spot_img

“Femeia în societate” – o discuţie nobilă pentru o cauză nobilă, la Galați

Joi, 23 iunie 2016, de la ora 18:00, la Parcul de Soft din Galați, va avea loc  seminarul “Femeia în societate” – o lecţie inedită şi plăcută de cultură și istorie, un dialog onest şi specific despre modelarea rolului femeii de-a lungul timpului şi influenţa ei asupra evoluţiei societăţii. “Seminarul «Femeia în societate» evidenţiază faptul că femeia a ocupat dintotdeauna un rol important în societate. Dacă societatea, la 1900, spunea că femeia trebuie să fie fiică, soră, soţie şi mamă, au existat femei puternice care şi-au dorit mai mult în viaţă şi care au încălcat regulile vremii. Datorită acestor femei, astăzi putem vorbi despre femeia medic, politician, inginer, pilot etc”, a declarat Zenaida Costea, organizator.

Speakerii seminarului “Femeia în societate” sunt persoane implicate activ în viaţa socială gălăţeană si  nu numai:

* MARCEL CAPRIS – pasionat de istoria orașului Galați, membru fondator Asociația “Mișcarea pentru Implicare Civică” Galați

* ANGELA BACIU –  poet,publicist, trainer, jurnalist, membru in Uniunea Scriitorilor din Romania, autor a 16 carti de poezie si publicistica. „Sunt un om puternic, în tot ce fac pun pasiune, iubire, afecțiune, bucurie. Îmi plac oamenii, viața. Cred că prin iubire poți învinge totul.Întotdeauna am putut să iau viata de la capăt, cu curaj, demnitate și încredere în mine. Și, da, Poezia m-a salvat…” declara Angela Baciu

* MARTA IOZEFINA BENCZE –  coach, speaker, blogger. „Sunt o persoană care nu a spus niciodată nu pot. Mi-am transformat visele în obiective și am investit continuu în dezvoltarea mea personală. Sunt o româncă ce a ales să trăiască în țara în care s-a născut, deși în sânge am și origini maghiare, germane și grecești, prin urmare sunt un „cocktail minunat” care îmi îmbracă personalitatea cu câteva caracteristici definitorii. Sunt: „dor” românesc; „determinare” ungurească; „pragmatism” german și „spiritualitate” grecească” declara Marta Iozefina Bencze.

* ANNA CRISTINA BURTEA – doctor, membru fondator și director executiv al Fundației „Inimă de Copil” Galati

Discuţiile vor fi moderate de NICOLETA NISTOR antreprenor, speaker, trainer, singurul practician si terapeut acreditat pe Tehnici de Eliberare Emotionala din S-E tarii, de catre EFT & Matrix Reimprinting Academy UK; sotie, mama, prietena, mentor, iubitoare de frumos si de oameni.

Evenimentul este organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi, împreună cu Asociaţia Mişcarea pentru Implicare Civică.

Accesul la seminar se face achitând o taxa de participare de minimum 10 lei, care va fi donată Proiectului “Generaţii – Centrul Comunităţii”.

Proiectul “Generaţii – Centrul Comunităţii” este implementat de către Fundaţia Principesa Margareta a României, în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Galaţi, în patru centre de zi din judeţul Galaţi: “Centrul de zi pentru copii “Sf. Spiridon” (Asociaţia Multifuncţională Filantropică Sf. Spiridon Galaţi), Centrul multifuncţional de servicii sociale “Speranţa” (Asociaţia Filantropică Creștin Ortodoxă Sf. Vasile cel Mare Galaţi), Centrul de zi pentru copii ce provin din familii defavorizate (Fundaţia Bunul Samaritean Nicorești) și Centrul Comunitar “La vale” (Fundaţia Cuvântul Întrupat), unde voluntari seniori îi vor învăța pe copiii de la centre din experiențele vieții lor.

Detalii despre proiectul intergenerațional, aici: fundatiacomunitaragalati.ro/centre-intergenerationale-in-sprijinul-copiilor-si-varstnicilor-din-judetul-galati/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508