spot_img

Alexandru Şipa lansează ”Jazz Cocktail”

Joi, 27 august 2015, ora 12:00,  Editura Tracus Arte vă invită la Ceainăria din Cărturești Verona (Strada Pictor Verona 13-15), la lansarea celui mai nou produs literar semnat de cunoscutul muzicolog, jurnalist, comentator-promotor de jazz, Alexandru Şipa: ”Jazz Cocktail”. Vor vorbi (sau poate vor cînta… sau boci… sau şi una şi alta… ): Ioan Cristescu – manager cultural; Adrian Enescu – muzician; Alex Revenco – jurnalist, cronicar muzical; Dan Ichimescu – tehnoredactor şi autorul.

După ”JAZZ, ÎNTRE AGONIE ŞI EXTAZ” (Editura Paralela 45 – 2002) şi culegerea ”TEME DE JAZZ-COMPOZITORI ROMÂNI”, (Editura Grafoart – 2015), după 15 CD-uri semnate ca producător artistic şi organizarea a numeroase evenimente jazz-istice precum 15 ediţii ale Festivalului de jazz de la Braşov, 4 ediţii ale Festivalului de jazz de la Costineşti şi tot atîtea din Capitală la Sala Radio şi Sala Palatului, 4 ediţii ale Festivalului Internaţional de blues din Bucureşti şi 13 ediţii ale Galei Premiilor de jazz, experienţa şi profesionalismul acestui comentator-promotor de jazz se dovedesc şi cu prilejul editării acestei lucrări de specialitate rezervată atît muzicienilor cît şi fanilor de jazz sau simplilor melomani dornici să-şi completeze cunoştinţele provenite din acest fascinant domeniu muzical autohton şi universal.

Pentru toată această activitate şi mai ales pentru performanţele sale organizatorice şi artistice, Alexandru Şipa a fost distins în 1992 cu Premiul Publicisticii şi Managementului de către cea mai cunoscută revistă de specialitate, respectiv Actualitatea muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (al cărui membru este din 1993), şi desemnat OMUL ZILEI pe 1 noiembrie 1994 de către JURNALUL NAŢIONAL.

JAZZ COCKTAIL reprezină o carte/compilaţie/amestec inspirat şi nu întîmplător combinat, de texte, unele publicate de autor în aproximativ ultimii 10 ani (nu şi cele apărute în ultimii doi ani în To(l)ba de jazz din revista on line PRĂVĂLIA CULTURALĂ), documente (autografe şi poze preţioase) cu muzicieni cunoscuţi din ţară şi străinătate.

„În Alexandru Şipa am văzut cum se îmbină şi dedicarea specifică profesionistului dar şi grija de a deschide spre publicul larg uşi îmbietoare către jazz” scrie Marius Dobrin în „Postfaţa” acestei cărţi… şi continuă:

„Aşa se face că i-am propus lui Alexandru Şipa să adune într-o carte ceea ce, cu generozitate, a răspîndit în spaţiul public. O mărturie despre jazz, de aici şi de aiurea, de acum şi mai de demult, îmi pare necesară şi pentru prezent şi pentru viitorul care va găsi consemnate întîmplările timpului nostru.

Această carte este şi un minunat ghid pentru cine vrea să afle mai multe despre jazz, să asculte CD-uri şi, mai ales, să meargă la concerte.

Prin jazz este stimulată creativitatea în orice domeniu, prin jazz se îmbină armonios ceea ce a fost cu ceea ce se naşte acum. O fără sfârşit re-creaţie.

Un cocktail are şi blazon dar se şi reinventează de fiecare dată.

Să „bem”, deci !”

Şi dacă ÎNCĂ nu v-am stîrnit suficient interes pentru această carte, o să vă mai spunem că ea conţine, în final, firesc, TESTAMENTUL… MUZICAL… sau, mă rog,… CU MUZICĂ… a lui Alexandru Şipa. O să aveţi prilejul să-l ascultaţi la această lansare… cu cîntec…

Una dintre numeroasele poze din carte.

Ghici cine e?

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508