spot_img

”Isus – roman – Noi lumini asupra dimensiunii Sale mesianice în relația cu omul și omenirea”, de Corin Bianu

În Colecția Scrieri Inițiatice a editurii Herald a apărut volumul ”Isus – roman – Noi lumini asupra dimensiunii Sale mesianice în relația cu omul și omenirea”, de Corin Bianu.

Izvoarele istorice ale acestui roman despre începuturile zbuciumate ale creştinismului sunt Biblia, Jesus and his Times de Charles Bricker et al., Viaţa lui Isus de Giovanni Papini, Procesul lui Iisus de Mircea Duţu şi alte publicaţii religioase.

Cartea dezvăluie noi lumini ale dimensiunii mesianice a lui Isus în relaţie cu omul şi omenirea, în condiţiile în care „atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că l-a dat pe Fiul său iubit, Unul Născut, ca ea să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică“, iar cum descrie Apostolul Matei, ziua a şasea a Genezei deschide căi pentru concilierea şi subordonarea doctrinei darwiniste faţă de concepţia deistă despre facerea lumi…- Corin Bianu

Romanul lui Corin Bianu umple de umanitate figurile legendare ale Bibiliei. Depăşind truismele despre apostoli, Fecioara Maria, Maria Magdalena şi Isus însuşi, autorul reuşeşte să confere contururi luminoase şi să aducă în prim-plan viaţa intimă, gândurile personajelor biblice care au populat şi populează încă imaginaţia savanţilor şi a scriitorilor din întreaga lume. Corin Bianu reuşeşte să zugrăvească în mod pitoresc existenţa de zi cu zi din vremea lui Isus, înviind parfumul unei epoci apuse, iar emoţia pe care o transmite în paginile sale este de-a dreptul contagioasă.

CORIN BIANU s-a născut la 21 iunie 1946 în Pătroaia-Vale, Dâmboviţa. Locuieşte în Bucureşti. Absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti. A lucrat în administraţia de stat, apoi a fost consilier juridic la firme private şi instituţii, între care Ministerul Culturii.

Debut publicistic cu poezie la Amfiteatru în 1971, după care publică în Luceafărul, România literară, Săptămâna culturală a Capitalei, Urzica, Suplimentul literar-artistic al Scânteii Tineretului, Convorbiri literare, Litere, Orizont, Argeş, Sud, Climate literare, almanahuri s.a. Debut editorial cu romanul În bătaia vânturilor, Junimea, 1986.

Premiat în 1982 la Festivalul Naţional de umor de la Vaslui. Premiat de Societatea Scriitorilor Târgovişteni pentru romanele Zidul cel mai lung – 2007, Agremin şi încă ceva – 2008, Văcăreştii la amiază – 2011. A publicat că unic autor sau în colaborare cu Ioan Mamulas, lucrări de parapsihologie.

Atât în poezie cât şi în proză, abordează subiecte majore precum dezrădăcinarea omului, echilibrul iluzoriu dintre temporal şi atemporal, aspiraţia fiinţei spre eternitate. Tonul este meditativ, autorul trăieşte sub povara prezentului ce-l determină să creadă „În fluidul astral al cuvântului”, căruia i se-nchină „ca la o ţară înfloritoare / Pe care, cu cât mai mulţi o iubesc / Cu atât mai puternică fi-va / Şi nemuritoare”. Expresia e riguroasă, arhitecturală, iar romanele istorice se remarcă prin minuţiozitate în reanimarea artistică a evenimentelor şi a personajelor la timpul prezent, de către naratori numeroşi ce creează impresia de actualitate şi implică lectorul ca participant activ.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508