spot_img

Se deschide Bursa de Spectacole de la Sibiu 2015

Luni, 15 iunie 2015, de la ora 11.00, Bursa de Spectacole de la Sibiu își va deschide porțile pentru operatorii culturali și artiștii care își vor prezenta și promova producțiile proprii și proiectele în curs de desfășurare din domeniul artelor spectacolului. Cea de-a XIX-a ediție a Bursei se va desfășura în perioada 15-20 iunie 2015, la Hotel Ibis Sibiu. Bursa va fi deschisă printr-o conferință de presă la care vor participa Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și reprezentanți ai Ministerului Culturii din România. În acest an vor veni la Sibiu companii și artiști din Grecia, Ungaria, Italia, Coreea de Sud, Suedia, Canada, Portugalia, Japonia, China, Israel, Franța, Danemarca, România. Un număr de peste 130 de artiști și manageri culturali vor fi prezenți la Bursă în 2015.

Evenimentul de deschidere va fi urmat de conferința specială „Dimensiune europeană și implicare comunitară (Capitale Europene ale Culturii 2021)”, cu participarea lui Karel Bartak, Șef al Unității de Coordonare a programului Europa Creativă din cadrul Direcției Generale pentru Educație și Cultură a Comisiei Europene. Conferința va fi moderată de Cristian Radu – Director executiv al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și Director executiv al proiectului „Sibiu Capitală Europeană a Culturii 2007”.

La eveniment vor participa: Constantin Chiriac – Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și Director al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu; Sergiu Nistor – Consilier Prezidențial – Departamentul Cultură, Culte și Centenar; Gheorghe Postică – Viceministru al Culturii din Republica Moldova; Christophe Pomez – Ataşat cultural, Director delegat Institutul Francez din România și președinte EUNIC; Chantal Moreno – Director, Biroul Regional al țărilor din Europa Centrală și de Est (BRECO), Organizația Internațională a Francofoniei.

În cadrul conferinței, reprezentanții oraşelor din România și din Grecia care aplică pentru acest titlu vor avea ocazia unică de a intra în dialog cu domnul Karel Bartak și de a primi consiliere pentru proiectele pe care le au în pregătire.

În aceeași zi, de la ora 13:00 va avea loc seminarul Creative Europe, în cadrul căruia Karel Bartak va prezenta oportunitățile de finanțare ale proiectului Creative Europe 2014-2020, cel mai important și cel mai nou cadru european de finanțare dedicat proiectelor culturale și din domeniul audiovizualului. Participanții vor putea intra în dialog și cu reprezentanți ai

Ministerului Culturii din România: Bogdan Stanoevici – Secretar de Stat; Oana Băluțescu – Coordonator al Punctului Europa pentru Cetățeni, Unitatea de Management a Proiectului; Gabriela Nicolau – Expert consultant în cadrul Punctului Europa pentru cetățeni România; Bianca Floarea – coordonator Biroul Europa Creativă – Subprogramul Cultura; Claudia Romanescu – Consilier afaceri europene, Biroul Europa Creativă – Subprogramul Cultura; Sorin Enuș – Consilier afaceri europene, Biroul Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

Prima zi a Bursei prilejuiește și întâlnirea cu un mare coregraf, Amir Kolben, în cadrul atelierului „Meeting and classes with great choreographers”. Întâlnirile și atelierele cu mari coregrafi ai lumii vor avea loc la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul – Junii Sibiului”, în perioada 15-18 iunie. Amir Kolben este fondatorul și directorul artistic al companiei de dans Kolben Dance Company. A fost dansator principal al companiei Batsheva și solist al Baletului din Israel și al Baletului Operei din Freiburg, Germania.

Programul complet al Bursei se găsește pe site-ul  www.sibiuartsmarket.ro.

Ediția 2015 a Bursei de Spectacole de la Sibiu se desfășoară cu sprijinul SC Intercar SRL – dealer autorizat Skoda și SC ODU Manufacturing SRL.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508