spot_img

Înscrieri la „A’ Design Award and Competition”

A’ Design Award and Competition, cea mai mari competiţie de design din lume, anunță că se fac înscrieri până pe 28 februarie 2016.

Designerii, artiştii arhitecţii interesaţi şi companiile din domeniile ce implică design de brand sau de producție pot să se înregistreze și să-şi prezinte proiectele originale din ultimii 10 ani pe www.premiulpentrudesign.com//#register până pe 28 februarie 2016.

Patru designeri români se află printre câştigătorii ediţiei precedente

Printre cei 836 de câştigători din 83 de ţări ai ediţiei A’ Design Award and Competition 2014 – 2015 se află 4 designeri români: Cristian Stancu, Dragoş Motica, Sebastian Popa şi Mădălin Gheorghe. Designurile câştigătoare au fost premiate de un juriu de 70 de experţi în artă şi industrie din cele peste 15.000 de proiecte înscrise în 89 de categorii diferite de design.

A’ Design Awards and Competition aduce faimă şi prestigiu câştigătorilor

Datorită numărului de țări participante și al categoriilor de concurs, A’ Design Awards and Competition este cea mai mare competiţie de design la nivel internaţional, care onorează proiecte exemplare de design din întreaga lume şi aduce împreună designeri, arhitecţi, artişti, branduri şi companii de pe 5 continente sub același acoperiș. Premiile A’ Design Award sunt acordate pe 5 niveluri de distincție: platină, aur, argint, bronz și fier în categorii care cuprind designul spațial şi industrial, comunicare, modă, tehnologie și designul de sistem.

Pe lângă prestigiosul trofeu A’ Design, câştigătorii beneficiază gratuit de o expoziţia fizică şi virtuală a proiectelor, includerea în anuarul competiţiei – oferit gratuit reprezentanţilor de presă acreditaţi şi companiilor de profil, precum şi de o amplă campanie de PR şi de servicii de consultanţă şi mediere în design.

Designerii români au impresionat juriul cu designul original al produselor

O cutie de bere, o lampă care se sparge, o lumânare şi o măsuţă de cafea create de designerii români au convins cei 70 de membrii ai juriului să le acorde premii importante în ediţia precedentă a A’ Design Award and Competition.

Designerul Cristian Stancu, fondatorul agenţiei Remark Studio, a primit aur (Golden A’ Design Award) pentru proiectul Volksbier la categoria Design de ambalaj, un prestigios premiu acordat unui procent de 3% dintre designerii participanţi. Cutia de bere  creată de Cristian Stancu în colaborare cu designerul Viorel Rusu seamănă izbitor cu o halbă tradițională de bere. „Scopul este de a oferi consumatorilor sentimentul tradițional și bucuria de a bea cu prietenii. Un alt beneficiu pe care îl luăm în considerare este impactul mare pe raft al produsului”, a declarat designerul român laureat.

Designerul Motica Dragoş a primit aur (Golden A’ Design Award) pentru proiectul  Slash Lamp realizat pentru Ubikubi, la categoria  Design personalizat în ediţie limitată. Lampa făcută din beton şi plută vine cu un accesoriu special pentru a fi spartă, care nu este obligatoriu de folosit. „Lampa este un obiect care oferă șansa de a alege. O alegere subiectivă și personală. Principala intenție a acestui obiect a fost de a provoca și de a stabili o relație personală între lampă și utilizatorul ei final, făcându-l mai „valoros” și dându-i posibilitatea de a alege între a-l sparge sau o lăsa intactă,” îşi explică conceptul designerul laureat.

Designerul Sebastian Popa a fost laureat cu bronz pentru proiectul Ardora Candle la categoria Design pentru Materiale de artă, birotice şi cadouri, o categorie cu o concurenţă impresionantă la nivel internaţional. Ardora arată ca o lumânare obișnuită, dar, de fapt, este foarte specială. Pe măsură ce se topește, îşi descoperă caracterul metaforic de simbol al dragostei, fiind un cadou perfect pentru persoana iubită. „În cadrul acestui proiect, am vrut să mă joc cu conceptul de percepție. Am încercat să-mi imaginez cum ar reacționa o persoană care a primit acest obiect cadou. Intenția a fost de a oferi o surpriză printr-un obiect care altfel este considerat a fi banal”, afirmă Sebastian Popa despre conceptul său câştigător.

Designerul Mădălin Gheorghe este laureat cu bronz pentru măsuţele de cafea Primo, un proiect pentru Simplexio, la categoria  Design parametric, algoritmic şi generativ. Mădălin Gheorghe a creat o serie de măsuţie de cafea personalizate, care combină principiile de proiectare generative cu sistemele flexibile de fabricație asistată de calculator. „Geometria complicată derivă dintr-un algoritm de partiționare a spațiului numit Voronoi, care se ocupă cu mijloace de agregare a materiei la nivel celular în natură. Pentru a produce această formă, proiectantul introduce instrucțiuni matematice într-un calculator şi lasă programul să genereze forma. Piesele sunt apoi tăiate cu laser, asamblate într-o manieră de piere origami, sudate manual și acoperite cu pulbere”, explică designerul laureat.

Pasionaţii de design din întreaga lume sunt invitaţi să descopere galeria completă a câştigătorilor, care prezintă toate designurile de top din ediţia 2014 – 2015 a competiției şi interviurile cu designerii câştigători.

A’ DESIGN AWARD – MARCĂ A EXCELENŢEI ŞI A SUCCESULUI

Obiectivul principal al A’ Design Award and Competition este de a promova lucrările şi activitatea participanţilor premiaţi – arhitecţi, designeri, ingineri şi companii – prin campanii personalizate de publicitate şi prin conectarea acestora cu jucătorii-cheie ai industriei, cu scopul de a contribui la dezvoltarea ideilor inovatoare şi excepţionale, indiferent de stadiul acestora (prototip sau finalizat). Scopul final al A’ Design Awards este de a stimula designerii și branduri din toată lumea să creeze produse și proiecte superioare de care să beneficieze întreaga societate.

Titlul de câştigator al unui premiu A’ Design este o marcă a excelenţei în design, recunoscută la nivel internaţional, care atrage atenţia profesioniştilor din domeniile conexe. A’ Design Award & Competition a fost creat pentru promova și recunoaște cele mai bune lucrări de design din toate țările și din toate disciplinele creative.

Prin distincţia A’ Design acordată pentru a celebra lucrările de design premiate, A’ Design Award & Competition promite faimă, prestigiu, publicitate şi recunoaştere internaţională tuturor câştigătorilor A’ Design Award. Logo-ul „A’ Design Award Winner”, oferit tututror designurilor premiate, înseamnă designuri originale, funcționale și eficiente. În fiecare an, proiectele care se concentrează pe inovație, tehnologie, design şi creativitate sunt premiate cu A’ Design Award.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508