spot_img

Atelierele ”Fii bine cu tine în cuplu”, la Cărtureşti-Verona

În perioada 23-25 septembrie 2015, la Cărtureşti-Verona, va avea loc evenimentul ”Fii bine cu tine în cuplu”. Editura Trei te invită să găsești nu neapărat răspunsuri de-a gata, cât căi personale pentru a-ți pune întrebările adecvate și a găsi pe cont propriu soluțiile care ți se potrivesc. Atelierele se vor desfășura începând cu ora 18.30. Evenimentele sunt organizate de ISTT în colaborare cu Editura Trei.  Intrarea la evenimente este liberă.

Ai nevoie de o „trusă” cu instrumente, pentru a croi sau a ajusta relaţia de cuplu? Ai vrea să îmbunătăţeşti felul în care te raportezi la cei din familie sau la colegii de serviciu? Ţi-e teamă să dai curs unor relaţii mai intime, ca să nu devii prea vulnerabil? Vrei să înţelegi de ce o relaţie care mergea strună s-a frânt parcă „din senin”?

Vino la Cărtureşti-Verona şi intră în dialog cu trei psihoterapeute experimentate din echipa Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (ISTT). Află tot ce voiai să ştii despre îmbunătăţirea relaţiilor şi vindecarea rănilor din trecut, participând la atelierele din ”Fii bine cu tine în cuplu”.

PROGRAM EVENIMENTE – Librăria Cărtureşti Verona / Bucureşti

Dată: 23 septembrie (miercuri) – ora 18.30

Roxana Agafiţei – Busola drumeţiei în doi: ce ne ghidează, ce ne înstrăinează.

„Dacă ceva funcţioneză, fă mai mult! Dacă ceva nu funcţionează, fă ceva diferit!” Sunt două principii foarte simple, dar atât de greu de pus în practică, mai ales când vorbim despre relaţii. Anumite obiceiuri, credinţe, atitudini sau cuvinte pot creşte şi susţine relaţia, după cum altele o pot eroda. Te invităm să vorbim despre ele, să demontăm mituri, să folosim informaţii venite din cercetările de calitate şi să reflectăm, fiecare, la propria relaţie: continuăm cu ce facem deja sau încercăm (îndrăznim) ceva diferit?

Despre invitat: Roxana Agafiţei este psihoterapeut, membru al ISTT, susţinător pasionat al ideii că „acolo unde apar probleme, se ivesc întotdeauna şi soluţii”. Ca om şi profesionist, crede că faptul de a putea privi la propriile traume şi de a îmbrăţişa vulnerabilităţile personale este ceea ce îi face pe oameni să fie în mod real puternici, oferindu-şi astfel şansa la o viaţă fericită, cu sens, şi la relaţii sănătoase.

Dată: 24 septembrie (joi) – ora 18.30

Adela Mihalcea: Cât de departe este aproape? Cum depăşeşti teama de intimitate.

Intimitatea este una dintre cele mai frumoase experienţe pe care o putem avea cu altcineva. Nimic nu se compară cu posibilitatea de a împărtăşi cele mai profunde gânduri şi sentimente cu celălalt, de a ne arăta pe deplin, pentru a fi văzuţi şi cunoscuţi. Totuşi, de multe ori, teama este mai mare, ne blochează, ne face să ne retragem, să tăcem şi să lăsăm privirea în jos. Şi, cu cât ne dorim mai tare să ne apropiem, cu atât ne îndepărtăm mai mult. Putem ieşi din acest impas ca să ajungem să ne bucurăm de o intimitate reală care, uneori, poate rămâne doar la stadiul de vis?

Despre invitat: Adela Mihalcea este psihoterapeut format în terapii scurte centrate pe resurse şi soluţii. Curiozitatea de a descoperi noi faţete ale personalităţii umane au făcut-o să fie interesată de diverse abordări terapeutice (experienţială, narativă, transgenerațională), dar cel mai mult a fost fascinată de terapia traumei, abordare care oferă posibilitatea de a ne regăsi acea parte a propriei identităţi ce a fost pierdută sau uitată în urmă unei experienţe traumatice.

Dată: 25 septembrie (vineri) – ora 18.30

Diana Vasile: Din senin… Se întâmplă tot felul de lucruri într-o relaţie, aparent din senin: ne întâlnim, apare chimia, se iţesc conflictele, se rezolvă disensiunile… Uneori, tot din senin, dispare chimia, dispar conflictele şi se dizolvă şi relaţia! Sau, spun unii învăţaţi, fii „zen” şi vei găsi soluţii la toate problemele! Aşa că m-am gândit să explorăm împreună seninul şi să ne luminăm… Ce este, cum se manifestă, cum îl păstrăm, cum lucrează pentru noi!

Despre invitat: Diana Vasile este psihoterapeut şi conferenţiar universitar la Universitatea Hyperion din Bucureşti şi la Universitatea din Bucureşti. Interesul său se centrează pe reechilibrarea psihică şi dezvoltarea personală a celor care au trăit experienţe stresante şi traumatizante. În ultimii 8 ani a obţinut o înţelegere profundă şi o îmbinare originală a psihotraumatologiei, a teoriilor referitoare la relaţii şi familie, a terapiilor scurte şi a metodei constelarii intenţiei.

Mai multe detalii despre lectorii ”Fii bine cu tine în cuplu” puteţi afla de pe site-ul www.psihotrauma.ro .

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508