Georgeta Filitti va fi librar pentru o zi

nov. 16th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 18 noiembrie 2015, ora 19:00, Georgeta Filitti, istoric și lector al Fundației Calea Victoriei, devine librar pentru o zi la Librăria Bizantină, unde va povesti despre nesfârșita comoară din spatele copertelor și despre istoria ce nu trebuie uitată. De ani de zile vorbește lumii despre istoria și poveștile Bucureștilor, iar acum s-a hotărât să încerce și altceva! AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Campania „Librar pentru o zi” a debutat în urmă cu un an, în noiembrie 2014, și aduce în prim-plan oameni de cultură, muzicieni, actori, modele, toți mânați de același lucru: pasiunea pentru citit, într-un efort colectiv de a reînvia dragostea oamenilor pentru cărțile tipărite, care au pierdut tot mai mult din popularitate in iureșului revoluției digitale. Peste douăzeci de personalități au răspuns până acum apelului Librăriei Bizantine de a readuce în atenția oamenilor importanța și frumusețea lecturilor de pe hârtie.

Doctor în istorie al Universității din Cluj (1971), Georgeta Filitti s-a remarcat pe scena culturală românească datorită carismei și umorului cu care a știut să își îmbogățească activitatea academică. A susținut în cadrul Fundației Calea Victoriei peste 70 de conferințe dedicate în special poveștilor Bucureștiului de altă dată, dar și familiilor boierești, instituțiilor de seama și clădirilor de patrimoniu încă existente în capitală și în împrejurimi. În 24 octombrie 2012 a fost decorată de Majestatea Sa, Regele Mihai I cu Medalia „Crucea Casei Regale a României” pentru „activitatea sa prodigioasă ca istoric al societății, moravurilor și tradițiilor intelectuale românești”, pentru „promovarea integrării culturii și societății române în spațiul european, prin redescoperirea legăturilor permanente, umane, comerciale, juridice dintre estul și vestul european”, și pentru că prin activitatea sa istorică „promovează cercetarea autentică, punând în față adevărul istoric”.

Organizator: Librăria Bizantină | Str. Bibescu Vodă 20, sector 4, București (lângă Piața Unirii) | www.librariabizantina.ro

Partener principal: Fundația Calea Victoriei | Str. Popa Soare 40, etaj 1, București | www.fundatiacaleavictoriei.ro

Afiș realizat de Laurențiu Midvichi.

Număr de vizualizări :625


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro