spot_img

”Lectura ca terapie”- eveniment în cadrul campaniei „Te așteptăm în librărie!”

Marţi, 29 septembrie 2015, în intervalul orar 18:00-20:00, la Ceainăria Cărtureşti Verona, Editura Herald vă propune să redescoperiţi plăcerea lecturii şi frumuseţea cărţilor. Într-o lume agitată, în care informaţiile circulă foarte rapid şi în care suntem înconjuraţi de tot mai multe ecrane, vom iniția un dialog despre modul în care lectura poate să constituie un mod eficient de îmbunătăţire a vieţii cotidiene şi, totodată, de îmbogăţire a minţii şi a sufletului. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Evenimentul „Lectura ca terapie” face parte din campania Te așteptăm în librărie! (1 august-1 noiembrie 2015), care se află la cea de-a VII-a ediţie şi își propune să creeze un context cultural prietenos pentru a redescoperi cititul și mersul în librărie ca metodă alternativă de îmbunătățire a vieții cotidiene. Anul acesta, campania este animată de sloganul „Citește sănătos! Terapie prin lectură intensivă”, prin care Editura Herald și-a propus să sublinieze beneficiile lecturii pentru publicul larg.

Invitații serii vor fi reprezentanți importanți ai culturii române, oameni care prin munca lor au reuşit să transmită publicului fascinaţia lecturii, promovând astfel puterea cuvântului scris:

Cristina Drăgulin: Jurnalist și psiholog clinician, pasionată de lectură și scris, content manager la PsihoShop.ro, inițiatoarea blogului de biblioterapie Stroke.ro

Tudor Călin Zarojanu: Scriitor, copywriter, jurnalist, programator, realizatorul emisiunii „De ce-aş citi?”

Ioana Bâldea Constantinescu: Scriitor, jurnalist, moderator, producător în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune.

Alexandra-Georgiana Andrei: PR Manager/redactor la Hyperliteratura.ro, coautor al cărţii 69 de motive stupide ca să te apuci de citit

Pentru că cititul se numără printre puţinele plăceri care aduc beneficii concrete în viaţa de zi cu zi, invitații vor prezenta toate motivele pentru care lectura constituie o bună practică de dezvoltare. Totodată, cei prezenți vor avea ocazia să împărtăşească experiența lor privind beneficiile lecturii pentru bunăstarea proprie.

„Am identificat până acum 47 de motive pentru care merită să citeşti. Iată câteva dintre ele: ca să te linişteşti că nu eşti nebun sau ciudat sau blestemat; ca să poţi trăi o sută de vieţi; ca să ai un prieten care nu te va trăda niciodată; ca să fii mai deştept; ca să găseşti soluţii la problemele tale şi ale altora; ca să nu te-apuci să inventezi roata, apa caldă sau mersul pe jos; ca să-ţi suporţi mai bine viaţa; ca să afli lucruri fabuloase; ca să te bucuri; ca să te emoţionezi; ca să te amuzi; ca să te simţi bine; ca să fii mai tare decât alţii; ca să progresezi profesional; ca să-ţi găseşti şi să-ţi întreţii pasiuni; ca să te lămureşti că «nicicând n-o fo» să nu fie cumva”,  declară Tudor Călin Zarojanu

„Cărțile sunt instrumente de evoluție și introspecție personală, nu doar instrumente de evadare din cotidian.”  – Cristina Drăgulin

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile .

Eveniment Facebook

ORGANIZATOR: Editura Herald

PARTENERI MEDIA: Radio Itsy Bitsy, Cinemagia, Sănătatea de azi, Femeia de azi, România Liberă, Academia Cațavencu, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București FM, Radio România Antena Satelor, Radio România Târgu Mureș, Radio România Iași, Radio Deea, Stroke.ro, Himalaya Wellness, Fundația Calea Victoriei, Ziarul de Iași, Iașifun.ro, Iasi4u.ro, Brașovul Tău, PRwave, Societatesicultura.ro, AgentiadeCarte.ro, RomaniaPozitiva.ro, Artline.ro, ArtOut, Hyperliteratura, Damaideparte.ro, Bookblog.ro, Bookuria.info, Bookaholic.ro, Bookhub, Booktopia.ro, Totul despre mame, GoKid!, Mămica urbană, Suntpitic.ro, Calendarul Magic, Casa Mea, Căminul, Raftul cu Idei, Filme-Carti.ro, Gratuitor, Trăiește conștient, Festivaluri Românești, Povestidecalatorie.ro, Lumea Mare, Rabbit Media, Pagini de zi si noapte.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508