Alexandru Calmâcu lansează ”Cronică despre alb sau negru”

oct. 22nd, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 30 octombrie 2015, ora 18:00, la Librăria Open Art din București (str. Pitar Moș nr. 12, intrarea din str. Arthur Verona), va avea loc lansarea romanului ”Cronică despre alb sau negru”, de Alexandru Calmâcu, apărut la Editura Tracus Arte. Noua apariţie editorială va fi comentată de scriitorii Doru Mareş, Ion Bogdan Lefter, Dan Mircea Cipariu. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

„Marea lehamite a lui Daneliuc era, cum să zic, reacţie de autor. Marea buimăceală din cartea lui Alexandru Calmâcu este reacţie de personaj, de trăitor, de cetăţean rămas sub vremuri, dar şi sub patimile comportamentale ori cutumiere, de la sex la spital şi de-acolo la bal prezidenţial ori la cine mai ştie care înmormântare rurală… Citim un roman, dar îi sesizăm verificarea în imediat. Un altfel de caragialism, garantat de acuitatea unui jurnalist cu îndelungi şi ferme state de serviciu, cum este autorul”, notează Doru Mareş în postfaţa cărţii.

“Cititorul, prin Cronică despre alb şi negru, porneşte într-o călătorie nouă, descoperind prin ochii Ziaristului valori de mult uitate şi o societate care nu ştie când, cum şi pentru ce să se revolte, o societate care, pentru a-şi exercita dreptul la libertate, se pune pe băut. Şi-atât. Alexandru Calmâcu oferă tuturor cititorilor acel moment de reflecție, pentru a vedea lumea în care trăim cu hibele şi speranţele sale, cu defecte mult prea evidente şi acţiuni lipsite de esenţă şi sens”, scrie, printre altele, Diana Daniela Macovei într-o recenzie apărută pe site-ul GoodRead.ro.

Număr de vizualizări :776


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro