Tarafuri și fanfare tradiționale, reunite la Sibiu

aug. 21st, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă și duminică, 22 și 23 august 2015, în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, va avea loc a zecea ediție a Festivalului de Tarafuri și Fanfare, un eveniment organizat de Asociația Mișcarea de Rezistență, Complexul Național Muzeal Astra Sibiu și Asociația Culturală Grigore Leșe.

În ambele zile, întâlnirea cu muzicanții va avea loc de la ora 16.00.

Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea (Alba), Fanfara din Forăști (Suceava), Taraful din Băbiciu (Olt), Dănțăușii și fluierașul de pe Valea Idicelului (Mureș), Taraful din Ianca (Olt) Nea Titi Burcea, lăutarul din Băduleasa (Teleorman), vor demonstra că muzica tradițională este un giuvaer de mare preț care luminează chipurile bătrânilor lăutari, muzicanți din tată-n fiu, cum se autodefinesc.

Muzicianul Grigore Leșe va pune accent pe dialogul cântecului, al dansului și al poveștilor fără pereche pe care acești muzicanți le poartă în inimi și în suflete.

Festivalul Tarafuri și Fanfare a fost inițiat de Marius Tucă în anul 2007, în spiritul Recursului la România. Evenimentul cultural s-a transformat, în timp, într-o veritabilă Mișcare de Rezistență. A debutat la Muzeul Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’, a poposit pe ulițele Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, s-a oprit, câteva ediții, la Suceava, a revenit pe ulițele Muzeului Național al Satului ‘Dimitrie Gusti și pornește anul acesta, în luna august, într-o nouă călătorie, cu oprire la Muzeul Astra din Sibiu, în frumosul sat din Dumbravă (22-23 august 2015), în Centrul Istoric al Craiovei (29 august 2015) și pe meleaguri gorjene, acasă la Brâncuși, la Muzeul Arhitecturii Populare din Curtișoara (30 august 2015), în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, Școala Populară de Artă Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj.

Sâmbătă, 22 august, iubitorii muzicii de fanfară și a tarafurilor sunt așteptați la Târgul de țară din Muzeul în aer liber de la Sibiu, iar duminică, 23 august, Festivalul Tarafuri și Fanfare se va desfășura la scena de pe lac. Amfitrionul serii de 23 august este muzicianul Grigore Leșe.

Număr de vizualizări :839


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro