spot_img

Spectacol de teatru caritabil pentru inima micuței Sonia

Sâmbătă, 13 februarie 2016, ora 19:00, la unteatru (str. Sf. Apostoli, nr 44, Piața Națiunile Unite, Unirii), va avea loc spectacolul ”Amalia respiră adânc” de Alina Nelega.

Un super-spectacol făcut de super-artiști vine în sprijinul unei cauze umanitare, iar prin participarea noastră la evenimentul teatral de la unteatru ne putem implica direct în ajutorarea micuței Sonia, cel mai vesel copil, creativ și energic.

”Amalia respiră adânc” de Alina Nelega

Cu Cristina Casian
Regia: Mariana Cămărășan
Scenografia: Alexandra Penciuc
Foto: Maria Ștefănescu
Pentru acest rol, Cristina Casian a fost distinsă cu Premiul UNITER pentru Debut în 2008.
Durata: 75 de minute (fără pauză)
Bilet: 30 lei

Verbs describe us: Fiori de bucurie. Asta simt când merg la un spectacol de teatru atât de bun precum e Amalia respiră adânc de Alina Nelega că aș vrea să nu se mai termine niciodată. Mai văzusem o reprezentație la vechiul sediu unteatru, chiar din culise, iar aici văzând-o pe Cristina Casian mai bine, nu doar auzind-o, emoțiile au fost amplificate. E un spectacol care te trece printr-o viață de om chinuit de limitările impuse de regimul politic sub care trăia. Ce coșmar fără margini trebuie să fie să trăiești o viață cu multe vise, dar fără curajul de a le pune în aplicare. Să trăiești cu frica zilei de mâine și fără speranța unui viitor mai bun, ci doar un viitor comod și în rândul lumii. Doar în rândul lumii poți supraviețui. Să faci ca lumea, să fii cu lumea, să trăiești cum zice lumea… Oribil! Nimeni nu trebuie să-și contureze standardele în funcție de lume, pentru că nu lumea este cea care trăiește în locul lui, nici nu muncește și nici nu moare. Uităm că viața nu este o repetiție, dar că ni se dau șanse să nu repetăm aceleași greșeli și să fim cât mai pricepuți în utilizarea capacităților și aptitudinilor noastre pentru a realiza ceea ce ne propunem.
unteatru.ro/event/amalia-respira-adanc/

Desprea Sonia: Sonia s-a născut într-o zi de iunie, după o sarcină complicată ce a culminat cu o pre-eclampsie ce a necesitat internare timp de o lună pentru urmărirea evoluției mele. Ani mai târziu am aflat că malformațiile ei cardiace au fost cauza problemelor mele de atunci. Sonia a venit pe lume pe 6 iunie 2007, târziu în noapte, un copilaș micuț și ușor albastru. „E normal, așa se întâmpla când se naște prin cezariană”, mi s-a spus. După 6 zile de la naștere Sonia era tot albăstruie. Într-o zi am ieșit din salonul de spital și am văzut pe holul secției de neonatologie un medic ce ținea în brațe un copil și mergea în pas grăbit cu o radiografie în mână. Când au ajuns lângă mine am văzut că era Sonia. Medicul a lipit radiografia de geam și mi-a spus: „e grav, are inima în partea dreaptă, are o malformație gravă la inimă”. Și a plecat. Am ramas singură pe coridor cu o veste incredibilă: fetița mea de 6 zile are o malformație gravă a inimii. În aceeași zi a fost transferată în secția de terapie intensivă, iar eu în salonul mamelor cu copii foarte bolnavi. Un baietel avea meningită, alt baiețel se lupta între viață și moarte, un alt baiețel a murit într-o noapte. Iar noi, mamele lor, aveam salonul nostru, salonul numarul 7 unde nu intra nimeni niciodată. În partea cealaltă, în terapie intensivă, o vedeam pe Sonia cum face eforturi uriașe sa sugă 30 ml de lapte, porția la care avea dreptul la fiecare 3 ore. Uneori dura chiar 2 ore și jumătate să poată fi hranită. asociatiasoniamaria.ro/povesti/sonia Asociatia Sonia Maria

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508