spot_img

Evenimentele Editurii Doxologia, la Librex 2016

În perioada 9 – 13 martie 2016, între orele 10.00 – 22.00 (miercuri – sâmbătă) și 10.00 – 17.00 (duminică), Editura Doxologia își așteaptă vizitatorii la standul său de la nivelul 0 din Atrium, Palas Mall, în cadrul Târgului Internațional de Carte LIBREX „Primăvara cărților la Iași.

O ofertă editorială bogată pentru adulți și copii, cărţi de teologie şi spiritualitate, credinţă ortodoxă, poezie şi proză creştină, noi apariţii editoriale și reduceri de preț – acestea sunt doar o parte din propunerile Editurii Doxologia la Târgul Librex 2016.

De asemenea, editura își invită cititorii și la evenimentele organizate în cadrul Librex 2016. Este vorba de:

– Lansarea cărții „Cuvântul coborât printre noi” de Cassian Maria Spiridon va avea loc joi, 10 martie, de la ora 17.00, în Agora Ex Libris II; Invitați: Cassian Maria Spiridon – poet și eseist; Mircea Platon – redactor la Revista Convorbiri literare; Diac. lect. dr. Cătălin Vatamanu – Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iași.

Cartea „Cuvântul coborât printre noi” este o culegere de texte ale scriitorului Cassian Maria Spiridon, publicate în perioada 1996 – 2014 în Revista Convorbiri literare, texte ce abordează subiecte precum: Poezie și filosofie; Poezia de după gratii; Eminescu și transdisciplinaritatea; Ion Creangă și Mitropolia; Națiune și creștinism la Dumitru Stăniloae.

– Lansarea volumului „Povestiri duhovnicești” de Sfântul Anastasie Sinaitul din Colecția Viața în Hristos va avea loc vineri, 11 martie, ora 18.00, în Agora Ex Libris II; Invitați: Pr. Prof. Dr. Daniel Benga – Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” București; Daniel Mazilu; Pr. Dragoș Bahrim – Directorul Seminarului „Sfântul Vasile cel Mare” Iași.

Cartea „Povestiri duhovnicești” de Sfântul Anastasie Sinaitul este organizată în două părți. Prima dintre cele două reprezintă Povestiri despre cuvioșii părinți din pustia muntelui Sinai, o adevărată cronică duhovnicească a Mănăstirii Muntelui Sinai în epoca egumenatului Sfântului Ioan Scărarul, un „omagiu comemorativ” al acestuia, iar a doua, Povestiri de suflet folositoare, constituie un fel de jurnal de pelerinaj în Orient, în a doua parte a secolului al VII‑lea, unde au fost consemnate întâmplări extraordinare, ziditoare de suflet, la multe dintre ele autorul fiind martor ocular, altele fiind doar culese de el.

– Prezentarea colecțiilor din cadrul proiectului Doxologia Junior va avea loc sâmbătă, 12 martie, ora 17.00, în Agora Ex Libris II; Invitați: Gabriel Poenaru – Coordonator Doxologia Junior; Crăița Florescu; Dionis Spătaru – Coordonator al Colecției „Etnos”.

„Doxologia Junior” își întâmpină cititorii mai mici sau mai mari cu cea mai bună ilustrație de carte din librării și cu unele dintre cele mai frumoase texte pentru copii, fie ele contemporane sau deja consacrate. Dintre colecții amintim: Cartea de Învățătură ortodoxă pe înțelesul copiilor, Prichindel, Lilliput, Cartea de povești.

7 motive pentru a vizita standul Editurii Doxologia la Librex 2016:

1. Pentru că oricât de gri ar fi povestea vieții noastre, ea poate deveni povestea mântuirii noastre.

2. Pentru că atunci când pleci de acasă îți iei și sufletul cu tine.

3. Pentru că dacă Librex ar fi un târg de artă, la noi ați găsi lucrările cu cea mai mare valoare în timp.

4. Pentru că aici găsiți apariții unice pe piața de carte de specialitate din România.

5. Pentru a descoperi nu doar Calea, ci și Cartea vieții.

6. Pentru că mai avem nevoie și de liniște.

7. Pentru că cei mici trebuie să crească frumos.

Despre Editura DOXOLOGIA

Editura Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, continuatoare a activității marilor ierarhi cărturari ai Moldovei, Varlaam, Dosoftei, Veniamin, caută să răspundă necesităţilor contemporane, aşa cum înaltele figuri eclesiastice amintite au căutat să o facă la vremea lor. Mai multe informații pe: www.edituradoxologia.ro/.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508