spot_img

KineDok 2016, în luna mai

În timpul Festivalului internațional de documentar și drepturile omului One World Romania 2016, Asociația One World Romania a lansat cea de-a doua ediție a programului KineDok powered by One World Romania: un program de distribuție de filme documentare creative în spații neconventionale. Programul a fost inițiat de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene (Slovacia, Ungaria, Croația și România). Împreună cu partenerii locali, în 2015 au fost organizate 219 proiecții în 25 de locații din 18 orașe din România. În 2016, alte două țări (Polonia și Norvegia) s-au alăturat proiectului, iar One World Romania continuă programul cu o serie de 15 filme din țările participante, în mai multe orașe și mai multe locuri alternative. Alături de cineaști, protagoniști și experți din domeniu, fiecare proiecție invită participanții la discuții libere, lejere, pe teme de actualitate. Intrarea este liberă la toate proiecțiile.

PROGRAM:

În perioada 09 mai – 31 mai au loc 29 de proiecții KineDok powered by One World România în toată țara.

Alexandria

27 mai – 18:00 – 6 grade – Restaurant Rustic – Liber in Teleorman

Brașov

9 mai – 20:00 – Bear Island – HOF Cafe

23 mai – 20:00 – Atât de departe, atât de aproape – HOF Cafe

Brăila

11 mai – 20:00 – 6 grade – The Music Pub – Asociația Coloreria

24 mai – 20:00 – Atât de departe, atât de aproape – The Music Pub – Asociația Coloreria

București

12 mai – 19:30 – Bear Island – HECATE

19 mai – 19:00 – Toto și surorile lui – Spațiul Public European

26 mai – 19:30 – Îmi place asta super, mult, cel mai tare – HECATE

Caracal

12 mai – 18:00 – Căminul meu – Irish Pub

Cluj Napoca

9 mai – 19:00 – Îmi place asta super, mult, cel mai tare – Casa TIFF

Comănești, jud. Bacău

13 mai – 17:00 – Toto și surorile lui – Centrul 5 – Europe Direct Comănești

Constața

22 mai – 20:30 – Toto și surorile lui – Șușote – loc de relaxare

Focșani

11 mai – 20:00 – 6 grade – Soho Pub

Galați

12 mai – 18:00 – 6 grade – Muzeul de Artă Vizuală

19 mai – 18:00 – Toto și surorile lui – Muzeul de Artă Vizuală

26 mai – 18:00 – Atât de departe, atât de aproape – Muzeul de Artă Vizuală

Miercurea Ciuc

12 mai – 20:00 – Toto și surorile lui – Muzeul Secuiesc al Ciucului

26 mai – 20:00 – 6 grade – Muzeul Secuiesc al Ciucului

Odorheiul Secuiesc

11 mai – 18:00 – Toto și surorile lui – Sala Audiovizuală a Bibliotecii Municipiului Odorheiu Secuiesc – Fundația Bibliofil

Oradea

23 mai – 20:00 – Mame și fiice și O lume nouă – Moszkva Cafe

Piatra Neamț

10 mai – 21:00 – 6 grade – Ceainăria TEAZ

24 mai – 21:00 – Mame și fiice și O lume nouă – Ceainăria TEAZ

Satu Mare

26 mai – 21:00 – Mame și fiice și O lume nouă – Muzeul de Artă Satu Mare

Târgoviște

13 mai – 17:00 – Toto și surorile lui – Biblioteca Județeană „Ion Heliade Radulescu” Dâmbovița – Europe Direct Târgoviște

Târgu Jiu

15 mai – 18:00 – Roboțelul de Aur – Irish Pub

Târgu Mureș

10 mai – 20:00 – Bear Island – J’ai Bistrot Târgu Mureș

Timișoara

22 mai – 20:00 – Mame și fiice și O lume nouă – Aethernativ

Turda

28 mai – 12:00 – Toto și surorile lui – Amfiteatrul Salina Turda – organizat de NOA Events

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE: http://www.kinedok.net | oneworld.ro

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia)

CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene

PARTENER DIGITAL: Canopy

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508