spot_img

Concurs de fotografie: „Oradea-Impresie. Variații artistice.”

Luni, 9 mai 2016, orele 21.00, în Sala Mare a Teatrului „Regina Maria” din Oradea,  Uniunea Teatrală din România – UNITER, în parteneriat cu Teatrul „Regina Maria”, Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune, Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor, organizează GALA PREMIILOR UNITER 2016. Ca un preambul al prezenţei Galei Premiilor UNITER, organizatorii lansează campania „Oradea – Impresie. Variaţii artistice”. Sunt invitați toţi cei care îndrăgesc Oradea sau descoperă Oradea să participe la campanie şi să trimită fotografii prin care să ilustreze în imagini frumuseţea acestui oraş şi a întregii regiuni.

De ce Gala UNITER la Oradea ?

Alegerea acestui oraş nu este întâmplătoare, având în vedere faptul că Oradea e un oraş special nu doar prin frumuseţea sa. Oradea e un oraş viu, e o poveste care aşteaptă să fie mereu descoperită sau redescoperită, Oradea respiră artă şi multiculturalitate. Trebuie doar să-ţi deschizi ochii şi sufletul, să-i descoperi istoria şi frumuseţile care stau ascunse la orice pas.

Adesea, asemuim acest oraş cu un muzeu în aer liber. De ce? Dacă ai vizitat măcar o dată Oradea, vei şti că orice colţ al urbei ascunde bijuterii arhitecturale şi o bogăţie a detaliilor. Priveşte în jur şi vei vedea arta şi viaţa! Vei descoperi un oraş care respiră în consens cu modernitatea, păstrându-şi însă valorile străvechi.

Oradea Mare, Nagyvarad sau Großwardein – multiple denumiri ale aceluiaşi oraş în care multiculturalitatea devine sufletul unei comunităţi care demonstrează de la an la an, că viaţa nu înseamnă doar impulsuri rutinante. Orădenii au învăţat că o viaţă trăită frumos e una care alege în primul rând bucuria sufletului şi a minţii. Trebuie doar să priveşti şi să te bucuri de ce te înconjoară. Avem artă, avem spectacole, muzică, artişti minunaţi, avem clădiri superbe şi oameni care ştiu să se bucure.

Fie că eşti locuitor al Oradei sau doar turist, te invităm să ne arăţi prin fotografii de ce iubeşti acest oraş. Vrem să descoperim prin ochii tăi cadre care să ne spună poveşti trăite frumos, bucurii şi istorii.

În acest sens, participanţii trebuie să trimită maximum trei (3) fotografii sugestive, însoţite de o scurtă descriere, în perioada 8 – 25 aprilie 2016. Fotografiile se trimit fie prin email la adresa oradeaturism@gmail.com, fie prin mesaj privat pe pagina de Facebook Visit Oradea, cu titlul „UNITER – concurs fotografii cu Oradea”. Fiecare fotografie va fi însoţită de o descriere, minim 3 rânduri şi date de contact. Vor fi selectate cele mai bune zece imagini, ce vor fi promovate pe site-ul www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER, începând cu data de 26 aprilie. Primele trei imagini care au cele mai multe aprecieri (like-uri) pe reţelele de socializare vor primi câte o invitaţie dublă la spectacolul Galei Premiilor UNITER. De asemenea, galeria foto cu cele 10 imagini din selecţia finală va fi prezentată publicului şi prin proiecţiile video ce vor avea loc în centrul oraşului în preajma evenimentului.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi regulamentul care va fi afişat pe site-urile şi pe reţelele de socializare ale instituţiilor implicate în această campanie.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508