spot_img

Centrul Național al Dansului București își mobilează curtea!

Centrul Național al Dansului București anunță  organizarea unei colecte de materiale reciclabile, dar și a unor întâlniri cu membri ai comunității de dans contemporan, arhitecți, designeri, scenografi și prieteni ai Centrului, în intervalul 30 mai – 5 iunie 2016, cu scopul de a amenaja curtea Sălii Stere Popescu, din bulevardul Mărășești 80-82, în cadrul unui șantier performativ programat între 6 și 12 iunie și organizat de coregrafa, performera și arhitecta Andreea David. În cadrul acestui proiect colectiv se vor folosi materialele strânse cu ajutorul comunității ReciclareCreativă.ro pentru a crea obiectele care vor decora de acum încolo curtea Centrului.

CNDB invită la întâlniri pe oricine își dorește să vină cu idei de amenajare, de design de mobilier sau de peisaj pentru acest eveniment, de la oamenii din comunitatea dansului contemporan la prietenii instituției, arhitecți, designeri și meșteri în detalii.

CNDB lansează acest apel cu ocazia Romanian Design Week, cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România, care are loc în perioada 20 mai – 5 iunie. Întâlnirile sus-menționate fac parte din programul Romanian Design Week, ca eveniment colateral.

La inițiativa Andreei David, performeră și protagonistă în mai multe spectacole prezentate la Centrul Național al Dansului, dar și arhitectă, propunem construcția în șantier deschis, de-a lungul a două săptămâni, a mobilierului de grădină, a scaunelor, fotoliilor, canapelelor și oricărui obiect de mobilier oricât de fantezist pe care v-ar plăcea să-l vedeți în spațiul din Mărășești 80-82.

Dacă din brainstorming-ul inițial s-au născut variante precum construirea unei mini-piscine în curtea CNDB (!) și „înverzirea” ei cu copaci, plante, iedere și liane, de la voi așteptăm și alte idei, mai simple sau mai extravagante, după gust. De asemenea, dacă vă prisosesc anumite obiecte de mobilier și v-ar plăcea să le oferiți șansa unui rol principal la Centrul Dansului, nu vă sfiiți să ne scrieți, la adresa maria.mora@cndb.ro .

Prima întâlnire de familiarizare cu spațiul, care va include și discuții legate de posibilitățile de amenajare a curții, va avea loc marți, 31 mai, de la ora 18.30, la Sala Stere Popescu din bulevardul Mărășești, 80-82. La întâlnire și-au anunțat deja prezența atât Andreea David, cât și oamenii de la Reciclare Creativă (un proiect al organizației D’Avent), Alexandra Stoica de la Calup, arhitectul Vlad Stoica și urbanista Cristina Zlota de la Wolfhouse Productions, arhitectul și artistul Justin Baroncea, Anca Cioarec și Brândușa Tudor de la Stardust Architects.

Pe lângă o foarte bună ocazie de a ne cunoaște, întâlnirea reprezintă un prilej de a stabili ce nevoi de amenajare există, de potențiale funcțiuni noi (bucătărie de vară, locuri de stat, mini-piscină etc.), dar și de a afla ce-și dorește publicul de la un spațiu de spectacole. De asemenea, colaborarea la șantierul performativ e o șansă minunată de a ne împrieteni… prin muncă!

Programul săptămânii de întâlniri și colectare este următorul:

Strângerea de materiale reciclabile și obiecte de mobilier: zilnic între 31 mai și 5 iunie, între 17.00 și 21.30.

Întâlniri cu oameni din comunitatea dansului contemporan, arhitecți, designeri și prieteni ai Centrului: marți, 31 mai; joi, 2 iunie; sâmbătă, 3 iunie și duminică, 4 iunie, între 18.30 și 21.30.

Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Metropotam, Pipa Păcii, Zelist, Art Out, Graphic Front

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508