spot_img

Ansamblul Raro, în concert la Festivalul Internațional ”Vara Magică”

Miercuri, 29 iulie 2015, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, în cadrul Festivalului Internațional ”Vara Magică”, ansamblul Raro (Diana Ketler, pian; Alexander Sitkovetsky, vioară; Răzvan Popovici, viola; Julian Arp, violoncel) va oferi un recital. Publicul va asculta Ludwig van Beethoven – Cvartet cu pian in mi bemol major, op. 16; Antonin Dvorak – Cvartet cu pian in re major, op. 23; Johannes Brahms – Cvartet cu pian in sol minor, op. 25. Acesta este cel de-al patrulea concert al Festivalului ”Vara Magică”, ediția a IV-a, organizat în perioada 8 iulie – 17 august 2015, de Lanto Communication. ”Ne-am propus, și în acest an, să delectăm publicul aflat în București pe perioada verii cu o serie de concerte deosebite de muzică clasică ce vor avea loc săptămânal în cadrul consacratului Ateneu Român. Vom fi onorați de prezența mai multor artiști și a Orchestrelor de Tineret din România dar și din țări precum Germania și Austria”, spun organizatorii.


Pianista Diana Ketler provine dintr-o familie renumită de muzicieni din Riga, începând studiul pianului la vârsta de 5 ani. La 11 ani debuta sub bagheta cunoscutului dirijor Vassily Sinaisky. Ca solistă şi muziciană de cameră a avut concerte în aproape toate ţările europene, Japonia, Canada, America şi Rusia cu orchestre precum Filarmonica de Cameră din Salzburg, Münchener Bachorchester, Orchestrele de Cameră din Kobe, München și Riga și Orchestra Națională Simfonică Letonă. Diana este din 2011 profesoară de pian la Royal Academy of Music din Londra.

Violonistul Alexander Sitkovetsky s-a născut în 1983, la Moscova, debutând în anul 1991, la Montpellier, în Franța. Ca solist a cântat alături de Filarmonica Olandeză, Royal Philharmonic, Orchestra de Muzică de Cameră Britanică, Academy of St. Martin in the Fields, Orchestra de Muzică de Cameră din Moscova, Orchestra de Cameră din Stuttgart şi BBCConcert Orchestra.

Răzvan Popovici este singurul român din ansamblul RARO și cântă la violă. A început studiul instrumentului cu tatăl său, Mugur Popovici și a cântat ca solist pe mari scene europene – în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden şi Theatre-des-Champs-Elysée din Paris. A făcut parte, ca instrumentist, din Orchestra Filarmonicii din Berlin în perioada 2000-2001. Răzvan a fost prim violist invitat al Filarmonicii din Essen, orchestrelor de cameră din München, Köln şi Kobe şi al Filarmonicii de Cameră din Salzburg.

Julian Arp este violoncelistul Ansamblului RARO și s-a născut într-o familie de muzicieni, în 1981, în Germania. Ca solist și interpret de muzică de cameră, Julian participă la nenumărate festivaluri din întreaga lume, precum Schleswig-Holstein, Rheingau, Beethovenfest din Bonn, Festspielen Mecklenburg Vorpommern, Beauvais, Montreux, SoNoRo, Stellenbosch, Stift sau Festivalul de Muzică de Cameră Oxford.

La ”Vara Magică” urmează concertele:
5 august (Miercuri) – Valentin Gheorghiu și invitații săi
Valentin Gheorghiu – pian
Roxana Gheorghiu – pian
Simina Croitoru – vioara
Ștefan Cazacu – violoncel
L. van Beethoven – Trio op. 11, nr. 4, în Si bemol major
J. Brahms – Sonata op.38
S. Rachmaninov – Suită pentru pian la patru mâini

12 august (Miercuri) – Wiener Jeunesse Orchester
Dirijor: Herbert Bock
Solistă: Ursula Langmayr – soprană

Leonard Bernstein: Candide Suite (not the ouverture, but a selection of „best of Candide”)
Alban Berg: Seven early songs for high voice and orchestra
Gustav Mahler: Symphony No. 4, G major

17 august (Luni) – Romanian Sinfonietta Orchestra
Dirijor: Horia Andreescu
Solist: Daniel Goiți – pian
Enescu – Rapsodia op.11 nr. 2, în Re major
Ceaikovski – Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, op. 23
Dvorak – Simfonia nr. 8, în sol major, op 88

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508