spot_img

Editura și librăria Hecate vă invită la deschiderea oficială

Editura și librăria Hecate anunță deschiderea oficială care va avea loc sâmbătă,  5 decembrie 2015, ora 17.00, pe strada Olari nr.8 din București.

”Vă vom aștepta cu povești despre noi și minunata casă de patrimoniu de pe strada Olari, cu o discuție despre egalitate și solidaritate, cu noile noastre apariții și cu volumele alese pe sprânceană pentru librăria noastră.

Acum câteva luni, anunțam cu surle și trâmbițe că am deschis librăria Hecate, un nou hub al respectului pentru diferențe, al gândirii critice și al schimbării. De atunci, lucrurile s-au dezvoltat și mai mult, iar eforturile Hecate au prins ISBN-uri și sute de pagini. Astfel, acum avem vești mari: pe 5 decembrie, de la ora 17, vă invităm la evenimentul de inaugurare a editurii și librăriei Hecate, pe strada Olari nr.8 din București! Tot atunci, ne veţi cunoaște mai bine, veţi afla povestea editurii și a principiilor sale direct de la fondatorii Hecate, Claudia Câmpeanu și Ovidiu Anemțoaicei, și ne veţi răsfoi noile apariții și cărțile din librărie.

Ca să ne prezentăm succint, trebuie spus că editura Hecate a apărut din dorința de a crea un spațiu în care voci și experiențe minoritare sau marginalizate să poată fi auzite prin artă și literatură fără ca potențialul lor radical să fie domesticit sau anihilat sub valoarea lor “universală” (câștigătoare de premii, ecranizări, etc), așa cum se întâmplă, de obicei, în peisajul editorial din România. În același timp, vrem să oferim cărți care circulă, care sunt citite, dorite, care vorbesc cât mai multor persoane, care creează spații de comunicare și de solidaritate între persoane, grupuri și comunități separate sau diferite.

Despre aparițiile Hecate

Planul editorial al Hecate cuprinde deja șapte apariții care sunt construite pe principiile noastre de bază și sunt împărțite în colecții distincte:

– Colecția Hecate, de gândire critică, cuprinde Împărtășirea lumii de Luce Irigaray (trad: Ovidiu Anemțoaicei), care vorbește despre posibilitățile de reorganizare a existența cu celălalt, în condițiile în care nu se mai poate trăi înăuntrul și prin intermediul unei singure lumi. Din aceeși serie mai face parte colecția de eseuri 50 de nuanțe ale feminismului editat de Lisa Appignanesi, Rachel Holmes și Susie Orbach (trad: Ioana Pelehatăi), în care 50 de voci femine contemporane discută despre ce înseamnă să fii femeie astăzi și despre lucrurile care le motivează.

– Colecția de albume include două volume care se întorc spre arta realizată de femei. Astfel, Trupuri subversive. O istorie secretă a femeilor și tatuajelor de Margot Mifflin (trad: Ana-Maria Datcu) cuprinde o incursiune fascinantă în lumea artei tatuajului feminin occidental, atât din perspectiva artistelor tatuatoare, cât și a femeilor tatuate. Cartea, apărută inițial în 1997, este editată de Hecate într-o versiune revizuită și adăugită, care include 50 de imagini noi.   Graffiti la femin de Nicholas Ganz (trad: Andra Matzal) este cel de-al doilea album al colecției și reprezintă un omagiu adus creatoarelor remarcabile de graffiti și artă stradală, prezentând opera a peste 125 de femei, incluzând deopotrivă nume consacrate, precum Lady Pink din New York și Mickey din Amsterdam, și o galaxie de stele în plină ascensiune.

– Colecția SF/F cuprinde două titluri esențiale ale domeniului: Amonit de Nicola Griffith (trad: Ioana Filat) și Pilda semănătorului de Octavia E. Butler (trad: Toma Ritner), ambele volume care pun în discuție concepte fundametale ca genul, ce înseamnă să fii om, violența și dezastrele ecologice.

– Colecția de beletristică debutează cu De ce să fii fericită când poți fi normală? de Jeanette Winterson (trad: Vali Florescu), geamănul tăcut al primului roman publicat de Jeanette Winterson, Portocalele nu sunt singurele fructe. Plină de durere și umor, ca și de o extraordinară dragoste pentru viață, această carte vorbește despre căutarea fericirii, despre lecțiile de iubire, despre căutarea unei mame și despre o călătorie în lumea nebuniei și înapoi.

Despre Hecate

Editura Hecate, un nou hub al respectului pentru diferențe, al gândirii critice și al schimbării, și-a început activitatea în 2015 ca structură de economie socială. În prezent, planul editorial cuprinde lucrări cu profil academic, beletristică, volume SF & Fantasy și albume de fotografie.

În același timp, librăria Hecate susține eforturile editurii prin titluri care se înscriu sub umbrela acelorași principii de egalitate și solidaritate. 

www.hecate.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508