spot_img

Proiecții de filme, discuții, schimb de cărți și de idei, la Festivalul FanMOVIE

În perioada 18 – 20 septembrie 2015 se va desfășura Festivalul FanMOVIE. FanMOVIE este un festival de film organizat de copii pentru copii, cu si despre cărți ecranizate, recomandat cinefililor și cititorilor care au până în 18 ani. Se vor proiecta 5 filme și se va discuta despre 5 cărţi selectate de copii pentru copii. Se încurajează schimbul de cărți și de idei, așadar toți copiii care vor să participe la festival sunt rugați să vină însoțiți de cartea lor preferată pe care să o schimbe la eveniment cu o altă carte pe care şi-o doresc. Intrarea va fi liberă! AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

”Prin FanMOVIE vrem să arătăm că putem personaliza orice! La festival am încercat să alegem filme dintre cele mai inedite. După ce am rugat toți membrii grupului, care sunt în jur de 15, să voteze cinci filme, am obținut o listă care, sperăm noi, vă va capta toată atenția, prin însăși diversitatea sa. Pe lângă vizionarea filmelor și discuții, vom avea un alt eveniment inedit, și anume un schimb de cărți (unde insistăm să aduceți, dacă nu cartea preferată, măcar una pe care ați vrea s-o citească și alții), care este ocazia perfectă să socializăm și să împărtășim impresii după film. Totuși, dacă nu vă atrage ideea socializării (înțelegem foarte bine introvertiții!), trebuie să vă facă cu ochiul cărțile date cu drag și, evident, prăjiturile. ” Daria Anghel, 14 ani

Festivalul FanMOVIE este sprijinit de Asociația CSR Mindset și este organizat de Ambasadorii FANBOOK, copii cu vârste între 12 şi 14 ani care fac parte dintr-un club de lectură și care şi-au dorit să creeze un cadru și un mediu confortabil în care să poată analiza și dezbate cărți și filme pentru vârstele lor. Acesta este unul dintre evenimente multiculturale pentru copii pe care Asociaţia CSR Mindset le organizează în afara școlilor (librării, biblioteci, muzee, cinematografe).

”Ceea ce îmi place cel mai mult la FanMOVIE este faptul că ne aparţine, este al nostru, al tuturor. S-a născut din ideile şi dorinţele noastre de a îmbina lectura şi cinematografia şi astfel ne reprezintă. ” Ana Caragui, 14 ani

Proiecțiile vor fi urmate de discuții inițiate și moderate de copiii organizatori, alături de Ileana Bîrsan, critic de film.

AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul Festivalului:

Paper Towns

vineri, 18 septembrie 2015, ora 19:00

Cinemateca Union

Invitat special bloggerul Laura Câlţea

To Kill A Mockingbird

sâmbătă, 19 septembrie 2015. ora 14:30

Cinema Muzeul Țăranului

Invitat special Bogdan Alexandru Stănescu, Coordonatorul Colecţiei “Biblioteca Polirom”

Persepolis

sâmbătă, 19 septembrie 2015, ora 20:30

Cinema Muzeul Țăranului (grădină)

Moromeții

duminică, 20 septembrie 2015, ora 14:30

Cinema Muzeul Țăranului

Cu invitați speciali surpriză

Sense and Sensibility

duminică, 20 septembrie 2015, ora 20:30

Cinema Muzeul Țăranului (grădină)

Organizatori: Ambasadori Fanbook și Asociația CSR Mindset

Parteneri principali: Humanitas, Hyperliteratura, Muzeul Țăranului

Sponsor: Ion Moș

Parteneri media: AgenţiadeCarte.ro, Editura Arthur, Bookuria.info, Cartepedia, Cărţi cu suflet, Goodread.ro, Gokid.ro, Asociația Macondo, BOOKiseala, filme-carti.ro, Blog de părinţi, Raftul cu IDEI, Societatesicultura.ro, Serial Readers.

Prăjituri oferite de MONArte

CSR Mindset este o organizaţie dedicată proiectelor de responsabilitate socială în educaţie, social şi mediu. De asemenea este iniţiatorul şi organizatorul clubului de lectură Fanbook, desfășurat lunar în București, Cluj, Sibiu, Brașov și adresat copiilor între 10 și 16 ani.

www.csrmindset.ro

Facebook: www.facebook.com/events/873494989393544/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508