spot_img

Zilele Bucureștiului animă orașul: ”Sound & Vision” și ”Noaptea Albă a Bucureștiului”

Între 18-20 septembrie 2015, Zilele Bucureștiului fac orașul să pulseze. Te invităm să descoperi și să te bucuri de un București  plin de viață, unde iubitorii de cultură urbană se vor delecta cu primul festival de muzică alternativă din oraș – SOUND & VISION, iar noaptea de 19 spre 20 septembrie 2015 va radia de energie datorită unui eveniment unic în care arta și tehnologia se unesc spre delectarea publicului – Noaptea Albă a Bucureștiului. Cele două evenimente sunt organizate de Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

SOUND & VISION – Festival de muzică alternativă

Aflat la prima ediție, SOUND & VISION este primul festival de muzică alternativă 100% românească și se va desfășura între 18-20 septembrie 2015,  la Gara Regală Băneasa. Reunite sub semnul pasiunii pentru viața urbană și beat-urile indie rock, synth-urile electro sau freestyle rap combinate cu ultimele trenduri în artă vizuală, 15 trupe din scena underground românească vor face scena din Băneasa să vibreze. Fiecare zi de festival va fi dedicată unui curent muzical.

Vineri, 18 septembrie 2015 – Hip Hop Alternativ și Urban Grooves alături de Kaya Foundation feat. El Negro on Kogaion Sound System, Jurjak, Frații Grime, Cred că sunt extraterestru, Silent Strike și ROA.

Sâmbătă, 19 septembrie 2015– Rock alternativ cu Dj Leo, The Noise, We Singing Colors, Sophisticated Lemos, Toulouse Lautrec și The Mono Jacks.

Duminică, 20 septembrie  2015– Electro-pop Alternativ alături de Călin, Hot Casandra, Temple Invisible, Lucia, Golan și Moonlight Breakfast.

Trei zile de festival, două scene pentru concerte live şi DJ seturi, ultimele trenduri în arta vizuală urbană, 15 trupe alternative, artişti cu pedigree sau newcomers, aşa arată SOUND & VISION, cel mai nou festival muzical din Bucureşti!

NOAPTEA ALBĂ A BUCUREȘTIULUI

Cea de-a cincea ediție ”Noaptea Albă a Bucureştiului” va însufleți străzile Centrului Vechi în noaptea de 19 spre 20 septembrie, Bucureștiul devenind o rețea de instalații interactive și instrumente audio vizuale ale unor artiști internaționali și români. Este noaptea în care inima orașului se activează la o simplă atingere sau mișcare și te prinde într-o lume virtuală în care trecătorii devin participanți.

Cele 15 instalații care vor împânzi Centrul Vechi sunt:

Hartă Interactivă (România, Intouch Media)

În fața Hanului Gabroveni, Strada Lipscani 84-90

Descoperă principalele atracții ale Nopții Albe într-un mod distractiv!

Urban Lights Contacts (Franța, Scenocosme)

Pe Strada Stavropoleus

Atingi și dezlănțui sunete și lumini tehnicolore.

Lumineolele (Franța, Porte par el vent)

În Piața Sf. Anton

Cerul orașului animat de meduze colorate.

Tonomatul de poezie (România, Mitoș Micleușanu)

Pe Strada Covaci

Poezii recitate direct din tonomat.

Simona Strungaru Symphonics meets Pisica Pătrată (România, Simona Strungaru)

Intersecția Străzii Carada cu Strada Lipscani

Pentru ochi și urechi: muzică și grafică live.

Kaleidopolis (România, Aural Eye)

Intersecție Strada Gabroveni cu Strada Șepcari

Privește orașul prin ochii unui caleidoscop gigantic.

Șezatoare cu cântec (România, Mindscape Studio și ELEVATOR Art Group)

Pe Strada Franceză, lângă Muzeul Curtea Veche

Așază-te și creează cântec și culoare.

București. Strat cu strat (România, Mindscape Studio)

Strada Franceză, Hanul lui Manuc

Vopsește virtual pereții cu un trafalet tehnologic.

Cosmic Rain (România, Mindscape Studio)

Pe Strada Lipscani, la Hanul Gabroveni

O ploaie de stele chiar pe ferestrele Hanului Gabroveni.

Street Sound (România, Modulab)

Pe Strada Covaci

Soundtrack-ul vieții tale creat live prin mișcările trupului.

Pixelart (România, Modulab)

Intersecția Străzii Carada cu Strada Doamnei

Atingi și desenezi în pixeli.

Laser Grid (România, Modulab)

În Pasajul Latin, Piața Roma

Evită razele laser ca să nu declanșezi alarma.

Big Bob Band (România, Les Ateliers Nomad)

În Piața Roma

Mișcă-te și dă viață unui alter-ego 8 BIT.

Trigger Fun (România, Les Ateliers Nomad)

Intersecția Străzii Poștei cu Strada Mandinești

Pedalezi neîncetat și activezi o super animație pe clădire.

Aquatic Harp (România, Intouch Media)

Intersecția Străzii Lipscani cu Strada Smârdan

Atinge undele de lumină și apă și activează sunete minunate.
Accesul la evenimente este gratuit.

În cadrul ”Nopții Albe a Bucureștiului” se va lansa aplicația mobilă ARCUB, disponibilă în iOS şi Android, care îi va ține la curent pe bucureşteni cu ultimele noutăți din teatru, film, muzică, expoziții şi evenimente marca ARCUB.

”SOUND & VISION” și ”Noaptea Albă a Bucureștiului” sunt evenimente organizate sub umbrela Zilelor Bucureștiului și fac parte din proiectul București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, ce lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival, al Festivalul Internațional al Luminii Spotlight on Bucharest și al Zilelor Bucureștiului.

Sponsori: ApaNova, Aqua Carpatica

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST.

Parteneri media online: port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, psnews.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508