Arta de a detecta bazaconiile: ascultă, citește!

sept. 30th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 1 octombrie 2015, începând cu ora 18:00 , la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45-47), în cadrul Bucharest Science Festival  va avea loc evenimentul  ”Arta detectării bazaconiilor” . La eveniment vor participa: Alexandru Anghel (Senior Editor, Editura Herald),  Cristian Roman (jurnalist de ştiinţă, revista Ştiinţă & Tehnică),  Anca Bontaş (profesor de biologie, vicepreşedinte A.S.U.R.) . Intrarea este liberă.

Plecând de la cărţile „Lumea şi demonii ei” – Carl Sagan, „Filosofia naturală” – Isaac Newton şi „S-au făcut greşeli (dar nu de către mine),” – Carol Tavris, invitaţii serii vor discuta despre multitudinea de informaţii pseudoştiinţifice prezente în societatea actuală, dar şi despre metode de a le verifica şi a le combate.

Evenimentul este organizat de Editura Herald în parteneriat cu Ştiinţă & Tehnică, în cadrul Bucharest Science Festival. Programul complet al festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro .

Bucharest Science Festival este un eveniment anual, organizat de către Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) împreună cu Centrul de cursuri pentru părinţi Parentime, care îşi propune să dezvăluie publicului larg fascinaţia pentru cunoaşterea ştiinţifică, această „candelă în întuneric” după cum o descria Carl Sagan.

Bucharest Science Festival  se desfăşoară în perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2015, în mai multe locaţii din Bucureşti.


Număr de vizualizări :934


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro