100 de ani de la naşterea lui Alan Watts, eveniment în cadrul campaniei „Te aşteptăm în librărie!”

sept. 13th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 18 septembrie 2015, în intervalul orar 18:00-20:00, la Librăria Eminescu (B-dul Regina Elisabeta 16, Bucureşti), Editura Herald vă invită la o seară de descoperire şi regăsire interioară, ocazionată de celebrarea a 100 de ani de la naşterea lui Alan Watts. Evenimentul va oferi şansa tuturor participanţilor să descopere puterea momentului prezent şi să se conecteze mai bine la sine şi la ceilalţi, pentru cultivarea armoniei şi a echilibrulului în viaţă. Seara va fi animată de o serie de proiecţii de scurtmetraje, inspirate de discursurile şi prelegerile ţinute de Alan Watts, ce vor fi urmate de discuţii cu publicul, în prezenţa invitaţilor speciali: Daniela Andreescu , Mihai Popa-Radu, Mario Barangea. Totodată, la eveniment vor avea loc concursuri cu premii constând în cărţi de Alan Watts precum şi burse la cursurile organizate de Fundaţia Calea Victoriei. AgențiadeCarte.ro este partener media al campaniei „Te aşteptăm în librărie!”

„Pentru a cunoaşte natura, pentru a cunoaşte „substanţa” lucrurilor, trebuie s-o cunoaştem aşa cum un bărbat „cunoaşte” o femeie, în sensul arhaic al termenului – cu toată calda imprecizie a contactului imediat.” – Alan Watts

În cadrul acestei întâlniri, participanţii se vor bucură de prezenţa unor invitaţi de marcă, buni cunoscători ai operei lui Watts, care vor evidenţia ideile promovate de Alan Watts în scrierile şi prelegerile sale:

Daniela Andreescu susţine programe de coaching, ateliere de dezvoltare personală, comunicare şi relaţii interpersonale, mindfulness şi meditaţie, prelegeri pe teme legate de transformare personală, ştiinţă şi spiritualitate.

Mihai Popa-Radu este şi unul dintre primii coachi români acreditaţi internaţional, fondator al Mindfulness Institute, promotor al Coachingului Integrativ (Integral Coaching).

Mario Barangea este doctorand al Facultăţii de Filosofie, a realizat un Master în Studii Religioase (Tradiţii şi Texte) şi în prezent este lector la Fundaţia Calea Victoriei, susţinând ateliere cu tematici precum: Transformări ale sinelui, Meditaţia, Rugăciunea, Contemplaţia, Tehnici Reparatorii, Zen şi Buddhism.

Cărţile lui Alan Watts, la Editura Herald

Cărţile lui Alan Watts sunt citite şi îndrăgite de milioane de oameni din întreaga lume, iar Editura Herald şi-a propus să le aducă aproape de cititorii români prin intermediul unei întregi colecţii dedicate marelui gânditor. Este vorba despre colecţia intitulată simplu „Alan Watts” şi care cuprinde până acum cinci dintre cele mai apreciate titluri ale autorului:

Devino ceea ce eşti

”Devino ceea ce eşti” este cartea prin care Alan Watts încearcă să dea un răspuns la dilema celui care se caută pe sine, arătându-ne cum să ne percepem viaţa „aşa cum este”, să o lăsăm să îşi urmeze cursul fără a încerca să intervenim în desfăşurarea sa, fără a încerca să prelungim momentele plăcute şi nici să grăbim trecerea celor neplăcute. Este cartea care ne învaţă să trăim în acord cu eternul Acum prin conştientizarea paradoxală a acestei armonii deja existente dar neasumate la nivelul existenţei – Alan Watts ne arată cum să fim noi înşine.

***

Viaţa ca extaz

Este o carte provocatoare şi mereu actuală care reexaminează locul ocupat de umanitate în lumea naturală – precum şi relaţia dintre spirit şi trup – în lumina daoismului chinez. Alan Watts oferă astfel o perspectivă alternativă, punând în discuţie prejudecăţi precum cea potrivit căreia mintea este cumva superioară corpului sau că întreaga sexualitate presupune seducţie, prejudecăţi prin a căror înlăturare putem accede la un alt mod de a gândi, de a simţi şi de a iubi. Viaţa ca extaz este busola care ne arată nordul propriei comuniuni conştiente cu lumea şi cu semenii noştri.

***

Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine eşti

Această carte explorează un tabu nerecunoscut, dar foarte puternic – conspiraţia noastră tacită de a ignora cine, sau ce, suntem cu adevărat. Pe scurt, arată că impresia curentă care ne defineşte ca un eu separat închis într-un sac de piele este o halucinaţie aflată în dezacord atât cu ştiinţa occidentală, cât şi cu filosofiile-religiile din Orient. Această halucinaţie stă la baza folosirii greşite a tehnologiei în scopul de a subjuga violent mediul natural al omului, ceea ce, în cele din urmă, îl va împinge la distrugere.

***

Înţelepciunea nesiguranţei

Mesajul din această carte este adresat de Alan Watts lumii occidentale şi este la fel de puternic şi astăzi. El ne arată că, în căutările noastre anxioase, vom găsi ceva cu adevărat demn de a fi cunoscut doar atunci când vom admite faţă de noi înşine că nu avem şi nu vom putea avea cunoaştere: pentru a ne bucura de o viaţă împlinită, trebuie să îmbrăţişăm prezentul, să trăim din plin clipa fără durată a propriei existențe. Înţelepciunea nesiguranţei este ghidul ideal pentru vindecarea de propriile certitudini sau siguranţe iluzorii.

***

Duh şi contemplaţie

”Duh şi contemplaţie” reprezintă argumentul neobosit al gânditorului Alan Watts în favoarea rolului important pe care îl poate juca religia mistică în lumea actuală. Inspirându-se din propria sa experienţă, Watts explică cu măiestrie cum intuiţia religiilor orientale – în special cea a buddhismului zen – poate fi încorporată în doctrinele creştinismului occidental, dând astfel posibilitatea oamenilor de orice credinţă să se bucure de o relaţie mai adâncă şi mai plină de sens cu spiritualul, în vremurile tulburi în care trăim.

„Clipa împrumută o sută de forme diferite – clipe de plăcere, clipe de suferinţă, clipe de exaltare, clipe de depresie, clipe de linişte, clipe de agitaţie; însă ea nu va sta locului, ea nu poate fi acaparată în niciuna dintre formele sale. Clipa aceasta este viaţa noastră.” – Alan Watts

***

Intrarea la eveniment este gratuită!

***

ORGANIZATOR: Editura Herald

Număr de vizualizări :860


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro