spot_img

Tinerețea, valoarea și talentul își dau întâlnire în sala de muzică a Castelului Peleș

Sâmbătă, 25 iunie 2016, de la ora 16.00, în sala de muzică a Castelului Peleș, sunteți invitați să-i cunoașteți pe Laureații Concursului “Drumul spre celebritate”. Concertul este inclus în cadrul ediției a VI-a a Stagiunii “Sunetul muzicii”, eveniment organizat de ExcesMusic, Muzeul Naţional Peleş, Asociatia Pro Valores si  Radio Romania Cultural. Protagoniști vor fi: flautistului Ștefan Diaconu, violoncelistul Alexandru Totan și pianiștii Ionuț Diaconu și Iulian Ochescu. Aceștia vă vor oferi un program muzical deosebit de divers și de atractiv. Vor putea fi ascultate lucrări semnate de: Franz Liszt, Bela Bartok, Alexandr Scriabin, Robert Schumann, Antonin Dvorak și Mike Mower. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com

Flautistul Ştefan Diaconu s-a născut pe data de 25 septembrie 1990, în oraşul Rădăuţi. La vârsta de 6 ani a început studiul pianului în cadrul Colegiului National de Arte Octav Băncilă Iași, iar de la vârsta de 10 ani a studiat flaut sub îndrumarea profesoarei Emilia Sanda Ciobanu. Este absolvent al Universității Naţionale de Muzică București. S-a perfecţionat cu renumiți profesori: Felix Renggli – Academia de Vară ISA, Viena, Agata Igras-Sawicka – F. Chopin Academy, Varșovia, Michael Cox – London BBC Orchestra, Jean Claude Gerard – Orchestra Filarmonică Hamburg, Gergely Bodoky – Deutsche Symphony Orchestra, Berlin, Ulla Miilmann – Danish National Radio Orchestra , Dieter Flury – Viena Philharmonic.

A obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, cel mai recent fiind premiul I la concursul Drumul spre celebritate, Palatul Mogoșoaia, 2015.

Ca flautist a colaborat cu numeroase ansambluri de muzică contemporană, a înfiinţat cvintetul de suflători Aeros şi sextetul de flaute Silver Sound şi a colaborat cu regizori de film, regizori de teatru, scriitori, actori în diferite proiecte şi imprimări. De asemenea colaborează cu orchestre de stat sau private atât ca membru al acestora cât și ca solist – Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica din Gorzow – Polonia, Filarmonica Piteşti, Filarmonica Muntenia Târgovişte, Camerata Regală, etc.  Din februarie 2012 este colaborator permanent al Filarmonicii George Enescu, București, iar din toamna anului 2015 este masterand la Academia regală de muzică din Copenhaga, Danemarca, specializarea flaut, cu prof. Anna Dinna Schick-Larsen și Ulla Miilmann.

Născut într-o familie de muzicieni, Alexandru Totan a început studiul violoncelului de la vârsta de 7 ani.  În prezent este student la master la Universitatea Naţionala de Muzică Bucureşti, la clasa de violoncel condusă de prof. univ. dr.  Marin Cazacu. Participând activ la viaţa competiţională, Alexandru Totan a fost răplatit cu numeroase premii. În anul 2015, la editia a VI a a Concursului Drumul spre celebritate, violoncelistul Alexandru Totan s-a clasat pe locul al II lea.

Pianistul  Ionuţ Diaconu s-a născut în Focşani, la data de 26 mai 1998. A început studiul pianului la vârsta de 4 ani, la Colegiul Naţional de Muzica George Enescu Bucuresti, întâi cu prof. Dorina Gorgan, iar de la 7 ani până în prezent (clasa a XII-a) fiind la clasa prof.dr. Constantin Niţu. A participat la cursuri de măiestrie susţinute de Constantin Sandu, Vlad Dimulescu şi Eduard Kunz. Are un bogat palmares de premii, iar în anul 2015 a obținut Premiul al III lea la Concursul Drumul spre celebritate.

În anul 2015, a devenit bursier al Fundatiei Principesa Margareta. A susţinut recitaluri la Universitatea Transilvania din Braşov, la Muzeul Naţional George Enescu, la Sala Radio şi la Centrul de Cultură Arcuş.

Pianistul Iulian Ochescu a câștigat Premiul al III lea la ediția a V a a Concursului Drumul spre celebritate. El s-a născut în 1993 la Bucureşti, este student la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. Este castigator a numeroase premii la concursuri nationale si international. A studiat in cadrul unor cursuri de maiestrie cu pianisti si profesori de larga recunoastere internationala: Justus Frantz, Dan Grigore, Martin Hughes, Diana Ketler, Mihaela Ursuleasa. Este bursier al festivalului international de muzica de camera “SoNoRo” si membru al fundatiei “Remember Enescu”. Iulian Ochescu face parte din Ludens Piano Trio.

Amănunte pe: stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com/

Parteneri: Radio Romania Cultural, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”, Asociaţia Cultural – Sportivă Pro Valores.

Parteneri media: Enjoy TV, Observator cultural, Radio Romania Muzical, Radio Trinitas  Calendar evenimente, Roportal.ro, Bucuresteni.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, AgentiadeCarte.ro, Criterii Nationale, România pozitivă.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508