Alexandru Papadopol, rol principal în ”Acasă la tata”

iul. 20th, 2015 | By | Category: Postcard

Actorul Alexandru Papadopol joacă rolul principal în lungmetrajul românesc , ACASĂ LA TATA, un film nou, în regia lui Andrei Cohn, apreciat de critici de specialitate și de public. Filmul „Acasă la tata” a avut avanpremiera în luna mai, când a rulat în deschiderea celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Filmului European (FFE).

Aflat în rolul principal, Alexandru Papadopol dă viață personajului Robert, un tânăr scriitor din București care trece printr-o criză și se întoarce, pentru scurt timp, în satul natal, la tatăl lui rămas văduv. Ajuns acasă, îi întâlneşte pe doi dintre foştii colegi de clasă – pe Petrică – prietenul cel mai bun din copilărie, acum însurat şi cu copii – şi pe Paula – iubita lui din adolescenţă. Într-un timp foarte scurt rescrie toate relaţiile: cu tatăl lui, cu prietenul cel mai bun, cu prima iubire, cu tot ce înseamnă trecut.

“Robert…personajul din „Acasa la tată” este unul foarte complex. Spun asta pentru că în 24 de ore el îsi revizuiește toate relatiile care păreau până atunci de neclintit. Este o probă de maturitate și un bun motiv de introspecție. Cred că acest rol se poate transforma într-unul „definitoriu” pentru orice carieră… a oricărui actor… și m-am bucurat enorm când am fost ales eu pentru a-l” întruchipa” pe Robert…

De asemenea, filmul este unul excelent, a fost foarte bine primit de public la avanpremieră și e flatant să fii personajul principal într-un film atât de bun și de bine lucrat!!!”, declară Alexandru Papadopol.

„Acasă la tata” reprezintă debutul regizoral în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn și are la bază un scenariu de Mimi Brănescu.
“Am apelat la actorii pe care i-aţi văzut pentru că scenariul este o partitură extrem de grea din punctul de vedere al actorilor şi cred că nu am fi avut nicio şansă să ducem filmul la bun sfârşit fără aceşti actori. Actori neprofesionişti în cazul acestui scenariu cred că nu era cazul”, a declarat Andrei Cohn.

În “Acasă la tata” Alexandru Papadopol îi are colegi pe Andi Vasluianu, Ioana Flora, Florin Zamfirescu, Natașa Raab, Mirela Oprișor și Sorin Cociș.

Imaginea filmului este semnată de Andrei Butică. Lungmetrajul va avea premiera în luna septembrie și este produs de Family Film. Giuliano Doman este producator, iar director de imagine, Andrei Butica.

Actorul Alexandru Papadopol s-a născut la 5 aprilie 1975 la Râmnicu-Vâlcea și a absolvit Liceul „Ion Neculce” din București. În anul 1998 a absolvit Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane și a fost admis la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC), la secția de actorie pe care a absolvit-o în 2002, la clasa Prof. Dem Rădulescu. În timpul facultății a participat, de două ori consecutive, la secțiunea „Quinzane des Realizateurs” din cadrul festivalului de Film de la Cannes.
În 2002 a luat Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, pentru rolurile Tatăl din „Pe jos” și Victor Puhov din „Audiția”, acordat de Catedra de Teatrologie.
Pe marile ecrane a jucat în filme precum: „Marfa și Banii” (2001); „Occident” (2002); „Love Building” (2013), ”Când se lasă seara peste București sau metabolism” (2013), ”Alt Love Building” (2015).
A colaborat cu regizori de renume precum: Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Andrei Cohn, etc.
S-a facut remarcat și în seriale de televiziune: „Căsătorie de probă” (2003) ”Numai iubirea” (2004), „Păcatele Evei” (2005), „Daria, iubirea mea” (2006), „Războiul sexelor” (2007), „Regina” (2008), „Aniela” (2009), „Iubire și onoare” (2010), „Pariu cu viața” (2011-2012).
În 2001 a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul Ovidiu din „Marfa și banii”, regia Cristi Puiu la cea de-a 42-a ediție a Festivalului de Film de la Salonic,
Cu același rol a câștigat tot, în 2001, premiul pentru interpretare masculină, acordat de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN). De asemenea, a primit Premiul pentru interpretare masculină acordat de Uniunea Cineaștilor din România, în 2002, pentru rolul Luci din „Occident” în regia Cristian Mungiu.
Alexandru Papadopol este actor al Teatrului Odeon unde poate fi văzut în „Titanic vals” de Tudor Mușatescu, în regia lui Alexandru Dabija (2013), „Viză de clown” de Saviana Stănescu, în regia lui Alexandru Mihail (2014) sau „Liniște! Sărut.Acțiune!” — o adaptare de Peter Kerek după filmul „Living in Oblivion”, „Trei generații”, de Lucia Demetrius, Regia Dinu Cernescu.

Număr de vizualizări :1053


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro