Ansamblul Raro, în concert la Festivalul Internațional ”Vara Magică”

iul. 25th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 29 iulie 2015, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, în cadrul Festivalului Internațional ”Vara Magică”, ansamblul Raro (Diana Ketler, pian; Alexander Sitkovetsky, vioară; Răzvan Popovici, viola; Julian Arp, violoncel) va oferi un recital. Publicul va asculta Ludwig van Beethoven – Cvartet cu pian in mi bemol major, op. 16; Antonin Dvorak – Cvartet cu pian in re major, op. 23; Johannes Brahms – Cvartet cu pian in sol minor, op. 25. Acesta este cel de-al patrulea concert al Festivalului ”Vara Magică”, ediția a IV-a, organizat în perioada 8 iulie – 17 august 2015, de Lanto Communication. ”Ne-am propus, și în acest an, să delectăm publicul aflat în București pe perioada verii cu o serie de concerte deosebite de muzică clasică ce vor avea loc săptămânal în cadrul consacratului Ateneu Român. Vom fi onorați de prezența mai multor artiști și a Orchestrelor de Tineret din România dar și din țări precum Germania și Austria”, spun organizatorii.


Pianista Diana Ketler provine dintr-o familie renumită de muzicieni din Riga, începând studiul pianului la vârsta de 5 ani. La 11 ani debuta sub bagheta cunoscutului dirijor Vassily Sinaisky. Ca solistă şi muziciană de cameră a avut concerte în aproape toate ţările europene, Japonia, Canada, America şi Rusia cu orchestre precum Filarmonica de Cameră din Salzburg, Münchener Bachorchester, Orchestrele de Cameră din Kobe, München și Riga și Orchestra Națională Simfonică Letonă. Diana este din 2011 profesoară de pian la Royal Academy of Music din Londra.

Violonistul Alexander Sitkovetsky s-a născut în 1983, la Moscova, debutând în anul 1991, la Montpellier, în Franța. Ca solist a cântat alături de Filarmonica Olandeză, Royal Philharmonic, Orchestra de Muzică de Cameră Britanică, Academy of St. Martin in the Fields, Orchestra de Muzică de Cameră din Moscova, Orchestra de Cameră din Stuttgart şi BBCConcert Orchestra.

Răzvan Popovici este singurul român din ansamblul RARO și cântă la violă. A început studiul instrumentului cu tatăl său, Mugur Popovici și a cântat ca solist pe mari scene europene – în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden şi Theatre-des-Champs-Elysée din Paris. A făcut parte, ca instrumentist, din Orchestra Filarmonicii din Berlin în perioada 2000-2001. Răzvan a fost prim violist invitat al Filarmonicii din Essen, orchestrelor de cameră din München, Köln şi Kobe şi al Filarmonicii de Cameră din Salzburg.

Julian Arp este violoncelistul Ansamblului RARO și s-a născut într-o familie de muzicieni, în 1981, în Germania. Ca solist și interpret de muzică de cameră, Julian participă la nenumărate festivaluri din întreaga lume, precum Schleswig-Holstein, Rheingau, Beethovenfest din Bonn, Festspielen Mecklenburg Vorpommern, Beauvais, Montreux, SoNoRo, Stellenbosch, Stift sau Festivalul de Muzică de Cameră Oxford.

La ”Vara Magică” urmează concertele:
5 august (Miercuri) – Valentin Gheorghiu și invitații săi
Valentin Gheorghiu – pian
Roxana Gheorghiu – pian
Simina Croitoru – vioara
Ștefan Cazacu – violoncel
L. van Beethoven – Trio op. 11, nr. 4, în Si bemol major
J. Brahms – Sonata op.38
S. Rachmaninov – Suită pentru pian la patru mâini

12 august (Miercuri) – Wiener Jeunesse Orchester
Dirijor: Herbert Bock
Solistă: Ursula Langmayr – soprană

Leonard Bernstein: Candide Suite (not the ouverture, but a selection of „best of Candide”)
Alban Berg: Seven early songs for high voice and orchestra
Gustav Mahler: Symphony No. 4, G major

17 august (Luni) – Romanian Sinfonietta Orchestra
Dirijor: Horia Andreescu
Solist: Daniel Goiți – pian
Enescu – Rapsodia op.11 nr. 2, în Re major
Ceaikovski – Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, op. 23
Dvorak – Simfonia nr. 8, în sol major, op 88

Număr de vizualizări :1168


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro