spot_img

Peste 10.000 de bucureșteni au sărbătorit cultura alternativă, la Sound & Vision Festival #2

ARCUB a transformat Gara Regală Băneasa într-un spațiu senzorial, în care muzica alternativă a Bucureștiului a sunat în difuzoare timp de 3 zile. Festivalul de Muzică Alternativă – Sound & Vision #2 a contribuit la vibe-ul special al Bucureștiului în weekend-ul 20-22 mai, timp în care alte evenimente culturale importante pentru candidatura orasului #Bucuresti2021 la titlul de Capitală Europeană a Culturii – Romanian Design Week, Noaptea Muzeelor, au facut ca orașul nostru să devină un centru al manifestărilor creative în care cultura urbană a fost extrem de efervecentă și vie.

O locație neconvențională – Gara Regală Băneasa a devenit, weekend-ul trecut, un punct important de interes pentru scena de muzică alternativă romanească, Sound & Vision Festival aducând pe scenă un mix eclectic de artiști și un sound a cărui frecvență a variat, în functie de ziua aleasă, de la electro, indie, la alternativ rock, hip-hop, freestyle rap și dub.

Celor 15 trupe Golan, Yelllow, Otherside, Helen, Satellites, Grimus, Altermosfera, Eyedrops, The Kryptonite Sparks, Baby Elvis, Șuie Paparude, Argatu, Fantome, Omu Gnom, Psihotrop și celor 4 DJ Andreea Veder, Logout Djs și Vlad Dobrescu care ne-au ținut in priză timp de 3 zile, li se adaugă crew-ul AV al celor de la Mindscape Visual Studios, care a susținut festivalul printr-un concept vizual unitar, atât prin proiecțiile live de la scenă, cât și prin videomapping-ul creat pentru fațada Gării Regale Băneasa.

Acustic și vizual, Sound and Vision Festival a propus bucureștenilor o viziune alternativă a spațiului urban și a creat contextul în care artiști reprezentativi pentru cultura urbană a acestui moment, și-au expus arta în fața unui public numeros, de peste 10.000 de oameni.

Zona de chillout și food-court-ul au menținut energia festivalului și sesiunile de socializare la o frecvență optimă și au creat un spațiu imens de warm-up pentru cei care se aventurau mai apoi în mulțimea care dansa pe ritmul alternativ al orașului.

Echipa #bucuresti2021 a povestit locuitorilor orașului despre impactul pozitiv pe care îl are candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 și a surprins în fotografii pline de voie bună susținătorii #bucuresti2021!

Alături de alte festivaluri importante, marca ARCUB, festivalul Sound & Vision 2016 face parte din candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Sound & Vision Festival mulțumeste partenerilor și artiștilor pentru implicare, pentru că au crezut în această viziune alternativă împreuna cu noi, și salută reverențios publicul atât de numeros care a făcut ca acest eveniment să fie unul de suflet și de referință!

Mai multe detalii pe: soundandvision.ro și Facebook.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti

www.arcub.ro Facebook și Twitter!

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

Parteneri media: UTV, DANCE FM, Radio România Cultural, Zeppelin, Sapte Seri, sub25.ro, feeder.ro, modernism.ro, hotnews.ro, infomusic.ro,    i-concert, metropotam.ro, anyplace.ro, musicaddict.ro, orasulm.eu

Provoked by Grolsch

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului de muzică alternativă Sound & Vision, al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival Internaţional de Jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică, Bucharest Music Film Festival și al Festivalului Internațional al Luminii Spotlight on Bucharest.


Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508