spot_img

”Art & Fashion for Education”- Cluj, prima ediție

În perioada 3 septembrie – 16 septembrie 2015, la Muzeul de Artă Cluj (Piața Unirii nr. 30), se va desfășura evenimentul caribail ”Art & Fashion for Education”- Cluj, prima ediție. Joi, 3 septembrie 2015, ora 19.00, vor avea loc vernisajul și recepția. Intrarea este liberă.

Participanți (în ordine alfabetică): Smaranda Almășan, Andreea Bădală, Lucian Broscățean, Ioana Ciolacu, Andrei Dudău, Răzvan Firea, Olah Gyárfás, Adelina Ivan, Irina Marinescu, Marina Moldovan, Sabina Pop, Lucian Rusu, Carmen Secăreanu.

Curated by Pavilion Curatorial Office
(Răzvan Ion, Eugen Rădescu, Gergő Horváth)

Project consultants:
Noemi Meilman & Anca Nuță

Exhibition design: Robert Marin / NUCA Studio

PR: Laura Opriș & Sonia Nechifor (Comm’ON Branding Lab)

Graphic design: Teoharie Zugravu

Supported by AQUA Carpatica

Sponsored by Brand Emotion

Beer provided by Peroni Nastro Azzurro

Wine provided by Domeniile Samburesti

Production partner: De Silva Residences

Transport partner: TNT Express Romania

Mulți dintre adolescenții cu abilități deosebite sunt în pericol de a nu atinge gradul de performanță corespunzător inteligenței și talentului lor sau riscă să părăsească sistemul de educație din lipsa mijloacelor financiare precare. Sistemul educațional nu îi ajută, iar familiile nu au posibilitatea de a susține parcursul lor. Acești tineri riscă să cadă pradă unui sistem social și educațional neperformant, în ciuda abilităților lor creative și intelectuale.
Scopul expoziției/evenimentului va fi strângerea de fonduri pentru persoane cu abilități deosebite, fără posibilități materiale. Fondurile strânse vor fi transformate în computere care vor fi donate acestor adolescenți.

Selecția persoanelor beneficiare ale programului se va face cu ajutorul Fundatia Noi Orizonturi.

O serie de fashion designers dintre cei mai cunoscuți din România au fost invitați să creeze o piesă vestimentară inspirată dintr-o lucrare de artă. Curatorii vor lucra direct cu designerii pentru a crea o expoziție unică, fără precedent în România.

Printre artiștii aleși ca sursă se află Maya Lin, Gottfried Helnwein, Antony Gormley, Apichatpong Weerasethakul, Tamara Łempicka, Cy Twombly, Mircea Suciu, Joseph Kosuth, Ben Vautier sau Mike Kelley.

Expoziția va fi deschisă și la Muzeul de Artă din Timișoara (23 iunie – 17 iulie 2015) și Muzeul Național de Artă din Cluj (03 septembrie – 16 septembrie 2015).

Evenimentul va fi în conexiune cu Romanian Design Week care se desfășoară în aceeași perioadă.

„Art & Fashion for Education” este un proiect inițiat și curatoriat de către Pavilion Curatorial Office (Răzvan Ion, Eugen Rădescu și Gergő Horváth) și Bucharest Biennale – Bucharest International Biennial of Contemporary Art.

Atât echipa proiectului cât și artiștii/designerii vor lucra pro bono pentru acest eveniment.

Mulțumiri Diana Certan, Ruka Furtună (Fundația “Noi Orizonturi”), Flaviu Cicirean (Brand Emotion), Virgil Călina (De Silva), Alina Cristescu (Calina), Emil Cristescu, Ruxandra Demetrescu, Anca Drăgoi (Partnership for Arts), Ruka Furtună (Noi Orizonturi), Cornel Lazia, Lucian Năstasă-Kovacs (Muzeul de Artă Cluj), Sonia Nechifor (Comm’On), Ioana Moșteanu, Victor Neumann (Muzeul de Artă Timișoara), Alexandru Mistrețu, Laura Opriș (Comm’On)Claudia Tocilă (Aqua Carpatica), Valentina Vesler (Aqua Carpatica), Mihai Zgondoiu (Atelier 030202).

Toată gratitudinea noastră designerilor.

Facebook: www.facebook.com/artfashioneducation
Instagram: www.instagram.com/artfashioneducation

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508