spot_img

100 de ani de la naşterea lui Alan Watts, eveniment în cadrul campaniei „Te aşteptăm în librărie!”

Vineri, 18 septembrie 2015, în intervalul orar 18:00-20:00, la Librăria Eminescu (B-dul Regina Elisabeta 16, Bucureşti), Editura Herald vă invită la o seară de descoperire şi regăsire interioară, ocazionată de celebrarea a 100 de ani de la naşterea lui Alan Watts. Evenimentul va oferi şansa tuturor participanţilor să descopere puterea momentului prezent şi să se conecteze mai bine la sine şi la ceilalţi, pentru cultivarea armoniei şi a echilibrulului în viaţă. Seara va fi animată de o serie de proiecţii de scurtmetraje, inspirate de discursurile şi prelegerile ţinute de Alan Watts, ce vor fi urmate de discuţii cu publicul, în prezenţa invitaţilor speciali: Daniela Andreescu , Mihai Popa-Radu, Mario Barangea. Totodată, la eveniment vor avea loc concursuri cu premii constând în cărţi de Alan Watts precum şi burse la cursurile organizate de Fundaţia Calea Victoriei. AgențiadeCarte.ro este partener media al campaniei „Te aşteptăm în librărie!”

„Pentru a cunoaşte natura, pentru a cunoaşte „substanţa” lucrurilor, trebuie s-o cunoaştem aşa cum un bărbat „cunoaşte” o femeie, în sensul arhaic al termenului – cu toată calda imprecizie a contactului imediat.” – Alan Watts

În cadrul acestei întâlniri, participanţii se vor bucură de prezenţa unor invitaţi de marcă, buni cunoscători ai operei lui Watts, care vor evidenţia ideile promovate de Alan Watts în scrierile şi prelegerile sale:

Daniela Andreescu susţine programe de coaching, ateliere de dezvoltare personală, comunicare şi relaţii interpersonale, mindfulness şi meditaţie, prelegeri pe teme legate de transformare personală, ştiinţă şi spiritualitate.

Mihai Popa-Radu este şi unul dintre primii coachi români acreditaţi internaţional, fondator al Mindfulness Institute, promotor al Coachingului Integrativ (Integral Coaching).

Mario Barangea este doctorand al Facultăţii de Filosofie, a realizat un Master în Studii Religioase (Tradiţii şi Texte) şi în prezent este lector la Fundaţia Calea Victoriei, susţinând ateliere cu tematici precum: Transformări ale sinelui, Meditaţia, Rugăciunea, Contemplaţia, Tehnici Reparatorii, Zen şi Buddhism.

Cărţile lui Alan Watts, la Editura Herald

Cărţile lui Alan Watts sunt citite şi îndrăgite de milioane de oameni din întreaga lume, iar Editura Herald şi-a propus să le aducă aproape de cititorii români prin intermediul unei întregi colecţii dedicate marelui gânditor. Este vorba despre colecţia intitulată simplu „Alan Watts” şi care cuprinde până acum cinci dintre cele mai apreciate titluri ale autorului:

Devino ceea ce eşti

”Devino ceea ce eşti” este cartea prin care Alan Watts încearcă să dea un răspuns la dilema celui care se caută pe sine, arătându-ne cum să ne percepem viaţa „aşa cum este”, să o lăsăm să îşi urmeze cursul fără a încerca să intervenim în desfăşurarea sa, fără a încerca să prelungim momentele plăcute şi nici să grăbim trecerea celor neplăcute. Este cartea care ne învaţă să trăim în acord cu eternul Acum prin conştientizarea paradoxală a acestei armonii deja existente dar neasumate la nivelul existenţei – Alan Watts ne arată cum să fim noi înşine.

***

Viaţa ca extaz

Este o carte provocatoare şi mereu actuală care reexaminează locul ocupat de umanitate în lumea naturală – precum şi relaţia dintre spirit şi trup – în lumina daoismului chinez. Alan Watts oferă astfel o perspectivă alternativă, punând în discuţie prejudecăţi precum cea potrivit căreia mintea este cumva superioară corpului sau că întreaga sexualitate presupune seducţie, prejudecăţi prin a căror înlăturare putem accede la un alt mod de a gândi, de a simţi şi de a iubi. Viaţa ca extaz este busola care ne arată nordul propriei comuniuni conştiente cu lumea şi cu semenii noştri.

***

Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine eşti

Această carte explorează un tabu nerecunoscut, dar foarte puternic – conspiraţia noastră tacită de a ignora cine, sau ce, suntem cu adevărat. Pe scurt, arată că impresia curentă care ne defineşte ca un eu separat închis într-un sac de piele este o halucinaţie aflată în dezacord atât cu ştiinţa occidentală, cât şi cu filosofiile-religiile din Orient. Această halucinaţie stă la baza folosirii greşite a tehnologiei în scopul de a subjuga violent mediul natural al omului, ceea ce, în cele din urmă, îl va împinge la distrugere.

***

Înţelepciunea nesiguranţei

Mesajul din această carte este adresat de Alan Watts lumii occidentale şi este la fel de puternic şi astăzi. El ne arată că, în căutările noastre anxioase, vom găsi ceva cu adevărat demn de a fi cunoscut doar atunci când vom admite faţă de noi înşine că nu avem şi nu vom putea avea cunoaştere: pentru a ne bucura de o viaţă împlinită, trebuie să îmbrăţişăm prezentul, să trăim din plin clipa fără durată a propriei existențe. Înţelepciunea nesiguranţei este ghidul ideal pentru vindecarea de propriile certitudini sau siguranţe iluzorii.

***

Duh şi contemplaţie

”Duh şi contemplaţie” reprezintă argumentul neobosit al gânditorului Alan Watts în favoarea rolului important pe care îl poate juca religia mistică în lumea actuală. Inspirându-se din propria sa experienţă, Watts explică cu măiestrie cum intuiţia religiilor orientale – în special cea a buddhismului zen – poate fi încorporată în doctrinele creştinismului occidental, dând astfel posibilitatea oamenilor de orice credinţă să se bucure de o relaţie mai adâncă şi mai plină de sens cu spiritualul, în vremurile tulburi în care trăim.

„Clipa împrumută o sută de forme diferite – clipe de plăcere, clipe de suferinţă, clipe de exaltare, clipe de depresie, clipe de linişte, clipe de agitaţie; însă ea nu va sta locului, ea nu poate fi acaparată în niciuna dintre formele sale. Clipa aceasta este viaţa noastră.” – Alan Watts

***

Intrarea la eveniment este gratuită!

***

ORGANIZATOR: Editura Herald

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508