spot_img

Orchestra Română de Tineret, în două săli emblematice ale Europei

Luni, 1 februarie 2016, Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va reprezenta România la Bruxelles, la celebra sală BOZAR, într-un concert extraordinar. Orchestra Română de Tineret îi va avea ca solişti cu această ocazie pe Aleksey Semenenko – vioară (laureat al ediției 2015 a concursului Regina Elisabeta), Olga Pasichnyk – soprana şi Ivan Ludlow – bariton, având în program arii şi uverturi din opere de Rossini, Mozart, Bizet şi celebre lucrări concertante pentru vioară de Ceaikovski şi Waxman, dar şli nelipsita Hora staccato de Dinicu/Vladigherov.

Concertul se va cânta cu două seri înainte la Ateneul Român pe 30 ianuarie 2016, într-un eveniment realizat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” în colaborare cu Filarmonica “George Enescu”, doar afişul solistic fiind diferit, cuprinzând tineri interpreţi români precum Paula Iancic – soprană, Șerban Vasile – bariton, Rafael Butaru – vioară, Radu Dunca  – vioară, care vor prezenta în avanpremieră acelaşi program pentru publicul din România alături de Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal.

Așa cum a făcut-o dintotdeauna, Orchestra Română de Tineret aduce si în fața publicului din România toate programele de concert care i-au creat deja un statut profesional de invidiat în Europa. În acest program special, pe podium se vor afla trei concert-maeștri ai orchestrei, doi dintre aceștia, Rafael Butaru și Radu Dunca evoluând în postura de soliști.

Concertul de la Bruxelles reprezintă încă o confirmare a faptului că Orchestra Română de Tineret este tot mai mult asimilată valorilor certe de nivel internațional, calitatea interpretărilor sale girând succesul evenimentelor artistice la care este invitată, fie că este vorba despre marile festivaluri sau evenimente speciale.

Organizatori : Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, Institutul Cultural Român, Filarmonica „George Enescu”

Partener Lanto Communication

Parteneri media Radio România Cultural si Radio România Muzical

Pentru alte informaţii legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” puteţi accesa www.tinerimearomana.ro

Filarmonica George Enescu

Sâmbătă, 30 ianuarie 2016, Ateneul Român, ora 19

Orchestra Română de Tineret

Dirijor Cristian Mandeal

Soliști:   Paula Iancic – soprană

Șerban Vasile   – bariton

Rafael Butaru – vioară

Radu Dunca  – vioară

Gioacchino Rossini  – Uvertura operei „Coțofoana hoață”

P.I. Ceaikovski         – Meditatie pentru vioara si orchestra, op. 42, nr. 1

W.A. Mozart             – Aria„Deh, vienni alla finestra” din opera  Don Giovanni

–  Duetul „La ci darem la mano”  din opera  Don Giovanni

–  Uvertura operei „Nunta lui Figaro”

– Aria „Porgi amor” din opera Nunta lui Figaro

– Aria „Hai gia vinto la causa”  din opera  Nunta lui Figaro

– Duetul „ Cinque…dieci….venti….” din opera  Nunta lui Figaro

Dinicu/Vladigherov – Hora staccato

Franz Waxman        – Fantezia Carmen pentru vioară și orchestră

Georges Bizet          – Aria „Je dis que rien ne m’epouvante” din opera Carmen

– Aria „Votre toast je peux vous le rendre” din opera Carmen

– „Toreadorul” din opera Carmen

Luni, 1 februarie 2016, ora 20 15      Bruxelles – sala Bozar

Orchestra Română de Tineret

Dirijor Cristian Mandeal

Solisti  : Aleksey Semenenko – vioară,

Olga Pasichnyk – soprana

Ivan Ludlow – bariton

Gioacchino Rossini  – Uvertura operei „Coțofoana hoață”

W.A. Mozart             – Aria„Deh, vienni alla finestra” din opera  Don Giovanni

–  Duetul „La ci darem la mano”  din opera  Don Giovanni

–  Uvertura operei „Nunta lui Figaro”

– Aria „Porgi amor” din opera Nunta lui Figaro

– Aria „Hai gia vinto la causa”  din opera  Nunta lui Figaro

– Duetul „ Cinque…dieci….venti….” din opera  Nunta lui Figaro

P.I. Ceaikovski         – Scherzo pentru vioara si orchestra, op. 42, nr. 2

Dinicu/Vladigherov – Hora staccato

Franz Waxman        – Fantezia Carmen pentru vioară și orchestră

Georges Bizet          – Aria „Je dis que rien ne m’epouvante” din opera Carmen

– Aria „Votre toast je peux vous le rendre” din opera Carmen

– „Toreadorul” din opera Carmen

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508