spot_img

Editurile Aramis și Minerva, la Bookfest 2016

Editurile Aramis și Minerva vor participa la cea de-a XI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care va avea loc între 1 și 5 iunie 2016, în Complexul expozițional Romexpo din București. La standul B 14 din pavilionul C 2, în fiecare zi,  cititorii  vor fi întâmpinați cu peste 500 de titluri, cu reduceri de 25-70% și prețuri speciale de 3 și 5 lei.

Iată câteva dintre noutățile pregătite cu această ocazie:

– Cartea Miracol în lumea emoțiilor. O poveste despre emoțiile mele, o poveste despre mine, de Dragoș Iulian Matei, Bianca Niță și Paula-Steluța Dobrinoiu. Povestea este construită pe baza cercetărilor și metodelor unor psihologi și neurologi precum Daniel Goleman, Paul Rasmussen, Christophe André și François Lelord.

– În colecția Bunica ne citește povești, care îi introduce pe cei mici în lumea minunată a poveștilor clasice: Cartea junglei, Prințesa și broscoiul, Bucle-Aurii și cei trei ursuleți, Aladin și lampa fermecată, Ocolul pământului în 80 de zile.

Având ilustrații atrăgătoare, cărțile își deapănă poveștile într-un mod simplu și pe înțelesul copiilor. Din această colecție mai fac parte: Alice în Țara Minunilor, Crăiasa Zăpezii, Hänsel și Gretel, Degețica, și Rapunzel.

edituraaramis.ro/carti/colectia-bunica-ne-citeste-povesti–i1876

– În colecția Știu să citesc cu litere mari de tipar oferim celor mai mici dintre cititori, școlarilor începători, o serie de povești clasice repovestite cu farmec și umor: Cei trei purceluși, după James Orchard Halliweell-Phillipps, Lupul și cei 7 iezi și Scufița roșie, după Frații Grimm. Textele accesibile și ilustrațiile mari și atractive fac din parcurgerea cărților o activitate plăcută și antrenantă.

– În colecția Jocuri pentru copii inteligenți, am pregătit, pentru copii de la 3 ani la 7 ani +, cinci cărți de activități de tipul unește punctele, găsește diferențele, alege perechile potrivite, cuvinte încrucișate și labirinturi.

– În colecția Descoperă cuvintele misterioase din poveste, am pregătit: Sinbad marinarul, Rățușca cea urâtă, Cenușăreasa și Gulliver în țara liliputanilor; copiii se vor amuza asociind cuvintele imaginilor corespunzătoare.

– În colecția Biblioteca școlarului au fost atent selecționate texte necesare studiului elevilor. Noile apariții editoriale sunt: Fram, ursul polar, de Cezar Petrescu, Nuvele și Povești, de Ioan Slavici, Povești, de Hans Christian Andersen.

Colecția mai cuprinde titlurile: Comedii. Chirițele, deVasile Alecsandri, Din lumea celor care nu cuvântă, de Emil Gârleanu, Fabule, de Grigore Alexandrescu, Momente și schițe, de Ion Luca Caragiale, Poezii, de Mihai Eminescu, Poezii. Balade și idile, de George Cosbuc, Poezii. Balade vesele și triste, de GeorgeTopârceanu, Poezii. Pasteluri și legende, de Vasile Alecsandri, Povești, de Petre Ispirescu, Povești, povestiri, de Ion Creangă.

edituraaramis.ro/categorii-carti/biblioteca-scolarului–i1868

– În noul format al colecției Biblioteca pentru toți, cărți cu care am crescut și pe care le putem oferi și copiilor noștri: Nuvele, de Ioan Slavici, Poezii, de George Coșbuc, Poezii, de Octavian Goga, Povești de Petre Ispirescu, și Peripețiile Fanchettei, de Honoré de Balzac.

Tot în această colecție de suflet au apărut și volumele: Comedii, de Vasile Alecsandri, Ion, de Liviu Rebreanu, Nuvele, de Ion Luca Caragiale, Pădurea spânzuraților, de Liviu Rebreanu, Poezii, de Mihai Eminescu, , Poezii. Pasteluri și legende, de Vasile Alecsandri, Povești, amintiri, povestiri, de Ion Creangă.

edituraaramis.ro/carti/colectia-clasic-de-lux–i1872

Limba română. Ortografie și punctuație, de Petru Bucurenciu și Olivia Trifan, un instrument util elevilor din clasele V-VIII și cadrelor didactice, dar și oricărui vorbitor de limba română preocupat de modul în care se exprimă, pentru sistematizarea și consolidarea cunoștințelor necesare exprimării corecte.

edituraaramis.ro/carte/limba-romana-ortografie-si-punctuatie–teorie-si-exercitii–i18852

edituraaramis.ro/

www.edituraminerva.ro/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508