spot_img

”Artforest 2015”, la Sîngeorz-Băi

Complexul Muzeal Bistriţa – Năsăud, Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz- Băi şi Fundaţia de Artă Contemporană „Maxim” a organizat, în perioada 15 august – 5 septembrie 2015, ediţia a XXVI – a a Simpozionului internaţional de artă contemporană ”ARTFOREST- Ceramică 2015”. Curator: Maxim Dumitraș. Anul acesta, simpozionul a fost împărțit pe trei secțiuni: ceramică, landart și performance şi a fost realizat în parteneriat cu Ministerul Culturii. Artiştii invitaţi în acest simpozion:

Vlad Ciobanu, Georgiana Cozma, Emil Cassian Dumitraş, Nicolae Moldovan, Elisabeth Ochsenfeld şi Theo Pelmuş, artist de origine română din Canada, susţinut de Winnipeg Arts Council, Canada Council for the Arts şi Conseil des arts du Canada,. Acesta din urmă a susținut și un LIVE PERFORMANCE – PROGRAMING AND WIRELESS TECHNOLOGY KEN CAMPBELL în cadrul simpozionului.


Evenimentele au fost organizate la Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi din strada Republicii nr.68.

Vlad Ciobanu: sculptor, absolvent al Institutului de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din București, realizatorul mai multor lucrări monumentale, de for public. Present în diferite expoziții de grup, naționale și international, bienale, tabere de creație și simpozioane. Artist experimentat, Vlad Ciobanu a curatoriat mai multe proiecte artistice, cel mai recent fiind vorba despre Tabăra de scuptură de la Târgu Jiu, din cadrul Simpozionului ”Brâncușiana”, 2015.

Georgiana Cozma: artist vizual ceramist, absolventă a Universității de Arte din București, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România începând din 1998. Un artist cu multă experiență expozițională dar și organizatorică, fiind coordonatorul mai multor proiecte naționale și internaționale importante, de-a lungul timpului. De asemenea, prezentă la diferite simpozioane și tabere de creație din țară dar și din străinătate, cu lucrări vândute în mai multe țări.

Emil Cassian Dumitraș s-a născut la 22 august 1983, la Sângeorz-Băi.
În anul 2006 a absolvit Universitatea de Arte Plastice şi Design “Ion Andreescu” din Cluj, departamentul ceramică /sticlă/metal și în 2008 aabsolvit studiile de masterat la cu specializarea sculptură aceeași Universitate din Cluj.

Nicolae Moldovan este născut  in 23 iunie 1970, la  Bucuresti, a studiat Liceul de Arta “Nicolae Tonitza” (1988) si Academia de Arta “Nicolae Grigorescu” sectia Ceramica (1998).

Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din 2004

Din 1995 participa la expozitii in tara, organizate de U.A.P si nu numai, in muzee sau galerii precum: Galeriile3/4 – Teatrul National, Muzeul de Arta Timisoara, Galeria Orizont, Galerie Galateea, Muzeul de Arta Cluj, Centrul Cultural “Palatele Brancovenesti” Mogosoaia, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni si altele. In strainatate, la Sofia-Bulgaria, Munchen-Germania, Incheon-Coreea , Ho si Min-Vietnam, Dusseldorf-Germania.

Elisabeth Ochsenfeld este un artist plastic și curator născut din parinti basarabeni refugiati la Timisoara, autoarea graficii albumului Cantofabule de Phoenix, cercetator la Academia de Stiinte din Heidelberg si fondator al Taberei Internationale de Arte Vizuale de la Gărâna.

Theo Pelmuș e un performance artist care a plecat din România în urmă cu 11 ani și trăiește în Winnipeg, Canada. A studiat pictura la Universitatea de Arte din București și are un masterat la Universitatea din Ottawa.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508