spot_img

Inscrie-ţi scenariul de lungmetraj la ”The National Screenwriting Alumni Pitch”, ediţia a II-a!

A doua ediţie a National Screenwriting Alumni Pitch primeşte propuneri de scenarii de lungmetraj până la data de 1 octombrie 2015. National Screenwriting Alumni Pitch este un program educaţional pilot organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, pentru a facilita interacţiunea dintre studenţii sau absolvenţii facultăţilor de profil şi regizorii, producătorii, distribuitorii de film români.

Programul are ca scop soluţionarea scindării care apare după absolvirea studiilor de profil. De asemenea, îşi propune să încurajeze dezvoltarea scenariilor de lung-metraj în vederea producţiei.

Obiectivele principale vizate de platformă sunt cunoaşterea profesioniştilor din lumea cinematografică, absorbţia pe piaţa muncii a absolvenţilor şi sprijinirea debutului în lung-metraj a tinerilor cineaşti.

Înscrierea în cadrul programului se poate face la adresa de e-mail  romanianpitch@gmail.com până la data de 1 octombrie 2015 şi constă în trimiterea tuturor materialelor necesare pre-selecţiei :

– O pagină de prezentare a proiectului de lung-metraj (titlu, gen, logline, sinopsis) ;

– Treatment al proiectului (5-10 pagini) ;

– Scurtă biografie şi CV ale fiecărui membru al echipei ;

– Scurtă scrisoare motivaţională a scenaristului ;

– Opţional: moodboarduri, anexe vizuale, teasere ;

Programul nu percepe taxă de înscriere.

A doua ediţie a programului ca avea loc în decembrie 2015, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, debutând cu un curs de îndrumare cu privire la tehnici de prezentare a unui scenariu (pitching).  Componenta principală a programului va consta însă într-un pitch public adresat producătorilor români, urmat de întâlniri individuale cu producătorii invitaţi.

Toţi participanţii din selecţia oficială se bucură, pe durata programului, de sprijin instituţional necondiţionat, de îndrumare şi de promovarea proiectelor la nivel naţional şi internaţional în vederea înlesnirii vizibilităţii acestora.

Condiţiile de eligibilitate în vederea înscrierii sunt:

  • Participanţii trebuie să fie studenţi în an terminal sau absolvenţi ai unei Facultăţi de Film sau ai unei facultăţi de profil audio-vizual de pe teritoriul României.
  • Proiectul prezentat trebuie să fie debut în lung-metraj pentru scenarist.
  • Sunt acceptate următoarele categorii de lung-metraj : ficţiune, animaţie, documentar, omnibus.
  • Participanţii se pot înscrie individual (scenarist) sau în echipă (scenarist, regizor şi/sau producător executiv sau co-producător), în funcţie de stadiul în care se află proiectul.
  • Inainte de înscrierea în cadrul pre-selecţiei, participanţii pot fi rugaţi să demonstreze drepturile asupra proiectului, prin urmare este recomandată înscrierea scenariului într-o bază de date autorizată, anterior înscrierii în cadrul programului.

The National Screenwriting Alumni Pitch nu îşi asumă răspunderea pentru încălcarea condiţiilor de eligibilitate de către participanţi.

După etapa de pre-selecţie, fiecare participant selectat va fi invitat să trimită scenariul integral sau minimum 20 de pagini din scenariu, până la data de 15 octombrie 2015.

The National Screenwriting Alumni Pitch va selecta maximum 10 proiecte de lung-metraj.

Prima ediţie a programului a debutat în luna decembrie a anului 2014, în cadrul Festivalului de Film Studenţesc CineMAiubit, reunind 12 proiecte de lung-metraj selectate. In cadrul prezentării publice a scenariilor au participat reprezentanţii caselor de producţie româneşti, dintre care amintim Castel Film, Hi Film, Domino Film, Strada Film, Studioset, deFilm, Elefant Film, Atelier de Film.

The National Alumni Screenwriting Pitch va selecta maximum 10 proiecte de lung-metraj in vederea pitch-ului public, în funcţie de calitatea proiectelor înscrise. In acest an, NSAP va beneficia de sprijinul caselor de producţie pentru a oferi un premiu unui scenariu calitativ aflat într-un stadiu avansat de dezvoltare.

Programul este iniţiat şi facilitat de către Ioana Mischie, scenarist doctorand şi consultant în cadrul Departamentului de Parteneriate şi Iniţiative Internaţionale al UNATC.

Pentru mai multe detalii cu privire la program:

romanianpitch.tumblr.com/

www.facebook.com/ROMANIANPITCH

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508