Expoziția „Les amis de Christian Paraschiv en Roumanie”, la ICR

aug. 21st, 2015 | By | Category: Proiecte

Marți, 25 august 2015, de la ora 19.00, în Sala Mare a Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, București), va avea loc vernisajul expoziției de artă contemporană ”Les amis de Christian Paraschiv en Roumanie”, care cuprinde lucrările a șase artiști contemporani internaționali importanți. Lucrările au fost realizate în această vară în cadrul unei rezidențe de creație la Conacul Otetelișanu, iar ceea ce îi reunește pe artiști este prietenia lor cu pictorul Christian Paraschiv, cel care, înainte de a se stabili la Paris în anii ’80, a transformat radical arta experimentală românească, orientând-o spre estetica internațională a postmodernismului.

Alături de Christian Paraschiv își vor expune lucrările francezii Thierry Cauwet și Jean Louis Magnet, artiști promovați în cadrul unora dintre cele mai importante colecții publice din Hexagon, Cristina de Santana, născută în Brazilia dar stabilită în Germania unde este extrem de apreciată de criticii de artă, Bogumila Strojna, ale cărei lucrări sunt cunoscute în Europa, Statele Unite și Japonia, și Marin Gherasim, personalitate marcantă a culturii românești și unul dintre fondatorii grupării 9 + 1.

Proiectul expozițional la care ICR este partener, prezentat de cei șase artiști pe care îi veți putea cunoaște la vernisaj,  aduce în prim plan arta contemporană europeană susținută prin variate mijloace, de la pictură, instalații, colaj și sculptură până la intervenții pe obiect.

În cadrul rezidenței de la Conacul Otetelișanu, artiștii au reflectat la identitatea și cultura tradițională și au căutat ca, prin noi forme de expresie, să valorifice aceste tradiții, distilate, subtil, în lucrări originale.

Număr de vizualizări :881


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro