Lucie Pohl spune „Bună, Hitler!” la Platforma Internațională de Teatru București

nov. 6th, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 14 noiembrie și duminică, 15 noiembrie 2015, de la ora 19.00, în Sala Studio de la ARCUB-Gabroveni, se joacă spectacolul ”Bună, Hitler!”. Din Statele Unite vine la București o tânără actriță care îmbină cariera de stand-up comedy cu aceea de vedetă de televiziune. După ce a debutat de curând în seria TV Homeland Security, Lucie Pohl ajunge pentru prima dată în România, deși mama ei, celebra cântăreață de jazz Sanda Weigl, nepoata lui Bertolt Brecht, s-a născut la București de unde a emigrat cu familia în Germania, în timpul comunismului, stabilindu-se apoi la New York, unde Lucie a crescut.

Lucie Pohl spune în spectacolul Bună, Hitler! care se bazează pe povestea adevărată a familiei ei: „Părinții mei sunt copii făcuți după război. Mama este evreică, născută în România, cea mai mare parte a familiei ei extinse a fost ucisă în Holocaust, bunica – Irina Weigl – a fost nevoită să poarte steaua galbenă pe haine. Iar tata este născut în Germania, Bavaria, tatăl lui și-a pierdut un picior în război după ce a călcat pe o mină, în timp ce fixa cabluri pentru transmițătoarele radio. Ambii se refugiaseră din Prusia de Est! Deci vedeți, e implicată multă istorie pe acolo.”

Tânăra actriță a avut un succes extraordinar anul trecut l Festivalul de la Edinburgh, unde presa a scris despre spectacolul scris și jucat de ea și regizat de Jessi D. Hill că este „o capodoperă absolut hilară” (The Mirror),  „amuzant și onest” (The Guardian), sau „triumfător” (Baby Broadway).

Platforma Internațională de Teatru București, curatoriată de criticul de teatru Cristina Modreanu, se desfășoară în perioada 12-15 noiembrie 2015 și include spectacole din Brazilia, Statele Unite și România. Detalii despre întreg programul Platformei pe www.arcub.ro. Biletele costă 25 lei și se pot cumpăra de pe www.eventim.ro.

Evenimentul este produs în parteneriat de ARCUB-Centrul Cultural al Primăriei București și ARPAS – Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, cu sprijinul Ibsen Scholarships, AFCN, UNITER, Centrul Cultural Media Radio România și Ambasada Regală a Norvegiei la București.

PITB este un eveniment Europe for Festivals/ Festivals for Europe.

Număr de vizualizări :683


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro