spot_img

Gala BucureștiTu – Premiile Orașului București

Primăria Orașului București îi premiază pe cei care dau suflet orașului și schimbă lucrurile în bine. Evenimentul va avea loc duminică, 20 septembrie 2015, la Teatrul Național București – Sala Studio. Personalitățile și proiectele cele mai importante din muzică, teatru, ecologie, turism, sport și jurnalism vor străluci la Gala BucureștiTu – Premiile Orașului București.

Puteți vota aici.

Arhitectură

Cărturești Carusel: După 25 de ani de uitare, vechiul edificiu al familiei de bancheri Chrissoveloni a renăscut. Pentru că este un excelent spațiu în care cultura și arta coabitează admirabil cu nenumăratele prilejuri de socializare, Librăria Cărturești Carusel este nominalizată la categoria Arhitectură.

Hanul Gabroveni: pentru șansa de a fi un nou punct de interes al Centrului Istoric. Edificiul proaspăt restaurat are o istorie de mai bine de trei secole, ce l-a purtat de la han la centru cultural european. Prin readucerea clădirii pe harta orașului, Bucureștiul câștigă nu doar un reper turistic de neprețuit, ci și o lecție de istorie adusă în prezent. Vechiul de pe strada han a fost reînviat și merită pe deplin nominalizarea la categoria Arhitectură.

Teatrul Național București: pentru redeschiderea sediului. Bucureștiul a avut câte un Teatru Național pentru fiecare veac. Pornit de pe Calea Victoriei în 1852 și ajuns lângă Universitate în 1973, Teatrul Național este nominalizat la categoria Arhitectură pentru noul local demn acum de un complex cultural de secol XXI.

Arte plastice

Noaptea Albă a Muzeelor este un eveniment internațional iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, iar în anul 2015 aceasta a ajuns la cea de-a unsprezecea ediţie. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) a devenit în urmă cu mai bine de 5 ani partenerul oficial în România al evenimentului și coordonatorul unei idei inovatoare de celebrare a momentului și anume organizarea unui circuit urban care să conecteze toate muzeele și organizațiile culturale participante sub o umbrela comună de servicii, experimente și surprize artistice oferite publicului.

Noaptea Albă a Galeriilor pentru că oferă șansa creării unei noi hărți complete a culturii contemporane a Bucureștiului în care sunt incluse galeriile de artă, spațiile alternative și instituțiile culturale, implicându-se direct în schimbarea orașului, de la o ediție la alta incluzând noi spații și zone din oraș tot mai îndepărtate de centru.

Art Safari pentru că este singurul târg de artă internațional din România, îmbogățind anul acesta peisajul cultural bucureștean cu expoziții de artă contemporană, artă modernă și art business, aducând la un loc 300 de artiști din portofoliul a 50 de galerii de artă româneși și internaționale, precum și  a 10 muzee din afara Bucureștiului.

Carte

Festivalul Internațional de Literatură București pentru că este evenimentul internațional dedicat literaturii ce poartă amprenta oraşului Bucureşti. FILB rescrie harta culturală a Europei în fiecare an prin sute de lecturi publice, dezbateri şi dialog cu cititorii, între scriitorii români şi invitaţi din străinătate. Proiectul reușește să schimbe vechea percepție potrivit căreia un trecut aşezat sub circumstanţe istorice asemănătoare va da naştere unor produse culturale identice.

Târgul de carte cu discount – Kilipirim este cel mai mare târg de carte cu discount, un concept care a debutat în 2005 și s-a bucurat de un mare succes încă de la prima ediție. În cei 10 ani parcurși până acum, Kilipirim a ajuns să fie unul dintre evenimentele nelipsite din agenda culturală bucureșteană, eveniment așteptat și intens vizitat de toți iubitorii de carte. La fiecare ediție, organizatorii au venit cu produse conexe, au creat evenimente și workshop-uri, au lansat concursuri și au premiat participanții.

Salonul internațional de carte Bookfest este cel mai important salon de carte organizat în România. Prima ediție a acestui eveniment a avut loc la București în 2006 și a reunit deopotrivă autori și cititori de carte. La Bookfest pot participa toate editurile române sau străine, editorii de ziare și reviste care au secțiuni literare cu apariție constantă. Pe lângă aceștia, mai au drept de participare distribuitorii de carte, bibliotecile, librăriile și agenții literari.

Cercetare & educație

Centrul Național de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) pentru programul “Alege-ți drumul!” care a inovat învățământul profesional și tehnic din România. În cadrul acestui program, care se desfășoară pe o durată de doi ani, elevii dobândesc rapid o calificare profesională, beneficiază de stagii practice și se pot integra mai ușor pe piața muncii atât în țară, cât și în oricare alt stat membru al Uniunii Europene.

Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei – IFIN HH pentru contribuția adusă la detectarea bosonului Higgs. Oamenii de știință români au colaborat cu savanții Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară din Elveția la identificarea particulei elementare capabilă de a oferi masă celorlalte particule din Univers. Descoperirea a fost recompensată cu Premiul Nobel pentru Fizică în 2013.

Organizația Teach for Romania pentru că recrutează tineri valoroși, îi pregătește ca învățători sau profesori model și îi sprijină pentru a transforma sistemul de educație. Programul propune o experiență extraordinară de învățare și oportunități pentru copiii cu mai puține șanse de reușită în viață.

Ecologie

Ateliere Fără Frontiere pentru proiectul ”Remesh”. Ateliere Fără Frontiere transformă mesh-urile şi banerele publicitare ale campaniilor de comunicare, în produse de modă etică. Astfel, din materialele cu un potențial subestimat sunt confecționate genți, portofele sau sacoșe de cumpărături. Brandul născut din inițiativa Ateliere fără frontiere creează noi oportunități de angajare pentru persoanele aflate în dificultate.

Viitorplus pentru programul ”Recicleta”. ”Recicleta” este una dintre inițiativele de antreprenoriat social ale organizației ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, care promovează atât grija pentru natură, cât și echitatea socială. Românii reciclează doar 1% din deșeurile municipale, unul dintre motive fiind lipsa unei infrastructuri adecvate.

România în tranziție pentru proiectul ”Grădina din curtea școlii” are misiunea de a aduce natura mai aproape de copii în cadrul instituțiilor de învățământ și de a-i ajuta la consolidarea unor valori umane fundamentale raportate la natural. Proiectul este realizat de către Asociația România în Tranziție (ART) – hubul mișcării Transition Towns în Romania și de Institutul de cercetare în Permacultură din România (ICPR).

Film

Festivalul Internaţional de Film NexT pentru cei 100 de invitați internaționali, o agendă politică ce provoacă şi schimbă mentalități, peste 7500 de spectatori, cinci zile pline cu proiecții de scurt-metraje, evenimente şi discuții despre cinema. Cam aşa arată o ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, care în nouă ani de existență a ajuns cel mai de amploare eveniment dedicat filmelor de scurt şi mediu metraj din România.

Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF pentru că este festivalul care a reuşit să îl aducă pe Peter Greenaway la Bucureşti, BIEFF este primul şi singurul eveniment din România destinat filmului de avangardă şi artei vizuale. Un festival al libertății totale de creație, cu un filon profund contemporan şi o puternică orientare educațională, BIEFF aduce, de cinci ediții, cele mai bune filme non-mainstream ale anului şi premiază artiştii care explorează limitele limbajului cinematografic.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est pentru că este evenimentul care reanimează Bucureştiul şi care, de 9 ani, a reuşit să devină o bornă culturală a oraşului, Anim’est este cel mai mare festival de film de animație din Bucureşti şi unul dintre cele mai relevante festivaluri de film de animație din Europa. Un eveniment care creşte de la ediție la ediție şi care, de câțiva ani, influențează scena culturală din Braşov şi Chişinău, Anim’est este printre singurele festivaluri cu o platformă educativă foarte bine conturată, care atrage, îndrumă şi încurajează tinerii profesionişti în domeniu.

Jurnalism

DIGI24 pentru emisiunea “Bonton” care vorbește săptămânal despre politețe, bună cuviință, eleganță și domnie. În București, nu am uitat de maniere! Bonton, singura emisiune de bune maniere şi educaţie civică din România. Bonton este un proiect unic de televiziune, care a realizat până acum peste 300 de subiecte despre respect, civilizaţie, eleganţă, bună creştere, spirit civic, educaţie.

Radio România Cultural pentru emisiunea “Orașul vorbește” în care ascultătorii sunt invitați să descopere Bucureștiul altfel: un loc unde există timp pentru frumos, recreere și inspirație! Orașul vorbește, zilnic, 10.00 – 12.00 – cu Ioana Baldea Constantinescu la Radio România Cultural. Producător: Adina Dragomir.

Publicația Decât o revistă pentru proiectul “Bucureșteanul” care, începând cu anul 2013, prezintă săptămânal oameni și întâmplări din Capitală. De-a lungul timpului, au fost documentate zone cheie ale orașului, meserii uitate și proiecte ale locuitorilor care au schimbat în bine comunitatea.

Muzică

Summer Well pentru conceptul evenimentului, varietatea artiștilor și experiențe complete trăite pe domeniul Ştirbey din Buftea. Festivalul „ca o vacanță”, Summer Well a debutat în 2011 și a surprins cu un spațiu complet nou, devenind sufletul petrecerilor de vară. Lineup-ul a atras un public tânăr, găzduind mii de iubitori ai muzicii live.

SoNoRo FESTIVAL pentru că în cei 10 ani de existență, festivalul de muzică simfonică a reunit orașe pe acorduri muzicale, a reușit să construiască o punte simbolică în spațiu și timp prin ingrediente trainice: imaginaţie, poezie, muzică, dragoste şi, bineînţeles, păsări. De la înființare Festivalul a reușit să adune sub acordurile sale rafinate elite ale muzicii clasice şi cel mai tânăr public amator de muzică clasică.

FESTIVALUL GEORGE ENESCU pentru promovarea valorilor artistice și interpretative ale muzicii românești contemporane dar și pentru transformarea Bucureştiului într-un spaţiu magic, într-o capitală a creativităţii. Ajuns la cea de-a XXII-a ediție, festivalul consolidează poziția Bucureştiului ca gazdă a unuia dintre cele mai importante festivaluri din lume. Ceea ce contează în artă este să vibrezi tu însuți și să îi faci pe ceilalți să vibreze”, spunea George Enescu.

Sănătate

SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII GRIGORE ALEXANDRESCU pentru exemplul de inovație în sistemul medical românesc. Nominalizată la premiul pentru cel mai bun spital de Europe Business Assembly din Marea Britanie, unitatea medicală realizează anual peste 200.000 de consultații, înregistrează un număr de peste 30.000 de internări şi asigură urgențele pentru mai mult de 1.200.000 de copii din toată țara.

FUNDAȚIA CRUCEA ALB-GALBENĂ: Primul serviciu de teleasistenţă cu monitorizare şi geolocaţie pentru optimizarea serviciilor integrate la domiciliu Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Îngrijiri la Domiciliu din Bucureşti a fost creat de Fundaţia Crucea Alb-Galbenă Romania în parteneriat cu DGASPCMB, Consiliul General şi ADAM Bucureşti.

SPITALUL CLINIC „ALEXANDRU OBREGIA“ – PROF. DR. DANA CRAIU, ȘEFA CLINICII DE NEUROLOGIE PEDIATRICĂ este nominalizată la categoria “Sănătate” pentru colaborarea importantă la studiul cu privire la epilepsie, publicat în revista Nature Genetics. Dana Craiu este Profesor de Neurologie Pediatrică la UMF “Carol Davila” București și șef al Secției de Neurologie Pediatrică, Spital Al. Obregia București. A terminat Facultatea de Medicină în București și are două specialități – Neurologie Pediatrică și Pediatrie. După finalizarea unei burse în centrul de Epileptologie Meer&Bosh Heemstede din Olanda sub supervizarea lui Walter van Emde Boas în anul 2000, și-a susținut lucrarea de doctorat în epileptologie în 2004, “Epilepsiile frontale – rolul metodei video-EEG”, la UMF “Carol Davila” București.

Sport

CU BICICLETA LA MARE pentru că expediția spre litoral, devenită deja tradiție, se află la cea de-a opta ediție. Lucian Mîndruță, inițiatorul acestui maraton pe două roți este nominalizat la categoria sport pentru combaterea unui stil de viață sedentar. ECHIPA DE ORGANIZARE:Lucian Mîndruță : inițiatorul și principalul responsabil pentru expedițiile „Cu Bicicleta la mare”; Mircea Olaru: coordonator organizare ediția 2015; Andreea Cheroiu: coordonator organizare ediția 2015; Voluntarii : Ana Saftiuc, Bogdan Saftiuc, Oana Trif, Alexandru Iosif, Anca Ionescu, Bogdan Antonache, Vali Cosma.

RAIFFEISEN BANK BUCHAREST INTERNATIONAL MARATHON pentru că pune Bucureștiul pe harta mondială a competițiilor urbane. Evenimentul sportiv nominalizat la categoria sport promovează stilul de viață sănătos prin care transformă orașul.

BRD NĂSTASE ȚIRIAC TROPHY pentru emoția fiecărui game set & match și prezența tenismenilor din întreaga lume, cea mai prestigioasă competiție de tenis a Bucureștiului este nominalizată la categoria Sport. Nume mari din circuitul profesionist ATP și jucători români de top transformă fiecare ediție a turneului de tenis într-un eveniment de importanță mondială.

Teatru

UNDERCLOUD – Festivalul International de Teatru Independent pentru că a reușit în 2014 să iasă din sfera națională, devenind un festival internațional, oferind publicului bucureștean ocazia de a viziona spectacole din Franța, Marea Britanie și Ungaria, prezentate și la festivalurile de la Edinburgh și Avignon. Ediția de anul acesta se desfășoara sub sigla programului-pilot european EFFE 2015-2016: Europe for Festivals. Festivals for Europe.

FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU INDEPENDENT își propune să impulsioneze şi să sprijine producția de spectacole noi, respectiv să apropie publicului larg de acestea. Dincolo de afirmarea unui altfel de festival de teatru, FNTi își dorește organizarea și consolidarea unei comunităţi teatrale active la nivel national, precum și facilitarea de întâlniri și schimburi între acest sector creativ și zona de business – potențiali susținători și distribuitori de producţii de teatru independent.

ESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU pentru că este cel mai longeviv festival de teatru al Bucureștiului, anul acesta împlinindu-se 25 de ani de când FNT și-a dobândit identitatea în spațiul cultural românesc, aliniindu-se standardelor europene din punct de vedere valoric, reușind să ofere locuitorilor Capitalei posibilitatea de a se bucura de cele mai bune spectacole din țară.

Turism

Ninebot Bucharest Tours – Pentru redescoperirea misterelor și frumuseții Bucureștiului. Ninebot reprezintă un nou mod de transport pe distanțe mici oferind oportunitatea de a folosi cel mai modern și eficient mod de a explora centrul Bucureștiului și nu numai.

ZEPPELIN – Când ne-am propus aceste tururi în împrejurimile parcului Carol, am făcut-o pentru că e una din zonele ideale în care să mergi pe jos în București. Explorarea propusă e ca o descoperire arheologică, deoarece intrăm într-o zonă palimpsest al cărei strat original de oraș are aproape 300 de ani. Geografic vorbind Bucureștiul era o așezare cu dealuri și coline, pe care azi n-o mai percepem așa, totul pare perfect plat, asfaltat și betonat. Dar nu cu mult în urmă era o mare grădină, cu vii și livezi nesfărșite prin curți mănăstirești, cu suișuri și coborâșuri. Dacă urcați la Filaret și la Halele Carol, de pildă, apoi spre Fabrica de Timbre și Șoseaua Viilor veți simți dealul. Iar dincolo de geografie, există spații și locuri greu accesibile – fabrici și industrii încă active, iar altele într-un surpinzător proces de transformare.

INTERESTING TIMES BUREAU – Pentru efortul susținut de a aduce arta și cultura în stradă, prin proiecte și workshop-uri cu un mare impact vizual, accesibile publicului larg, dar și pentru cele mai variate tururi ale orașului. Platforma online îndrumă turiștii din străinătate către experiența cea mai completă a unei aventuri urbane în București.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508