spot_img

Cristina Bogdan, câștigătoarea Bursei Gabriela Tudor 2015

Bursa Gabriela Tudor 2015 a fost acordată Cristinei Bodgan și spațiului de rezidențe ODD, deschis recent la București. Cristina Bogan va primi bursa în valoare de 2000 Euro precum și consultanță gratuită pentru dezvoltarea programului de rezidențe ODD și implementarea programului ODD Theory in 2015/2016. Juriul, format din Cosmin Manolescu și Aurora Kiraly, a ales din 21 de dosare de candidatură depuse de persoane și organizații culturale din mai multe orașe din țară. Bursele “Gabriela Tudor” în management cultural lansate de Fundația Gabriela Tudor în 2009, îsi propun să păstreze vie memoria unuia dintre puținii manageri culturali vizionari pe care i-a avut România. Gabriela Tudor a fost manager cultural, impresar, consultant artistic, producător, expert & coach specializat în dezvoltare organizațională și, în ultima perioadă de viață, director al Programului Cultural Elvețian în România (1999 – 2008). Prin toate proiectele la care a contribuit sau pe care le-a inițiat, a avut a avut un rol esențial în dezvoltarea scenei artistice românești după 1990. La puțin timp după dispariția fulgerătoare a Gabrielei, Cosmin Manolescu & United Experts a creat prima bursă în management cultural din România destinată susținerii activității tinerilor manageri culturali din România.

La aflarea veștii, Cristina Bogdan a declarat “Sunt foarte fericită că Bursa Gabriela Tudor îmi va permite să susțin cel mai important proiect pe care l-am inițiat, spațiul cultural ODD în București. Am revenit în țară după mulți ani petrecuți în străinătate și faptul că primesc acest sprijin chiar la început îmi dă încredere și mă motivează să particip la crearea unei scene de artă originale și puternice. Sunt recunoscătoare pentru faptul că voi putea beneficia nu numai de un real ajutor financiar, dar și de îndrumări în management, de care am o reală nevoie pentru ca ODD să devină un model de sustenabilitate. Mulțumesc și vă doresc ca fundația să sprijine în continuare proiecte făcute cu pasiune! ”
Cristina Bogdan s-a născut în 1985 în București. Cristina este în prezent doctorandă în Teoria Artei la Université Paris 1 Sorbonne și lector în Artă Contemporană la London College of Communication și University for the Creative Arts Farnham. A absolvit Istoria Artei și Filozofia la Université Paris 1 Sorbonne și Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales Paris. Este redactor online al Revistei ARTA (revistaarta.ro), care își propune să cartografieze arta contemporană românească, și contribuie texte de specialitate la jurnalul online Notes on Metamodernism. A curatoriat proiecte de artă independente în București (Atelier 35, Spațiul Platforma / Anexa MNAC), Paris (Galerie l’Age d’Or, Maison des Arts de Malakoff), Londra (Royal College of Art, Area 51) și Viena (Galerie Schleifmuehlgasse 12-14). In 2010 a fost rezidentă la Institutul Cultural Romîn de la Paris cu un proiect bazat pe cercetarea ei de master despre imaginea video în România, iar în 2013 a fost curator rezident în Bari, la invitația colectivului Vessel. Cristina a primit recent invitația de a deveni parte din proiectul ROCKFLUID (rockfluid.com), condus de artista și teoreticiana italiană Elena Cologni, care investighează noțiuni ca memoria, percepția și locul. Va avea prima intervenție în Walter Gropius House din Impington în mai 2015. În 2014, a fondat ODD (oddweb.org) cu Nomi Blum. Este directoarea și principala curatoare a inițiativei.
Bursa Gabriela Tudor în management cultural este oferită anual de Fundația Gabriela Tudor. Bursa din 2015 a fost oferită cu sprijinul financiar al Fundației Centrul Cultural European.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508