentrată.

Și tot de la ora 20:00, la Teatrul Municipal Bacovia, ID Fest găzduiește spectacolul „Poezia visului”, de Miriam Răducanu. Lari Giorgescu va conduce spectactorii printr-un colaj de poezii ale actorului și scriitorului Emil Botta.

Participanții înscriși în festival se vor putea bucura și de o serie de spectacole cu circuit închis, aduse special pentru ei din facultățile de teatru din țară.

Una dintre provocările cele mai mari ale festivalului este dezvoltarea personală (și potențial profesională) a participanților, care se vor bucura din nou de ateliere special pregătite pentru ei, pe competențe artistice specifice. Acestea sunt susținute de studenți și absolvenți ai facultăților de profil din țară: Voicu Aniței, Doina Antohi, Vlad Bălan, Bianca Babașa, Andrei Bibire, Minodora Broscoi, Eduard Burghelea, Mădălin Hîncu, Ștefan Huluba, Cristina Juncu, Adi Loțcu, Andreea Lăcătuș, Silvana Mihai, Maria Negoiță, Catinca Nistor, Irina Ștefan, Alexandru Voicu, Veliko Velikov.

Și celelalte tradiții ale festivalului continuă: Searching For I.D. – o activitate de socializare între participanții din festival, care pregătesc scurte momente artistice pentru colegii lor de breaslă; Noaptea în Teatru – atelier alternativ de grup, susținut de formatorii festivalului chiar pe scena Teatrului.

Între 10-19 iulie stagiunea se redeschide la Bacău pentru teatrul tânăr!

Intrarea la toate spectacolele este liberă! Accesul la toate spectacolele invitate este deasemenea gratuit, dar se face pe bază de rezervare telefonică (numere de telefon mai jos).

În cazul spectacolelor care necesită rezervare, locurile rămase libere vor fi distribuite la fața locului în funcție de ordinea sosirii.

Organizator: Asociația „Ingenious Drama”

Parteneri: Primăria Municipiului Bacău; Teatrul Municipal Bacovia; Colegiul Tehnic de Comunicaţii „N.V. Karpen” Bacău; Logotip Print & Graphics; Berăria cu Noroc; Leo Alpha Young & Smart Club Bacău; Club The Stage; Praktiker; Asociația Oblio; Café du Théâtre Bacău; Club Principe; Cafeneaua Bliss Coffee.

Sponsor de tradiție: Grafit Invest.

Sponsori: Agricola International; Aqua Carpatica; UniCredit Bank; Banca Comercială Română; The One Caffe & Club; Pambac; Selgros Cash & Carry; Autobild Service Auto Multimarcă; CLD Wit; TCE 3 Brazi; Luca; CAR Prietenia-IFN; Galeriile Karo; Aerostar S.A; Zip Print; Pensiunea Studio; Beauty Palace by Floarea de Colț; Moldoglass; Salon Loredana Tigler Koncept; Arena Fitness Club; Flando Copy Center; Ro-Ma Food Impex; Sephora; Mini Brezel; Mineli Boutique; Orange; Sisters’ Grill Bacău; Restaurant 10 Tavoli; Planet Burger; Florida Service Auto; The Summer Experience.

Parteneri media: Deșteptarea, Yorick.ro; LiterNet.ro; Radio Guerrilla; Kristofer.ro; Suplimentul de Cultură; ȘapteSeri; SUB25.ro; Plic, o revistă; DissolvedMagazine.com; Umblat.ro; Bacău.Net; stiriong.ro.

***

The Ingenious Drama Festival – Festivalul Naţional de Teatru pentru Tineri  este organizat în totalitate de către cei aproximativ 50 de liceeni voluntari ai asociației Asociaţiei Ingenious Drama. Fondat în 1997 și preluat de Asociația proaspăt înființată în 2009, acesta este unul dintre primele festivaluri de teatru tânăr din țară și prima inițiativă de educație non-formală prin practicarea artelor spectacolului și a managementului și organizării de evenimente culturale. O lungă periodă de timp s-a desfășurat în limba engleză, iar din 2014 se desfășoară în limba română. De cel puțin 10 ediții a devenit unul dintre cele mai importante evenimente culturale locale și a adus comunitatea din nou aproape de arta teatrală, indiferent de vârstă. În fiecare an evenimentul a continuat să crească, iar generațiile de organizatori au predat ștafeta, formându-se astfel un sistem organic de educare prin competențe specifice, care vin în completarea educației academice. ID Fest a fost mereu un festival profesionist organizat de amatori pentru amatori. De-a lungul anilor prin juriul festivalului au trecut nume importante din lumea teatrului: Victor Ioan Frunză, Coca Bloos, Dana Voicu,  Dana Dogaru, Isabela Neamțu, Ștefan Peca, Mihaela Ularu, Doru Mareș. ID Fest a devenit o rampă de lansare pentru tinerii interesați de artele spectacolului, ca dovadă fiind faptul că aceștia revin mereu în calitate de formatori sau membrii ai juriului, din dorința de a da ceva înapoi generațiilor următoare.

www.idfest.ro

facebook.com/idfest

youtube.com/IngeniousDramaFest

Rezervări spectacole invitate:

0723 378 300

0756 304 105

PROGRAM SPECTACOLE ID FEST 2016

DUMINICĂ, 10 iulie

20:00 Ceremonia de deschidere

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

MIERCURI, 13 iulie

20:00 SPECTACOLE INVITATE

„LUNGS”, de Duncan Mcmillan

O producție a Companiei VANNER Collective, în colaborare cu Teatrul LUNI de la Green Hours.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

JOI, 14 iulie

10:00 SPECTACOLE CONCURS

„Spectatorul condamnat la moarte”, de Matei Vișniec

Trupa A.C.T – Bacău

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

12:00 SPECTACOLE CONCURS

Pe aici nu se trece. Stradă închisă pentru reparaţii, după Cristina Iancu

Trupa In The Spot – Bacău

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

15:00 SPECTACOLE CONCURS

„Harap- Albuș”, de Luiza Dabija

Trupa Transparency – Bacău

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

17:00 SPECTACOLE CONCURS

„Cercul poeților dispăruți”, după filmul lui Peter Weir și Bob Schulman

TEATRUL PI – Suceava

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

20:00 SPECTACOLE INVITATE

„Amadeus”, Peter Shafer

O producție a clasei conf.univ.dr Ion Mircioagă (Arta Regizorului de Teatru, Anul III, UNATC, București), în regia Iuliei Grigoriu.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

VINERI, 15 iulie

1o:00 SPECTACOLE CONCURS

„Un spectacol pamfomatic”, de Anamaria Codiță

Trupa Atelierul de Teatru – Botoșani

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

12:00 SPECTACOLE CONCURS

„Colecția”, după Iorestina Florea

Trupa The Knockers – Suceava

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

15:00 SPECTACOLE CONCURS

„OZ”, după  L. Frank Baum

Trupa Heavenly Hell – Timișoara

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

SÂMBĂTĂ, 16 iulie

10:00 SPECTACOLE CONCURS

„Circus Olympus”, după Lindsay Price.

Trupa Nobody’s Group – Bacău

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

12:00 SPECTACOLE CONCURS

„Deșteptarea primăverii”, după Frank Wedekind

Trupa AICI – Constanța

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

15:00 SPECTACOLE CONCURS

„Break the Wall”, un spectacol original al trupei Victoria Art

Trupa Victoria Art– București

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

DUMINICĂ, 17 iulie

10:00 SPECTACOLE CONCURS

„Cerere în căsătorie”, de A.P.Cehov

Trupa The Hooleelogans – Timișoara

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

12:00 SPECTACOLE CONCURS

„Împăratul muştelor”, după William Golding

Trupa Drama Club – Botoșani

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

15:00 SPECTACOLE CONCURS

„The Breakfast Club”, bazat pe un film de John Hughes

Trupa Brainstorming – București

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

LUNI, 18 iulie

20:00 SPECTACOLE INVITATE

„Poezia visului”, un spectacol de Miriam Răducanu, cu Lari Giorgescu

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

20:00 SPECTACOLE INVITATE

Show de improvizație cu trupa Backstage Boys

(BERĂRIA CU NOROC)

MARȚI, 19 iulie

09:00 ONE MAN SHOW – CONCURS

„Medeea Redux”, de Neil La Butte

Recital Mara Oprea

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

10:00 ONE MAN SHOW – CONCURS

„București-Constanța”, susținut și scris de Șerban Melnic

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

11:00 ONE MAN SHOW – CONCURS

„Gabriel”, de Dumitru Georgescu

Recital Tudor Nicorici

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

12:00 ONE MAN SHOW – CONCURS

„Lena”, adaptare după ,,Avioane de hartie”, de Elise Wilk

Recital Maria Moroșan

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

14:00 ONE MAN SHOW – CONCURS

„Rușinea”, de Claire Castillon

Recital Cristine Hambaseanu

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

15:00 ONE MAN SHOW – CONCURS

„Despre cochilii și clești”, adaptare după Alessandro Boffa

Recital Constantin Grigorescu

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

16:00 ONE MAN SHOW – CONCURS

„Da, sunt nebună”, susținut și scris de Bianca Trandafir

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)

17:00 ONE MAN SHOW – CONCURS

„Fiicei mele”, scris și susținut de Alexandru Ivănoiu

(TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA)


Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508