spot_img

”Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei” – în premieră națională românească la Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii

În zilele de 13 noiembrie (ora 12.00, la Cinemateca Eforie, intrarea liberă), 14 noiembrie (16.30, Hollywood Multiplex – Mall Vitan) și 18 noiembrie 2015 (ora 17.00, la Cinemateca Eforie, intrarea liberă), ”Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei” – regizat de Christopher N. Rowley –  va fi prezentat, în premieră națională, la Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii.

Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei îi are în distribuție pe Emily Watson, Dominic Monaghan, Lesley Manville, Celia Imrie, Joan Collins și pe foarte tânăra Raffey Cassidy, în vârstă de 12 ani, care, după ce a jucat în Molly Moon, a câștigat rolul principal din filmul realizat anul aceasta de Disney, Tomorrowland, alături de George Clooney.
Până acum, Molly Moon a câștigat Premiul Cel mai bun film pentru copii / BEST CHILDREN’s FILM la Peace & Love Film Festival, Örebro (Suedia) și a fost nominalizat la SIFF Seattle International Film Festival 2015 (SUA), la categoria Films4Families Youth Jury Award. De asemenea, Molly Moon a mai fost prezentat anul aceasta la Toronto International Film Festival TIFF Kids International Film Festival 2015 (Canada), Chicago International Children’s Film Festival și Seoul International Youth Film Festival (SIYFF). La începutul anului 2016, filmul regizat de Christopher N. Rowley va avea premiera și în Marea Britanie.

Molly Moon este o adaptare a best-seller-ului Molly Moon’s Incredible Book of Hypnotism, scris de Georgia Byng.

Sinopsis:

Molly Moon duce o viață grea într-un orfelinat rece și dărăpănat, condus de Domnișoara Adderstone, o femeie cu principii crude. Când Molly descoperă într-o bibliotecă o carte veche şi misterioasă despre hipnotism, viaţa ei cunoaşte o transformare radical, absolut incredibilă. Domnişoara Adderstone va fi curând complet sub controlul lui Molly Moon, şi nu numai ea, iar ticluirea unui plan pentru a scăpa din orfelinat devine floare la ureche, mai ales când fetiţa constată că are un ajutor preţios: puterea privirii sclipitoare emise de ochii ei verzi hipnotizatori, datorită cărora ea poate face cu oamenii orice vrea. Numai că ceea ce nu ştie Molly Moon este că fiecare mişcare a ei e urmărită de un străin sinistru, singurul care îi cunoaşte secretul şi care este decis să se folosească de extraordinarul ei dar pentru a-şi duce la îndeplinire propriile planuri diabolice… Va reuși oare să învețe să folosească hipnoza pentru a-și schimba viața?

Trailer: www.youtube.com/watch?v=e0YoHi1vG_g

Biografie Christopher N. Rowley

Christopher N. Rowley este un scenarist și regizor care locuiește la Londra, New York și Los Angeles. După ce a câștigat MFA la USC School Of Cinematic Arts, el și-a făcut debutul ca regizor în 2006 cu filmul Bonneville, o peliculă care a fost remarcată de festivaluri internaționale de profil. Pentru această peliculă, Rowley a scris un scenariu original și a regizat povestea filmului, care a atras o distribuție uimitoare: Jessica Lange, Kathy Bates, Joan Allen, Tom Skerritt și Christine Baranski.

Cel mai recent film al său, Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei / Molly Moon and the Incredible Book of Hypnotism, este bazat pe bestseller-ul pentru copii scris de Georgia Byng.

Christopher N. Rowley are în prezent în proiect mai multe seriale de televiziune și un musical pe Broadway. De asemenea, el lucrează ca o mașină de polisat scenarii de film și lucrează ca scenarist consultant pentru diferite alte proiecte cinematografice.

Biografie Raffey Cassidy

Raffey Cassidy este o foarte tînără actriță engleză. Ea a devenit cunoscută marelui public prin rolurile sale din Snow White and the Huntsman, unde a jucat alături de Charlize Theron, Kristen Stewart și Chris Hemsworth. A urmat apoi filmul lui Tim Burton Dark Shadows, cu Johnny Depp, și Tomorrowland, unde a filmat alături de George Clooney. În 2015, Raffey Cassidy a jucat în Molly Moon: the Incredible Hypnotist (film scris și regizat de Christopher N Rowley), cu Emily Watson si Dominic Monoghan. În televiziune, Cassidy a jucat în Mr. Selfridge, alături de Jeremy Piven. Raffey Cassidy a fost inclusă, de revista Screen International Magazine, în categoria Stars of Tomorrow. Ea este cea mai tânără actriță care este prezentată pe această listă anuală.

Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii

Cea de-a șaptea ediție a Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii, va avea loc anul acesta, în perioada 13 – 18 noiembrie 2015, la Cinema StudioCinema ProCinema Elvire PopescoCinema Eforie și Cinema Union și va aduce pe marele ecran peste 100 de premiere naționale, 29 de filme de lungmetraj și animații și 80 de scurtmetraje, în total peste 140 de proiecții. Festivalul Kinodiseea inaugurează anul acesta o secțiune nouă dedicată adolescenților – Teenagers in Focus.

Pentru rezervări de bilete, vizitați:

eventbook.ro/event/bilete-kinodiseea-2015-molly-moon-incredibila-carte-a-hipnozei

eventbook.ro/event/search?term=molly+moon

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508