Ioan Es. Pop, Adrian Alui Gheorghe, Teodor Dună, Liviu Ioan Stoiciu, Mireille Rădoi, Dan Mircea Cipariu, Eugen Suciu, la Gala Poeziei ProLiteraTur – Lecturi de poezie

oct. 22nd, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 24 octombrie 2015, orele 16.00 – 18.00, la Festivalul de C`arte Brăila (Casa Tineretului, Foaier etaj 2, Calea Călărașilor nr.54) va avea loc Gala Poeziei ProLiteraTur – Lecturi de poezie, cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului Pro LiteraTur. Sunt invitați poeții Ioan Es. Pop, Adrian Alui Gheorghe, Teodor Dună, Liviu Ioan Stoiciu, Mireille Rădoi, Dan Mircea Cipariu, Eugen Suciu.

”Pro LiteraTur este un program de promovare a literaturii romane contemporane tinere, iniţiat de editura Tracus Arte, dar care nu promovează doar autori Tracus Arte, ci îşi doreşte să atragă şi să implice cât mai mulţi scriitori tineri din toată ţara într-un demers axat pe descoperirea, provocarea şi formarea unui public literar activ.

Principalele noastre obiective constau în promovarea autorilor români contemporani tineri şi a literaturii scrise de ei, promovarea literaturii române contemporane de calitate, resuscitarea unui spaţiu cultural critic şi interactiv care să permită o mai bună difuzare a cărţilor autorilor români contemporani şi să crească vizibilitatea proiectelor şi a ideilor culturale de anvergură. Ne-am propus un proiect de promovare a literaturii române contemporane, în special a autorilor români tineri, extrem de oportun în contextul în care publicul activ al literaturii contemporane este într-o vizibilă descreștere. Cenaclurile literare, lecturile publice, lansările de carte au parte de un public din ce in ce mai restrâns format în cea mai mare parte tot din scriitori. Prin acest turneu de lecturi sperăm să trezim interesul unui public mai larg care încă nu a avut ocazia sa cunoască tinerii autori romani contemporani valoroși și literatura acestora.

ProLiteraTur implică zeci de autori într-o încercare de revitalizare a publicului literaturii și de promovare a noii literaturi la care publicul are acces mai greu.

Vom promova debutul artistic prin promovarea literaturii unor debutanți in literatură, alături de autori deja consacrați. Intregul proiect este menit să încurajeze industria creativă. Ne bazăm în acest demers pe colaborarea unor autori efervescenți și consistenți creând astfel o interfață unica pentru promovarea literaturii naționale vii.” ( editura Tracus Arte)

Număr de vizualizări :747


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro