Atelierele creative de fotografie ”Selfie altfel”

mart. 11th, 2016 | By | Category: Postcard

În luna martie vor avea loc la Timişoara şi Târgovişte primele ateliere creative de fotografie din cadrul proiectului ”Selfie altfel”. Atelierele se adresează publicului de orice vârstă, cu sau fără experienţă în domeniul fotografiei, interesat să cunoască şi să experimenteze o tehnică fotografică aproape uitată, fotografia cu stenopă/pinhole. Participarea la aceste ateliere este gratuită.

La Târgovişte atelierele vor avea loc în zilele 17 martie şi 18-20 aprilie  2016 şi sunt susţinute de către S.C. ArtFoto Studio S.R.L.

La Timişoara atelierele se vor desfăşura în zilele de 26 martie, 2 şi 9 aprilie 2016 şi vor fi organizate de către S.C. Cuib de Arte S.R.L., în colaborare cu Pinhole Moustache şi Studioul de fotografie.

În cadrul atelierelor va fi explorat fenomenul selfie, al fotografiei-autoportret şi al asocierii dintre imaginea personală şi imagini reprezentative în plan cultural, social, economic, cum sunt cele ale monumentelor istorice şi ale clădirilor de patrimoniu. Participanţii vor avea ocazia să-şi realizeze propriul aparat foto cu stenopă/pinhole. Materialele fotografice necesare realizării camerelor pinhole vor fi puse la dispoziţia participanţilor de către organizatori.

O a doua serie de ateliere de fotografie este programată pentru lunile mai şi iunie. La finalul proiectului Selfie altfel fotografiile realizate și aparatele pinhole confecționate vor fi prezentate în cadrul a două expoziţii itinerante, ce vor fi deschise la Timişoara, Târgovişte şi Bucureşti.

Selfie altfel este un proiect al Asociaţiei Sinaptica, realizat în parteneriat cu S.C. Cuib de Arte S.R.L. şi S.C. ArtFoto Studio S.R.L., se derulează în perioada 21 ianuarie – 15 noiembrie 2016 şi este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul are parteneri asociați Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Ordinul Arhitecților din România Timiș, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, Studioul de Fotografie și Pinhole Moustache și este sponsorizat de către Nikon și F64.

Pentru informaţii şi înscrieri: www.selfiealtfel.eu , www.facebook.com/selfiealtfel

Număr de vizualizări :979


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro